De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werk voor de amusementshal Pleasure Palace VOORAF ! Neem de checklist van deze praktijkoefening voor je en lees de informatie goed door! Neem met name.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werk voor de amusementshal Pleasure Palace VOORAF ! Neem de checklist van deze praktijkoefening voor je en lees de informatie goed door! Neem met name."— Transcript van de presentatie:

1 Werk voor de amusementshal Pleasure Palace VOORAF ! Neem de checklist van deze praktijkoefening voor je en lees de informatie goed door! Neem met name opdracht 8 (product 18) vooraf goed door!checklist Maak kennis met Rudolf Bruinslots Bekijk het filmpje.filmpje Lees de Coasterkrant 1.3 Naar de volgende dia

2 Bekijk het tweede filmpje van Rudolf Bruinslotsfilmpje Lees e-mail 1 van Rudolf en open hier het document met bezoekers-aantallene-mail 1hier a)Maak op papier van de gegevens een enkelvoudig staafdiagram. b)Maak ook een enkelvoudig lijndiagram. c)Maak een memo waarin je aangeeft wat het verloop is van de bezoekersaantallen. Lees e-mail 2 van Rudolf en open hier het document met omzetgegevense-mail 2hier a)Maak op papier een samengesteld gestapeld staafdiagram van de omzetgegevens. b)Maak op papier een samengesteld lijndiagram van de omzetgegevens. c)Maak een memo aan Rudolf met daarin jouw conclusies over de omzetgegevens. Lees e-mail 3 van Rudolf en open hier het document met de bezetting van de speelautomatene-mail 3hier a)Vul in de tabel de relatieve bezetting (in gehele getallen) van elke speelautomaat in. b)Maak op papier een samengesteld staafdiagram. Gebruik daarvoor de tabel die je net hebt ingevuld. c)Maak een memo aan Rudolf met daarin jouw conclusies over de bezetting van de speelautomaten. Naar de volgende dia

3 Lees e-mail 4 van Rudolf en open hier het document Kosten-2011e-mail 4hier a)Bereken de aantallen spelers die in 2011 op de speelautomaten moeten spelen om uit de kosten te komen (break-even afzet). b)Bereken ook de break-even omzet. c)Maak een memo aan Rudolf met jouw bevindingen. Lees e-mail 5 van Rudolfe-mail 5 Voer de opdracht uit. Maak een memo voor Rudolf en laat hem weten: a)Of de vaste kosten in 2011 gedekt worden. b)Hoe groot de veiligheidsmarge is. c)Hoe groot de te behalen winst is. d)Of hij zich zorgen moet maken en waarom wel/niet. Beluister het telefoongesprektelefoongesprek a)Bedenk een actie om meer klanten naar Pleasure Palace te trekken. Gebruik de diagrammen die je hebt gemaakt. b)Beschrijf de actie in een Word-document. Geef ook antwoord op Rudolfs vragen. c)Bewaar het document onder de naam Marketingactie Pleasure Palace.

4 Luister naar het tweede telefoongesprek en lees e-mail 6 van Rudolftelefoongespreke-mail 6 a)Open het document “Inventarislijst” en stel een verkorte inventarislijst op.document b)Maak vervolgens een balans. Gebruik het document “Balans 31-10-2010”. Gebruik daarbij de vaste indeling van een balans.document Lees de e-mail van Jonna Smedema en voer de werkzaamheden uite-mail

5 Tot slot Je bent bijna klaar met de praktijkoefening a)Open het bestand “Rapportage PO-B” en vul de eind-antwoorden in.“Rapportage PO-B” b)Open het bestand “Terugkijkend PO-B” en beantwoord de vragen zo gemotiveerd mogelijk.“Terugkijkend PO-B” c)Print de beide ingevulde bestanden uit. Neem tot slot de checklist voor je en leg al je opdrachten in de juiste volgorde. Maak er een product van waar je trots op bent! Lever het product in bij je docent Bedrijfseconomie, die de praktijkoefening na controle zal aftekenen op je voortgangskaart.


Download ppt "Werk voor de amusementshal Pleasure Palace VOORAF ! Neem de checklist van deze praktijkoefening voor je en lees de informatie goed door! Neem met name."

Verwante presentaties


Ads door Google