De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Medmec 1 herfst.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Medmec 1 herfst."— Transcript van de presentatie:

1 Medmec 1 herfst

2 Modulewijzer Heeft iedereen de modulewijzer gelezen?
Zijn hier nog vragen over, of onduidelijkheden.

3 Probleemformulering De kaas is op divergeren analyse convergeren boek boek maan kaas Prepared mind De maan is van kaas Boter, kaas en eieren idee idee raket vorm team materiaal techniek kleur Oplossing Raket naar de maan

4 Opdracht 4 reflectie Zijn er nog vragen over het hoorcollege.
Maak een vlieger van je eigen proces.

5

6 Dummies Heeft iedereen er een? Is er in gewerkt? Vorm groepjes van 4 .
Bekijk elkaars dummie en licht waar nodig toe. Nomineer 1 van de dummies. Die bekijken we met z’n allen.

7 Opdracht 2. vooronderzoek
Eerst maar eens wat duidelijkheid d.m.v. een presentatie: Picto’s. Terug te vinden op de wiki van medmec.

8 Opdracht 2 vooronderzoek
Leg de meegebrachte pictogrammen op tafel. Werk in duo’s en kies van alle beschikbare pictogrammen een reeks van 5 verschillende pictogrammen. Leg deze op volgorde van de mate van reductie van de werkelijkheid. Maak een foto van het resultaat. Beschrijf waarom je deze volgorde kiest.

9 Opdracht 2 vooronderzoek
2. Kies een nieuwe reeks van 5 pictogrammen. Leg deze op volgorde op grond van de communicatieve waarde. Met andere woorden, de mate van begrijpbaarheid. Leg opnieuw vast op foto. Beschrijf waarom je deze volgorde kiest

10 Opdracht 2. vooronderzoek
3. Kies een nieuwe reeks van 5 pictogrammen. Leg deze op volgorde op grond van de mate waarin het begrijpbaar is voor iedereen of voor een bepaalde doelgroep. Leg ook deze reeks vast op foto en beschrijf het waarom van je volgorde.

11 Opdracht 2. vooronderzoek
Kies 1 pictogram en werk de volgende onderdelen uit in je verslag: - Op welke wijze is de werkelijkheid gereduceerd (geabstraheerd). hoe is de werkelijkheid gereduceerd? Wat is er weggelaten? - Welke informatie wordt visueel overgedragen. Verklaar waarom (wat wordt er noodzakelijkerwijs weergegeven?). - Is het pictogram begrijpbaar voor iedereen of alleen voor een bepaalde doelgroep? Waarom? Kies 1 van de gebruiksaanwijzingen die je verzameld hebt. Probeer hem zelf uit. Werk de volgende onderdelen uit in je verslag: - Op welke wijze wordt de informatie overgedragen. - Wordt er gebruik gemaakt van reductie van de werkelijkheid, of juist niet. Waarom? - Is de gebruiksaanwijzing begrijpbaar voor iedereen of alleen voor een bepaalde doelgroep? Waaruit maak je dit op? Lever je verslag van je vooronderzoek in bij je docent in les 3.

12 Opdracht 3. gebruiksaanwijzing
Lees hfdstk 1 en 2 Uit Creativiteit Hoe zo. Kies bij iedere basisvaardigheid een oefening. Maak een longlist van alle mogelijke handelingen die in aanmerking komen voor de opdracht (ten minste 50)

13 Huiswerk Opdracht 2 vooronderzoek afmaken Lezen: Creativiteit hoe zo
Opdracht 3: Longlist maken. Materiaal voor opdracht 4 vastleggen en verzamelen. Verder in je dummy werken (actualiteit en picto’s)

14


Download ppt "Medmec 1 herfst."

Verwante presentaties


Ads door Google