Laatste oordeel Gaan alle niet-christenen verloren? Ben jij behouden?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Christengemeenschap De Goede Herder
Advertisements

Welkom in de samenkomst
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Welkom.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: Song for the nations (Mattheus 28:19,20) © 1986 Integrity Music / Universal Songs.
God en ons.
Efeziërs 1:1-14.
Welkom in deze kerkdienst
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
‘De weg, de waarheid en het leven’?
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Welkom in deze kerkdienst
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
De Reformatie.  Welkom  Lied  Collecte  Gebed  Intro  Info  Verwerking De Reformatie.
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
God als Vader en Zijn schepping (1) God ook jouw Vader? Gods voorzienigheid Schepping of evolutie Doet God iets aan het kwaad?
In God geloven Wat is geloven? Tot geloof komen Bestaat God? God laat Zich kennen.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
Maak ons tot een stralend licht voor de volken, Een stralend licht voor de mensen om ons heen, Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft Laat het schijnen.
Voorganger:Ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 7.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Geluk Zondag 6 augustus 2017.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Transformatie van denken
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Welkom kinder- dienst Biddag 2017 Bidden tot de ONBEKENDE GOD X.
De Schepper En gaan Wandelen.
CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20
Gemeente-zijn, inhoud en dan structuur Maandag 25 september 2017 Gemeenteavond Vanaf uur is er koffie beschikbaar en we willen om uur.
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Jezus, Hij is Koning! Wij zullen gaan om de wereld…. 1/6
Start Zondag 18 september 2016
Zijn wij een kerk van genade?
Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig.
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
In Perspectief.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
Vijf vormen van contact 1. De buschauffeur 2. Een noodgeval 3
Introductieles Volg Mij!. Introductieles Volg Mij!
De nieuwe hemel en aarde
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
Geloven zonder de kerk? Wedergeboorte en bekering Kind van God worden
de hemel de nieuwe aarde gaan Gods kinderen direct na hun dood heen
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Nadenken over de uitverkiezing
Dordtse Leerregels - indeling
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
Als een korrel graan Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf; maar indien zij sterft.
Voor of tegen Jezus Handelingen 4, 1-31.
Verkoop plantjes voor “Goods for Gambia”
Transcript van de presentatie:

Laatste oordeel Gaan alle niet-christenen verloren? Ben jij behouden? Onze opdracht: waarschuwen Gaat iedereen naar de hemel? Gaan alle niet-christenen verloren?

13. Gaan alle niet-christenen verloren?

Welkom Lied Collecte Gebed Intro Info Verwerking Gaan alle niet-christenen verloren? Welkom Lied Collecte Gebed Intro Info Verwerking

voor de mensen om ons heen. Tot de wereld ziet Gaan alle niet-christenen verloren? OTH 322 Maak ons tot een stralend licht 1. Maak ons tot een stralend licht voor de volken, een stralend licht voor de mensen om ons heen. Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen.

voor de mensen om ons heen. Tot de wereld weet dat U verlossing geeft. Gaan alle niet-christenen verloren? 2. Maak ons tot een woord van hoop voor de volken, een levend woord voor de mensen om ons heen. Tot de wereld weet dat U verlossing geeft. Uw genade door ons heen.

3. Maak ons tot een zegening voor de volken, een zegening Gaan alle niet-christenen verloren? 3. Maak ons tot een zegening voor de volken, een zegening voor de mensen om ons heen. Tot de wereld weet wie elke schuld vergeeft. Uw genezing door ons heen.

4. Maak ons tot een vrolijk lied voor de volken, een lied van dank Gaan alle niet-christenen verloren? 4. Maak ons tot een vrolijk lied voor de volken, een lied van dank voor de mensen om ons heen. Tot de wereld zingt voor degeen die eeuwig leeft. Laat het klinken door ons heen.

in de volken, uw wil geschied' in de mensen om ons heen. Gaan alle niet-christenen verloren? 5. En bouw uw koninkrijk in de volken, uw wil geschied' in de mensen om ons heen. Tot de wereld weet dat Jezus Christus heerst. Bouw uw koninkrijk in ons. Bouw uw koninkrijk op aard'!

Gaan alle niet-christenen verloren?

Gaan alle niet-christenen verloren?

Gaan alle niet-christenen verloren? Er is geen verlossing buiten de Here Jezus om. Zie Handelingen 4:12 Door niemand anders dan door Jezus kunnen wij worden gered, want zijn naam is de enige op aarde die de mens redding biedt. (NBV) En de zaligheid is in geen ander, want er is onder de hemel geen andere Naam onder de mensen gegeven waardoor wij zalig moeten worden. (HSV)

Gaan alle niet-christenen verloren? Er zijn in de Bijbel veel voorbeelden van mensen die vóór Jezus geleefd hebben, maar wel in de hemel zijn: Noach, Melchisedek, Job, enz.

Gaan alle niet-christenen verloren? Dat kan alleen als het offer van Christus voor meer mensen is dan alleen voor degenen die bewust in Hem geloofd hebben. Denk ook aan heel jonggestorven kinderen en ernstig verstandelijk gehandicapten.

Gaan alle niet-christenen verloren? Zou dit misschien ook kunnen gelden voor anderen, die buiten hun schuld verhinderd zijn om de Here Jezus te leren kennen? Zeker blijft: mensen die nooit van het evangelie gehoord hebben zijn in groot gevaar.

Gaan alle niet-christenen verloren? Ieder die is uitgenodigd om Jezus aan te nemen, maar Hem weigert is in nog groter gevaar: Johannes 3:18 Over wie in hem gelooft wordt geen oordeel uitgesproken, maar wie niet in hem gelooft is al veroordeeld, omdat hij niet wilde geloven in de naam van Gods enige Zoon. (NBV) Wie in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld, maar wie niet gelooft, is al veroordeeld, omdat hij niet geloofd heeft in de Naam van de eniggeboren Zoon van God. (HSV) Eindoordeel blijft aan God!.

wij zalig moeten worden. (HSV) Gaan alle niet-christenen verloren? Handelingen 4: 12 Door niemand anders dan door Jezus kunnen wij worden gered, want zijn naam is de enige op aarde die de mens redding biedt. (NBV) En de zaligheid is in geen ander, want er is onder de hemel geen andere Naam onder de mensen gegeven waardoor wij zalig moeten worden. (HSV)