De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Als een korrel graan Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf; maar indien zij sterft.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Als een korrel graan Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf; maar indien zij sterft."— Transcript van de presentatie:

1 Als een korrel graan Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf; maar indien zij sterft brengt zij veel vrucht voort (Joh. 12: 24)

2

3

4 Laatste week voor sterven Jezus
De hogepriesters beraamden intussen een plan om ook Lazarus te doden, omdat hij er de oorzaak van was dat veel Joden bij Jezus kwamen en in Hem gingen geloven (Joh. 12: 10-11).

5 Laatste week voor sterven Jezus
De hogepriesters beraamden intussen een plan om ook Lazarus te doden, omdat hij er de oorzaak van was dat veel Joden bij Jezus kwamen en in Hem gingen geloven (Joh. 12: 10-11). En de Farizeeën zeiden tegen elkaar: je ziet dat we niets bereikt hebben: kijk maar, de hele wereld loopt achter Hem aan (Joh. 12: 19)

6

7 Eer verheerlijken

8 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf; maar indien zij sterft brengt zij veel vrucht voort (Joh. 12: 24)

9 Nieuw leven

10

11 Jezus leeft

12 Jezus leeft Nu wordt het oordeel over deze wereld voltrokken; nu zal de heerser van deze wereld buitengeworpen worden (12:31) Jezus Christus is met kracht bewezen Gods Zoon te zijn door de opstanding uit de doden (Rom. 1: 4)

13 Vrucht dragen En Ik als Ik van de aarde verhoogd ben, zal allen naar Mij toe trekken (Joh 12: 32). God had deze wereld zo lief, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft eeuwig leven heeft (Joh. 3: 16)

14 Oproep tot navolging (12: 25)
Wie zijn leven liefheeft (of: wil behouden) die zal het verliezen wie zijn leven haat in deze wereld, (of: wie zijn leven verliest omwille v Mij en het Evangelie – Marc. 8:35) die zal het behouden tot het eeuwige leven (zie ook Matt. 10:39, Matt. 16:25, Luc. 9: 24 en Luc. 17:33)

15 Als iemand Mij dient, laat hij Mij volgen en waar Ik ben, daar zal ook Mijn dienaar zijn. En als iemand Mij dient, zal de Vader hem eren. Joh. 12: 26


Download ppt "Als een korrel graan Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf; maar indien zij sterft."

Verwante presentaties


Ads door Google