De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De nieuwe hemel en aarde

Verwante presentaties


Presentatie over: "De nieuwe hemel en aarde"— Transcript van de presentatie:

1

2 De nieuwe hemel en aarde
Jezus’ wederkomst Wanneer? Hoe zal dat gaan? Ben jij bereid? De nieuwe hemel en aarde

3 12. De nieuwe hemel en aarde

4 Welkom Lied Collecte Gebed Intro Info Verwerking
De nieuwe hemel en aarde Welkom Lied Collecte Gebed Intro Info Verwerking

5 OTH 327: 1, 4, 6 Eens, als de bazuinen klinken
De nieuwe hemel en aarde OTH 327: 1, 4, 6 Eens, als de bazuinen klinken 1. Eens, als de bazuinen klinken, uit de hoogte, links en rechts, duizend stemmen ons omringen, ja en amen wordt gezegd, rest er niets meer dan te zingen, Heer, dan is uw pleit beslecht.

6 4. Als de graven openbreken en de mensenstroom vangt aan
De nieuwe hemel en aarde 4. Als de graven openbreken en de mensenstroom vangt aan om de loftrompet te steken en uw hofstad in te gaan: Heer, laat ons dan niet ontbreken, want de traagheid grijpt ons aan.

7 6. Van die dag kan niemand weten, maar het woord drijft aan tot spoed,
De nieuwe hemel en aarde 6. Van die dag kan niemand weten, maar het woord drijft aan tot spoed, zouden wij niet haastig eten, gaandeweg Hem tegemoet, Jezus Christus, gist'ren, heden, komt voor eens en komt voorgoed!

8 De nieuwe hemel en aarde

9 De nieuwe hemel en aarde

10

11 Onze uiteindelijke toekomst is niet de hemel,
De nieuwe hemel en aarde Onze eindbestemming… Onze uiteindelijke toekomst is niet de hemel, maar de nieuwe hemel en aarde!

12 gelovigen in de hemel krijgen hun nieuwe lichaam
De nieuwe hemel en aarde Waarom nieuwe hemel? Nieuwe hemel want: gelovigen in de hemel krijgen hun nieuwe lichaam hemel en aarde vormen dan één geheel

13 alle kwaad en ellende wordt weggedaan al het goede wordt nog beter
De nieuwe hemel en aarde Waarom nieuwe aarde? Nieuwe aarde want: alle kwaad en ellende wordt weggedaan al het goede wordt nog beter al het mooie wordt nog mooier Dus: geen vernieling van alles, maar vernieuwing!

14 Voldoende ruimte voor alle gelovigen van alle eeuwen?
De nieuwe hemel en aarde Ruimtegebrek? Voldoende ruimte voor alle gelovigen van alle eeuwen? Ongetwijfeld, want: hemel en aarde worden dan één alles wat nu onbewoonbaar is, is dan zo mooi als een paradijs ook de ‘ruimtelijkheid’ wordt anders (nieuwe ‘dimensies’ in het Nieuwe Jeruzalem)

15 De nieuwe hemel en aarde
Openbaring 21:4 God zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij! (NBV) En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. (HSV)


Download ppt "De nieuwe hemel en aarde"

Verwante presentaties


Ads door Google