ALV KNHS Regio Groningen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Advertisements

Analyse van incidenten
23 januari 2014 / Raymond Buitelaar en Bart van Meurs
Ontwikkeling van het Netwerk Naamkunde
VO-CONGRES 2014: KLAAR VOOR DE TOEKOMST 20 maart 2013
Algemene informatieavond trainers en coaches
SVK Korfbal Thema avond op weg naar 2015 Door Tijs Huisman 9 april 2010.
Conditietest als basis voor samenwerking. De conditietest is een hulpmiddel voor vrijwilligersgroepen om: de huidige kwaliteit van de groep te meten en.
Een gratis website voor uw appartement - waarom?
Presentatie nieuwe media
Sportcafé Amsterdam Zuid
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo
De dag van het solliciteren Blok 1
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Wat is Digitale marktplaats voor hulp, klusjes en zorg Laagdrempelig, veilig en eenvoudig hulpmiddel om elkaar te vinden. Via een organisatie of rechtstreeks.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Najaar 2012 Hockey: het is ‘net’werken Strategie KNHB 2020.
Door de bomen het bos weer zien Henk Post Bedrijfsanalist ISZF November 2005.
Marietta Witte en Huib den Braven WELKOM BIJ DE WORKSHOP “VERZEKERINGEN”
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Stad Landen Erkeningsaanvraag Sportverenigingen.
Aan de slag met haarlemmermeervoorelkaar.nl een praktische handleiding Stap 1. Aanmelden Ga naar
Vrijwilligersbeleid bij SVC’08.  Beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn vormen. Wij doen dit door deel te nemen aan door de KNVB georganiseerde.
Landelijke raad 16 juni 2012 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Gids door Doccle Doccle. De Cloud 2 1.Wat is de Cloud? 2.Voordelen van de Cloud 3.Nadelen van de Cloud 4.Doccle is geen cloudapplicatie.
Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren
1.
Onderzoek recreatieve bowlers
Vereniging Kleine Kernen Limburg Kristel Ashra, projectadviseur
Vrouw zoekt man Door onze werkwijze is Liever prive één van de snelst groeiende dating sites van Nederland en dagelijks zijn er vele nieuwe aanmeldingen.
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Campagneplan Fiets Telweek 2017
website pakket Je Bedrijf Onbezorgd Online!
Welke leerpunten nemen we mee van de eerste twee jaar?
Kwaliteitslabel en Professionalisering
GoedvoormekaarWaalre
Marktanalyse voor fysiotherapeuten. Marktanalyse voor fysiotherapeuten.
Welkom bij GO MEI 2016.
Welkom bij consultatie- bijeenkomst
Voorlichting BPV leerjaar 1
Inhoud Digitale ontwikkelingen op school Actuele zaken Wat vindt u?
Inleiding website NuenenHelpt.nl voor zorgprofessionals en verwijzers
De Kwaliteit Verbetercyclus
Binnenkort start hier het webinar Facebook Marketing voor je groep - Deel II: ‘Je Scoutinggroep op Facebook’
De Kwaliteit Verbetercyclus
Welkom instructeurs!.
Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren
Duurzame inzetbaarheid
ClupApp van HTV Berg & Dal
LinkedIn Wat moet ik ermee?.
Jaarplan 2018 Mendistrict Noord
Handleiding Interactief Aankoop systeem (IAS)
Vrijwilligers KBO en PVGE
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Inleiders: Bart Muller Paul Eijgendaal
Wet op de privacy.
Handleiding Prodas-app
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Hoe zijn wij als inwoner betrokken geraakt?
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Een introductie van de nieuwe online plek
Regio Consulent & Recreatieforumlid KNHS Groningen
NL doet 2017: ‘ontmoet!’ startbijeenkomst.
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Startgroep nieuwe HR-cyclus
DRIE pilaren van Een gebruikersgerichte website
Transcript van de presentatie:

ALV KNHS Regio Groningen KNHS update pag.

KNHS Bespreekpunten Sportaanbiedersmonitor NOC*NSF AVG – Algemene Verordening Gegevensbescherming VOG – Verklaring Omtrent Gedrag KNHS Instructeurs Opleidingen – beknopt KNHS Recreatie | Focuspunten | Regio

1. KNHS Sportaanbiedersmonitor NOC*NSF Clubmetingen: Vergelijkingstool sportclubs Quick Scan ‘Basis op Orde’ of ‘Open & ondernemend’ Meer specifiek: Accommodatie | beleid | sportaanbod | leden| kader/ personeel | sfeer | cultuur | financiën. Op gemeentelijk niveau inzichtelijk Op soort sport inzichtelijk Meer info: https://clubmetingen.nl Aanmelden panel: sportaanbiedersdesk@knhs.nl Let op deelname strookje NOC*NSF Sportaanbiedermonitor. Ben jij bestuurder van een sportvereniging of eigenaar van een sportclub en zou jij jouw club willen vergelijken met andere sportclubs in Nederland? ia de quickscans (korte vragenlijsten) genaamd 'Basis op orde' en 'Open en ondernemend' krijg je in korte tijd inzicht hoe de sportclub scoort ten opzichte van andere sportclubs in Nederland. Daarnaast is het mogelijk om, aanvullend op de quickscans, specifieke scores te zien op gebied van de accommodatie, het beleid, het (sport)aanbod, het kader/personeel, de sfeer en cultuur, de financiën, de leden/omgeving en samenwerkingen. Door het invullen van een of meerdere vragenlijsten draag je bij aan de clubmetingen (divers sportonderzoek) die vanuit de sportbonden en NOC*NSF worden georganiseerd. In samenwerking met onder andere ook gemeenten wordt geprobeerd zo goed Een van de manieren om continu inzicht te behouden in hoe sport zich ontwikkeld is door regelmatig naar de mening te vragen van sporters en sportaanbieders. Een van de onderdelen van deze community is de Monitor Sportaanbieders, die bestuurders van verenigingen een uitdagend platform biedt voor het ventileren van meningen, en om in contact te komen met andere bestuurdersmogelijk inzicht te krijgen in de stand van zaken bij sportclubs. Met deze proberen we sportclubs in Nederland optimaal te ondersteunen en ontwikkelen en zoveel mogelijk Nederlanders te laten genieten van sport! We zoeken nieuwe hippische deelnemers in het panel. Meld je aan via sportaanbiedersdesk@knhs.nl en ontvang alle benodigde informatie.

2a. AVG - ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING In plaats van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) (uit 2001) Kern: Alleen gegevens opslaan die een vereniging of bedrijf daadwerkelijk nodig heeft. Vastleggen welke gegevens worden opgeslagen. Vastleggen hoe de gegevens worden beschermd. Vastleggen wanneer gegevens worden vernietigd. AVG = Inspanningswet (net als Arbo) – volgens EU Werk aan verbetering, maak het aantoonbaar en wordt in de loop van de tijd AVG-proof. Per 25 mei 2018 alle sportaanbieders mee bezig. Meer info per mail verstuurd op 6 april vanuit FNRS.

2b. AVG - ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING Er moet aardig wat geregeld worden. KNHS & FNRS bieden AVG-programma Door collectieve inkoop voor sportaanbieders kosteloos KNHS & FNRS werken samen voor het AVG programma met de Stichting AVG Verenigingen. Met AVG-programma gestructureerd 15 stappen online doorlopen (niet verplicht). Bij kleine verenigingen (< 75 leden) volstaat doornemen van document met tips, programma kan ook. Verenigingen kunnen eenmalig vouchercode krijgen voor programma via FNRS Ondernemersdesk. Het aanvragen van de code gaat bij voorkeur online via www.fnrs.nl/avg of via het invulformulier. Meer informatie en aanvragen via FNRS Ondernemersdesk: 088-0224300. Zoals je ziet moet er aardig wat geregeld worden. Het kost tijd en geld, en hoe zorg je dat je daadwerkelijk niets vergeet? De KNHS en FNRS werken voor AVG programma samen. Aangesloten organisaties kunnen gebruik maken van het AVG programma maar het gebruik is niet verplicht het programma is een hulpmiddel. Het belangrijkste is dat je aan de wet voldoet. Er is ook een document met belangrijkste tips. Voor kleinere verenigingen (<75)is het waarschijnlijk voldoende om deze door te nemen en noodzakelijk aanpassingen te voldoen. Is de organisatie wat groter en/of is er personeel, dan is het aan te raden het programma te doorlopen en zodoende geen stappen te vergeten. Kleinere verenigingen die toch het programma willen doorlopen kunnen altijd een code krijgen. De verenigingsversie is dan voldoende. TBV Ondernemersdesk: De vouchercodes zijn onderverdeeld in MKB versie en Verenigingen versie. Het stroomschema geeft aan welke code van toepassing is op de organisatie die een code aanvraagt. Houdt in de administratie bij welke codes aan wie zijn uitgegeven. De codes zijn namelijk maar 1 keer te gebruiken. Het afgeven van de vouchercodes wordt centraal gedaan door FNRS Ondernemersdesk. Ook verenigingen kunnen contact opnemen met de Ondernemersdesk. De FNRS Ondernemersdesk stuurt vervolgens via mail naar het opgegeven adres de gegevens. Gratis programma voor leden Door collectieve inkoop kunnen de FNRS en KNHS het AVG-programma kosteloos aanbieden aan FNRS-ondernemers en de KNHS-verenigingen. Via het programma kunt u aan de hand van filmpjes en voorbeelddocumenten stap voor stap controleren of u voldoet aan de wetgeving. Meer informatie vindt u op deze pagina. Het aanvragen van de code gaat bij voorkeur online via www.fnrs.nl/avg. Accountmanagers die een bijeenkomst hebben en liever meteen de aangesloten organisaties een aanvraag willen laten doen, die kunnen gebruik maken van een invulformulier. Op dinsdag 17 april organiseren de FNRS en KNHS tussen 16:00 en 20:00 een telefonisch spreekuur voor FNRS-ondernemers en KNHS-verenigingen. We zijn bereikbaar op 088-0224300. Start op tijd zodat je voor 25 mei 2018 helemaal AVG-proof bent.

3. VOG – Verklaring Omtrent Gedrag KNHS advies voor sportaanbieders: Zorg voor een recente VOG – 2018 bij de: Bestuurders Instructeurs Examinatoren Vrijwilligers Officials … etc. Voor een veilige sportomgeving. Maar ook de MeToo discussie en incidenten bij andere sporten. Mogelijkheid gratis VOG. KNHS-vertrouwenspersoon voor contact. Meer praktische informatie volgt, maar staat ook op de site van NOC*NSF: www.nocnsf.nl/vog De KNHS adviseert sportaanbieders er voor te zorgen dat bestuurders, instructeurs, examinatoren, vrijwilligers, officials, etc een recente(2018) Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben. Dit onder meer in het kader van een veilige sportomgeving, de MeToo discussie en incidenten die bij andere sporten zijn voorgekomen. Onder bepaalde voorwaarden kan deze VOG gratis worden aangevraagd. Als er gevoeligheid is rond dit onderwerp, kan de KNHS-vertrouwenspersoon benaderd worden. De KNHS komt binnenkort met meer praktische informatie over dit onderwerp.” Wat is een VOG? VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag. Simpel gezegd een bewijs van goed gedrag. Bij het aanvragen van een VOG wordt iemand gescreend op een aantal specifieke punten. Kom de vrijwilliger door de screening, dan ontvangt hij of zij een VOG.  

4. KNHS Opleidingen Doorlopende opleidingslijn Nieuw traject gestart Projectleider: Marion Schreuder Doorontwikkeling KNHS instructeursopleidingen Instructeur = Ervaringsvak als basis Geen instroommogelijkheid meer Alle informatie op KNHS website Nieuwe brochure in juni 2018, dan ook inschrijving De opleidingen gaan veranderen! Marjan Schreuder aangetrokken als projectleider. Het vak van instructeur is een ervaringsvak en dat betekent dat je meer tijd nodig hebt om het goed onder de knie te krijgen. Daarom zijn alle opleidingen achter elkaar geplaatst. Zo heb je tijd om stap voor stap het vak te leren. Je begint met aspirant-instructeur, dan volgt instructeur basissport en als je wilt, kun je doorstormen naar wedstrijdsport. Wij willen graag dat iedereen in Nederland goed paardrijdt. En een goed instructeur vervult daarbij een sleutelrol.

5a. KNHS Recreatie 2018 | Focuspunten Buitenrij platform Online buitenrij platform ontwikkelen en inrichten, inclusief de buitenrij app voor ruiters Ruiter- en menbewijs Ontwikkelen en implementeren modules: Veilig & Vaardig Buitenrijden KNHS LANDELIJK Buitenrijden Paardrijden in vrije natuur laagdrempelig, toegankelijk en veilig houden Onderwerpen: Focuspunten afd. recreatie Online Platform: Recreatiekalender, input via portefeuillehouder. Evenementen op Facebook aanmelden bij Facebook KNHS Enjoy the Ride Buitenrij app https://www.knhs.nl/nieuws/2018/coming-soon-de-knhs-buitenrijden-app/ Modules Veilig en Vaardig buitenrijden Adopteer je bos: Initiatieven melden bij de KNHS voor publicatie op www.knhs.nl/adopteerjebos Regioconsulenten Portefeuillehouders Nice to have Recreatieve events bevorderen Hippisch toerisme bevorderen

5b. Online platform ontwikkelen en inrichten Samenwerking KNHS & HV Polo Eigen platform voor buitenrijden Recreatieve paardensporters verbinden Onderdelen: App Website Social Media Fasering: 1e . buitenrij app basis 2e . buitenrij app uitgebreid 3e . website basis 4e . website uitgebreid 5e . doorontwikkeling pag.

5c. Modules Veilig & Vaardig buitenrijden Ruiter- en menbewijs vernieuwen Meerwaarde bieden aan recreatieve leden Modules ontwikkelen als toevoeging Onderdelen: Veilig in het bos rijden Veilig langs het strand en de branding Eerste hulp onderweg GPS & kaart lezen Distributiekanaal: Sportaanbieders als distributiekanaal inzetten. Kans om leuke extra opleidingen te organiseren op hun de eigen accommodatie voor de ruiters en menners. pag.

5d. Ruiter- en Menbewijs digitaal Ruiter- en Menbewijs in Mijn KNHS app Onder 'Mijn Bewijzen'. Nu 24/7 digitaal beschikbaar Geen fysieke pasjes meer Wel op aanvraag mogelijk

Namens de KNHS en haar sporters.. Bedankt voor jullie aandacht, inzet & betrokkenheid!  pag.