De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inleiding website NuenenHelpt.nl voor zorgprofessionals en verwijzers

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inleiding website NuenenHelpt.nl voor zorgprofessionals en verwijzers"— Transcript van de presentatie:

1 Inleiding website NuenenHelpt.nl voor zorgprofessionals en verwijzers

2 Introductie NuenenHelpt.nl
Geachte mevrouw/heer, Regelmatig horen wij dat een overzicht ontbreekt van alle in Nuenen in het sociale domein actieve organisaties. Met de website NuenenHelpt.nl wil de gemeente daar iets aan doen. Als zorgprofessional c.q. verwijzer heeft u een belangrijke rol om NuenenHelpt.nl onder de aandacht te brengen bij uw cliënten en aan te bevelen bij onze inwoners. Hopelijk helpt het samen brengen van de grote hoeveelheid informatie op het gebied van zorg, opvoeding en inkomen u bij de uitoefening van uw beroep en belangrijke maatschappelijke taak. Caroline van Brakel wethouder sociaal domein

3 Introductie NuenenHelpt.nl
Categorie Zorg en ondersteuning Onder andere: hulp bij psychische problemen, hulp bij dementie, persoonsgebonden budget, allerlei zaken rondom overlijden (o.a. euthanasie, testament en uitvaart regelen), zorg aanvragen en hulpmiddelen (bij verplaatsen, voor doven en slechthorenden). Algemene informatie om het thema zorg en ondersteuning te verduidelijken. Maar ook links naar relevante websites, praktische tips en adviezen hoe er mee om te gaan en contactgegevens van bij wie men in Nuenen terecht kan.

4 Introductie NuenenHelpt.nl
Categorie: Wonen en huishouding Onder andere: woningaanpassingen om langer zelfstandig te wonen, welke hulp biedt de gemeente, ondersteuning in het huishouden, veilig wonen en verhuizen. Algemene informatie om het thema wonen en huishouding te verduidelijken. Maar ook links naar relevante websites, praktische tips, wat te doen om van regels gebruik te maken en allerlei praktische adviezen. Tenslotte contactgegevens van bij wie men in Nuenen terecht kan.

5 Introductie NuenenHelpt.nl
Categorie: Werk, geld en uitkering Onder andere: geldzaken en administratie, het vinden van werk, wat er wel en niet mag als je een uitkering hebt, soorten uitkering en vormen van financiële ondersteuning, oudedagvoorziening en wat je kunt doen als je het ergens niet eens mee bent (o.a. klacht en bezwaar). Algemene informatie om het thema werk, geld en uitkering te verduidelijken. Maar ook links naar relevante websites, praktische tips op het gebied van werk en inkomen, wat te doen om van regels gebruik te maken en allerlei praktische adviezen. Tenslotte contactgegevens van bij wie men in Nuenen terecht kan.

6 Introductie NuenenHelpt.nl
Categorie: Opvoeding en gezin Aandacht voor vragen over alle levensfasen die een jong mens doorloopt: van kinderwens bij de vader/moeder tot op kamers gaan als jongvolwassene. Onder andere informatie voor ouders over gezondheid en gezondheidsproblemen, school en gedrag en gedragsproblemen. Algemene informatie om het thema opvoeding en gezin te verduidelijken. Maar ook links naar relevante websites, praktische tips op het gebied van opvoeding en gezin, wat te doen om van regels gebruik te maken en allerlei praktische adviezen. Tenslotte contactgegevens van bij wie men in Nuenen terecht kan.

7 Introductie NuenenHelpt.nl
Categorie: Vrijwilligerswerk Aandacht voor de belangrijkste vragen op het gebied vrijwilligerswerk: als vrijwilliger aan de slag, wat doen als je van de hulp van een vrijwilliger gebruik wilt maken en waar je op moet letten als je een uitkering hebt. Algemene informatie om het thema vrijwilligerswerk te verduidelijken. Maar ook links naar relevante websites, praktische tips, wat te doen om van regels gebruik te maken en allerlei praktische adviezen. Tenslotte contactgegevens van bij wie men in Nuenen terecht kan.

8 Introductie NuenenHelpt.nl
Categorie: Vervoer Informatie over hoe mensen mobiel kunnen blijven. Onder andere: hulpmiddelen om mobiel te blijven, eigen vervoer (scootmobiel, fiets, auto en rijbewijs) en georganiseerd vervoer (o.a. taxi, leerlingenvervoer, openbaar vervoer) en parkeren. Algemene informatie om het thema vervoer en mobiliteit te verduidelijken. Maar ook links naar relevante websites, praktische tips, wat te doen om van regels gebruik te maken en allerlei praktische adviezen. Tenslotte contactgegevens van bij wie men in Nuenen terecht kan.

9 Introductie NuenenHelpt.nl
Categorie: Zorgen voor een ander Allerlei tips en adviezen over mantelzorg en soorten verlof (o.a. zwangerschapsverlof, kraamverlof, ouderschapsverlof). En toegang tot ShareCare: de handige internettoepassing om vragers en aanbieders van hulp en mantelzorg bij elkaar te brengen. Algemene informatie om het thema zorgen voor een ander te verduidelijken. Maar ook links naar relevante websites, praktische tips, wat te doen om van regels gebruik te maken en allerlei praktische adviezen. Tenslotte contactgegevens van bij wie men in Nuenen terecht kan.

10 Introductie NuenenHelpt.nl
Categorie: Opleiding en inburgering Allerlei tips en adviezen over het thema opleiding en inburgering. Aandacht o.a. voor allerlei examens (Nederlanderschap, inburgeringsexamen maar ook omscholen, volwassenenonderwijs en computervaardigheid). Algemene informatie om het thema opleiding en inburgering te verduidelijken. Maar ook links naar relevante websites, praktische tips, wat te doen om van regels gebruik te maken en allerlei praktische adviezen. Tenslotte contactgegevens van bij wie men in Nuenen terecht kan

11 Introductie NuenenHelpt.nl
Categorie: Activiteiten en meedoen Allerlei informatie over activiteiten in de buurt, activiteiten ondernemen en tips over hoe je makkelijk en effectief sociale contacten kunt onderhouden. Algemene informatie om het thema activiteiten en meedoen te verduidelijken. Maar ook links naar relevante websites, praktische tips, wat te doen om van regels gebruik te maken en allerlei praktische adviezen. Tenslotte contactgegevens van bij wie men in Nuenen terecht kan.

12 Introductie NuenenHelpt.nl
Categorie: Gezond blijven Allerlei informatie over beweging, voeding, gewicht en slapen (hulpmiddelen en eenvoudige praktische tips). Maar ook over sexualiteit. Tenslotte hoe ziekte voorkomen is. Algemene informatie om het thema gezond blijven te verduidelijken. Maar ook links naar relevante websites, praktische tips, wat te doen om van regels gebruik te maken en allerlei praktische adviezen. Tenslotte contactgegevens van bij wie men in Nuenen terecht kan.

13 Introductie NuenenHelpt.nl
ShareCare is een gebruikersvriendelijk online hulpmiddel dat het het voor mantelzorgers makkelijk maakt om met elkaar te communiceren en zorg rondom iemand te organiseren. ShareCare staat op meerdere plekken van NuenenHelpt.nl die met slim organiseren van mantelzorg te maken hebben en is ook op elke pagina via het hoofdmenu op te roepen. Op NuenenHelpt.nl wordt uitgelegd hoe ShareCare te gebruike

14 Introductie NuenenHelpt.nl
Hopelijk helpt de bij elkaar gebrachte informatie over het Nuenense sociaal domein u bij het uitoefenen van uw beroep en tak. Overigens blijft het CMD gewoon bereikbaar voor vragen: telefonisch, per of loop binnen aan Berg 22c Vragen en suggesties zijn welkom op:


Download ppt "Inleiding website NuenenHelpt.nl voor zorgprofessionals en verwijzers"

Verwante presentaties


Ads door Google