De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GoedvoormekaarWaalre

Verwante presentaties


Presentatie over: "GoedvoormekaarWaalre"— Transcript van de presentatie:

1 GoedvoormekaarWaalre
Presentatie - Wat is GoedvoormekaarWaalre? - Waarom een online marktplaats? - Voor wie? - Betrokkenheid GOW Welzijnswerk - Hoe kun je het gebruiken? - Wat kun jij doen? - Vragen Gerrit Programma benoemen.

2 Animatiefilm Goed voor mekaar in Waalre
GoedvoormekaarWaalre Animatiefilm Goed voor mekaar in Waalre Gerrit Programma benoemen.

3 GoedvoormekaarWaalre
Online marktplaats voor hulp geven & hulp vragen Gerrit Jezelf voorstellen en aangeven wat jouw betrokkenheid is bij Goed voor Mekaar. Waarom ben je ambassadeur? Wat vind je er goed aan. Achtergrondinformatie Een groep enthousiaste en betrokken inwoners, het GOW (Gecoördineerd Ouderenwerk) Welzijnswerk, Vrijwilligers Waalre, het LIAC (Lokaal informatie en adviescentrum) & Centrum voor vrijwillige dienstverlening, de GGD en de gemeente Waalre hebben in 2014 de handen ineen geslagen en sindsdien hard gewerkt aan het project Goed voor Mekaar. Het doel van dit project is gezamenlijk laten zien dat het in Waalre vanzelfsprekend is om elkaar te helpen en de eigen kracht en het talent in onze gemeenschap te benutten. Dit past bij de huidige participatiesamenleving. De afgelopen jaren zijn er diverse activiteiten georganiseerd. Nu zijn we zover dat we een online marktplaats voor hulp geven en hulp vragen hebben en daar zijn we trots op.

4 GoedvoormekaarWaalre
Wat is GoedvoormekaarWaalre? Een plek waar inwoners, professionals en organisaties hulp vragen en aanbod van hulp op kunnen plaatsen. Een online marktplaats voor hulp, klusjes en vrijwilligerswerk. Overal en altijd. Gerrit Voorbeelden geven van wat er op geplaatst kan worden. Met Goedvoormekaarwaalre.nl kun je hulp vragen of geven wanneer jou dat uitkomt. Het kan gaan om structurele of incidentele zaken en van klein tot groot. - Bijvoorbeeld je zoekt iemand die regelmatig een kopje koffie met je wil drinken, Een boodschap voor je doet, je eens in de zoveel tijd kan helpen met je tuin of voor jouw organisatie als vrijwilliger aan de slag gaat. - Of je plaatst jouw aanbod omdat je het leuk vindt om mensen in de buurt te helpen, een maatje te zijn voor een dorpsgenoot of bijles / taalles te geven. Of je wilt als vrijwilliger aan de slag bij een (sport)vereniging of organisatie of bent als scholier op zoek naar een Maatschappelijke Stage. Het kan allemaal op Goedvoormekaarwaalre.nl geplaatst worden!

5 GoedvoormekaarWaalre
Waarom een online markplaats? - Eigen kracht en talent in onze gemeenschap benutten - Meer nieuwe en jonge vrijwilligers bereiken Gerrit - Waalre geeft met de lancering van Goedvoormekaarwaalre.nl een eigentijds antwoord op de veranderingen in de Nederlandse zorg- en welzijnssector. - Geboren vanuit het Project Goed voor Mekaar: samenwerking inwoners, GOW Welzijnswerk, Vrijwilligers Waalre & gemeente en door inwoners ook aangegeven tijdens de W100 dat zij behoeften hebben aan een online marktplaats. - In Aalst/Waalre is het vanzelfsprekend om elkaar te helpen. De online marktplaats is een hulpmiddel om de betrokkenheid bij de eigen leefomgeving te vergroten en te stimuleren. - Jonge vrijwilligers zijn vooral online.

6 GoedvoormekaarWaalre
Willem Website bezoeken en het hoofdmenu laten zien. Eventueel nog iets van het submenu laten zien (naar eigen inzicht). De website kun je zowel op een pc, laptop, tablet en smartphone bekijken. Binnenkort is er ook een app voor de tablet en de smartphone.

7 Voor wie? - Inwoners - Professionals - Organisaties
GoedvoormekaarWaalre Voor wie? - Inwoners - Professionals - Organisaties Ad - Inwoners: denk bijvoorbeeld aan een buurtgenoot die iets voor iemand in de buurt doet zoals het gras maaien of iemand die een vraag stelt op het platform voor vervoer naar het winkelcentrum. - Professionals: bijvoorbeeld de CMD consulenten van de gemeente die een individuele inwoner op weg helpt om via deze online markplaats te zoeken naar bijv. een wandelmaatje. Of de huisarts die de inwoner attendeert op de mogelijkheid om gebruik te maken van Goedvoormekaarwaalre.nl. - Organisaties: bijvoorbeeld een organisatie die een vrijwilliger zoekt als gastvrouw/gastheer bij de dagbesteding van ouderen.

8 GoedvoormekaarWaalre
Betrokkenheid GOW Welzijnswerk - Deelname projectgroep - Financiering - Vacatures online Vrijwilligers Waalre - Beheer Ad Waarom heeft GOW Welzijnswerk goedvoormekaarwaalre.nl omarmd? Waarom mee gefinancierd? Iets vertellen over het proces van het online plaatsen van vacatures en informeren van organisaties. Iets vertellen over jullie rol m.b.t. beheer Onderstaande vragen alleen beantwoorden als deze vragen gesteld worden: Hoe zit de financiering? Eenmalige kosten : € subsidie heeft de gemeente ontvangen van Coöperatie Streekontwikkeling Boven Dommel in het kader van een leefbaarheidsinitiatief. De structurele kosten zijn € voor drie jaar (2016, 2017, 2018) GOW welzijnswerk financiert dit in 2017 en 2018 uit het Fonds Vernieuwend Beleid. De gemeente heeft dit bedrag (€ 5.035) voor 2016 betaald. Alle promotiematerialen zijn door de gemeente betaald ( € 5.000) + alle uren van de projectleider, beleidsadviseur en communicatieadviseur van de gemeente komen hier nog bij.  

9 GoedvoormekaarWaalre
Wat kun jij doen? - Ga naar - Maak gratis en eenvoudig een profiel aan - Geef aan wat je zoekt of waar je iemand mee wilt helpen - Kom veilig en gebruiksvriendelijk met elkaar in contact - Informeer familie, buren, kennissen, vrienden, etc over GoedvoormekaarWaalre Bé Wij willen samen van goedvoormekaarwaalre.nl een succes maken. Wat kun jij dan doen?

10 Bé Heeft er iemand vragen
Bé Heeft er iemand vragen? Mensen uitnodigen om zelf een profiel aan te maken en hun hulpvraag of aanbod online te plaatsen. Vragen?

11 Dank voor jullie aandacht!


Download ppt "GoedvoormekaarWaalre"

Verwante presentaties


Ads door Google