De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is MaS? MaS staat voor Maatschappelijke Stage

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is MaS? MaS staat voor Maatschappelijke Stage"— Transcript van de presentatie:

1

2 Wat is MaS? MaS staat voor Maatschappelijke Stage
Kennismaking met vrijwilligers werk Onbetaalde bijdrage aan de samenleving Vindt plaats bij non-profit organisaties (bedrijven die geen winst maken b.v. verenigingen, instellingen, Rode Kruis, Amnesty)

3 Waarom doen we dit? Respect krijg je door respect te geven
Kan helpen bij het kiezen van een studie of beroep Je leert nieuwe mensen kennen en nieuwe activiteiten Veel zaken worden door vrijwilligers gedaan! Denk bijvoorbeeld aan de voedselbank, de kinderboerderij, de Zonnebloem. Maar ook je eigen sportvereniging!

4 Wanneer kan je dit gaan doen?
In klas 1 t/m klas 4 30 uur Probeer in klas 3 de stage voldaan te hebben, dan heb je het heel druk met je examen! Je mag in 1 jaar je stage lopen, maar je mag het ook over verschillende jaren verspreiden. Je mag op 1 plaats alle stage uren lopen, maar ook op verschillende plekken.

5 Hoe ga je starten? Je gaat zelf op zoek naar een stageplaats.
Via de site (inloggen met je ll-nummer, gebruikersnaam en wachtwoord) Via vrienden en familie Vraag of ze voor jou een plekje vrij hebben! Vraag de stage aan via (tijdens M&M of Maatschappijleer kun je hier uitleg over vragen) De MaS-coördinator keurt je stage goed of keurt deze af. De stagecirkel wordt dan rood, met het aantal aangevraagde uren. Wacht met starten tot je goedkeuring hebt!

6 Wat moet je doen tijdens de MaS?
Neem de eerste keer dat je gaat je logboek mee naar de stage. Vul samen met je begeleider de “algemene” gegevens in. Vul na iedere activiteit/dag het logboek in. Aan het einde van de stage vul je de evaluatie in. (Heb je verschillende stageplekken, dan heb je ook verschillende evaluaties.)

7 Wat doe je om de stage af te ronden?
Het ingevulde logboek neem je mee naar school. Dit scan je in en plaats in het portfolio “MaS” in It’s Learning. Deze moet je zelf aanmaken. Je maakt een PowerPoint over je stage, als je de 30 uur hebt volbracht. Waar heb je stage gelopen? Welke activiteiten heb je ondernomen? Vond je het leuk/interessant om te doen? Andere leuke wetenswaardigheden. Ook deze plaats je in je portfolio in It’s Learning. Je presenteert in het mentoruur kort je PP-presentatie aan de klas. (2-3 minuten)

8 Hoe zie je dat je stage is afgerond?
In is de stagecirkel groen! Op je rapport zie je bij Maatschappelijke Stage “voldaan” staan! Tijdens de diploma uitreiking in klas 4 krijg je naast je diploma ook een certificaat!

9 Nog vragen?! Succes!! Tips voor stage: Meehelpen kinderboerderij
Training geven bij sportclub of vereniging Collecteren voor hartstichting, kankerfonds, etc. Opruimen van troep in de natuur, buurt Helpen in een bejaardenhuis Helpen bij een jeugdorganisatie (bv.‘t Honk, scouting) De zonnebloem Buurthuis Succes!!


Download ppt "Wat is MaS? MaS staat voor Maatschappelijke Stage"

Verwante presentaties


Ads door Google