De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Nederlandse Rode Kruis

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Nederlandse Rode Kruis"— Transcript van de presentatie:

1 Het Nederlandse Rode Kruis
Helpt Direct

2 Welkom bij deze introductie van het Nederlandse Rode Kruis!
Mijn naam is … FUNCTIE

3 Programma van vandaag Tijd Onderdeel T2

4 Where the streets have no name
Te vinden op youttube.com met de zoektermen: Where the streets have no name, red cross

5 Maatschappelijke stage
Vul je stage in met Jong ontmoet oud Toelichting over wat de jongeren ook in hun eigen omgeving kunnen opmerken en hoe ze het idee kunnen verspreiden onder andere jongeren/ vrienden en familie.

6 Jong ontmoet Oud

7

8 Waarom Jong ontmoet Oud ?
Veel ouderen in Nederland voelen zich vaak eenzaam. Doordat familie vaak ver weg woont, komen er steeds minder mensen aanwaaien. Veel ouderen durven of kunnen zelf niet meer de straat op. Ironisch genoeg is eenzaamheid makkelijk te voorkomen... Door iets leuks te doen met jou bijvoorbeeld! Uitleg van de situatie in Nederland

9 Waarom organiseert het Rode Kruis dit?
Het doorbreken van eenzaamheid van ouderen door regelmatig sociaal contact. Daarmee maken ze meer deel uit van de samenleving. 2. Het contact tussen generaties vergroten. Jong en oud leren van elkaar en kunnen plezier met elkaar hebben. 3. Jongeren kunnen op een makkelijke manier echt een steentje bijdragen aan de maatschappij!

10 Een filmpje pakken Kort iets over de regelmaat van de contacten.

11 Hoe nog meer? Denk aan: Samen wandelen Spelletjes doen Koffie drinken
Helpen met boodschappen doen Helpen met een (klein) klusje in huis, of met de computer of mobiele telefoon Levensboek Samen koken Etcetera etcetera Ook toelichten dat eigen ideeën en inbreng zeker welkom zijn!! (dit zijn slechts voorbeelden)

12 - Tijd voor het Rode Kruis MaS report: levensboek
Filmpjes : - Tijd voor het Rode Kruis Mobieltjes les MaS report: levensboek Toelichting over wat de jongeren ook in hun eigen omgeving kunnen opmerken en hoe ze het idee kunnen verspreiden onder andere jongeren/ vrienden en familie.

13 De introductie van:...................... Naam: Klas: Woonplaats:
Algemene gegevens: Naam: Klas: Woonplaats: Leeftijd: Leuke weetjes over mij: Het leukste vak op school vind ik: Naast school doe ik graag: Later word ik een: Het liefst eet ik: Mijn vrienden/vriendinnen op school heten: Hier droom ik van: Op tv kijk ik het liefst naar: Toelichting over wat de jongeren ook in hun eigen omgeving kunnen opmerken en hoe ze het idee kunnen verspreiden onder andere jongeren/ vrienden en familie.

14 Meer informatie? www.rodekruis.nl
Hartelijk dank voor jullie aandacht! Meer informatie? Dit was het einde van de presentatie. In ieder geval wens ik jullie veel succes met de maatschappelijke stage. Voor meer info kunnen jullie ook kijken op Rode Kruis.nl


Download ppt "Het Nederlandse Rode Kruis"

Verwante presentaties


Ads door Google