De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wet op de privacy.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wet op de privacy."— Transcript van de presentatie:

1 Wet op de privacy

2 Persoonsgegevens goed beschermd
In de privacywet staan regels over hoe Dichterbij met jouw persoonsgegevens om moet gaan. Dichterbij houdt zich aan deze regels. Dichterbij vindt het belangrijk om jouw persoonsgegevens goed te beschermen. Zo kan niemand zomaar bij jouw gegevens.

3 Toestemming Je hebt een zorgovereenkomst met Dichterbij. Daarmee heb je toestemming gegeven dat we jouw gegevens mogen verwerken om goede zorg te kunnen geven. Als Dichterbij jouw gegevens voor andere redenen wil gebruiken, dan vragen we jou apart toestemming. Deze toestemming is niet nodig als Dichterbij vanuit de wet verplicht is om bepaalde gegevens te verwerken.   

4 Wie mogen jouw gegevens inzien ?
Medewerkers van Dichterbij die zorg verlenen aan jou, zoals begeleiders, behandelaren en artsen. Maar ook bijvoorbeeld medewerkers van de administratie.

5 Waarvoor mogen ze je gegevens gebruiken ?
Om goede zorg te verlenen volgens de zorgovereenkomst. Om je te bellen, te mailen of een brief te sturen. Om geld terug te vragen aan het zorgkantoor. Om je een nieuwsbrief toe te sturen als we daarvoor jouw toestemming hebben. Om te vragen of je meedoet aan een onderzoek als we daarvoor jouw toestemming hebben.

6 Over welke gegevens gaat het ?
De gegevens in jouw elektronisch cliëntdossier : Naam, adres, telefoonnummer en Je ondersteuningsplan Welke medicijnen je gebruikt

7 Blijven deze gegevens alleen bij Dichterbij ?
Nee, soms geeft Dichterbij gegevens aan andere organisaties. Dit moet Dichterbij doen, omdat dit moet van een wet of omdat dit bijvoorbeeld nodig is om geld terug te vragen.

8 Hoe beschermt Dichterbij jouw gegevens ?
Alleen mensen die toestemming hebben van Dichterbij mogen bij jouw gegevens. Deze mensen hebben geheimhoudingsplicht. De computers van Dichterbij zijn beveiligd. Deze beveiliging eisen wij ook van de organisaties met wie wij je gegevens delen.

9 Bij wie kun je terecht met vragen over de wet op de privacy ?
Dichterbij heeft een Functionaris Gegevensbescherming. We zeggen ook wel : FG. De FG ziet toe of iedereen zich houdt aan de privacywet. De FG geeft adviezen over de privacywet. Bij de FG kun je terecht voor alle vragen rond privacy.

10 Welke rechten heb je ? Je mag zien welke gegevens we van je hebben.

11 Welke rechten heb je ? Je mag vragen om jouw gegevens te veranderen.
Je mag vragen jouw gegevens te verwijderen.

12 Welke rechten heb je ? Je mag bezwaar maken als je denkt dat Dichterbij jouw persoonlijke gegevens niet juist verwerkt. De functionaris gegevensbescherming ( FG ) onderzoekt of je bezwaar terecht is.

13 Welke rechten heb je ? Je mag jouw gegevens over laten dragen
aan een andere organisatie.

14 Vragen en klachten Heb je vragen of klachten over je privacy ?
Vertel het je persoonlijk begeleider. Of stuur een naar de FG functionaris gegevensbescherming :


Download ppt "Wet op de privacy."

Verwante presentaties


Ads door Google