De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Conditietest als basis voor samenwerking. De conditietest is een hulpmiddel voor vrijwilligersgroepen om: de huidige kwaliteit van de groep te meten en.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Conditietest als basis voor samenwerking. De conditietest is een hulpmiddel voor vrijwilligersgroepen om: de huidige kwaliteit van de groep te meten en."— Transcript van de presentatie:

1 Conditietest als basis voor samenwerking

2 De conditietest is een hulpmiddel voor vrijwilligersgroepen om: de huidige kwaliteit van de groep te meten en om vervolgens: de kwaliteit binnen de groep zelf te kunnen gaan verbeteren.

3 Kwaliteitsverbetering is een proces Vier stappen: I.Huidige situatie II.Verbeteringen II.Capaciteit III.Beleid

4 Definitie samenwerken het gezamenlijk inzetten om een bepaald doel te bereiken. Samenwerking vindt plaats tussen minimaal twee personen, dus ook in een groep of tussen meerdere groepen.

5 Samenwerken = efficiënt doelen bereiken Iedere persoon of elke groep binnen een organisatie beschikt over een bepaalde expertise, waardoor onderdelen gemakkelijk uitbesteed kunnen worden.organisatieexpertise Vaak worden de taken in organisaties of verenigingen uitbesteed aan werkgroepen. In die werkgroepen de taken verdeeld. Door middel van samenwerking proberen zij om een bepaald doel binnen de organisatie te verwezenlijken.

6 Kwaliteit van een vrijwilligersgroep Taken, verantwoordelijkheden van bestuur, werkgroepleden en losse vrijwilligers Relaties tussen bestuur en onderdelen Doelstelling, identiteit/imago en relevantie Voldoet activiteitenaanbod aan de vraag?

7 Organiseren van activiteiten Vaardigheden nodig: 1.Observeren (wat je ziet, wat je denkt en wat je ermee doet) 2.Commuiniceren (praten en luisteren) 3.Planning 4.Besluiten nemen 5.Van fouten moet men leren ; inzichten en vaardigheden nodig om goede sfeer te creëren.

8 Kwaliteit van een vrijwilligersgroep Kwantiteit ; leden, donateurs, sponsors Bestuur en werkgroepen; wisselingen, vertaling doelstelling naar activiteiten/acties, ervaring, sfeer, samenwerking De Accommodatie Informatievoorziening en communicatie Externe contacten en de PR Financiën


Download ppt "Conditietest als basis voor samenwerking. De conditietest is een hulpmiddel voor vrijwilligersgroepen om: de huidige kwaliteit van de groep te meten en."

Verwante presentaties


Ads door Google