BBQ - de sleutels - 30 september 2018 -.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Overwinnend leven, vandaag en morgen
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
4 De kracht van de Geest.
> euangelion = goed bericht! eu = wel (> welvaart, welzijn) angelion = bericht, boodschap.
8 December 2013.
Ik leg mijn leven af.
24 januari 2013 bijbelstudie nr. 4 Vanaf hoofdstuk 2:1.
HOEZO BIDDEN?.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
8 sept Zoetermeer 1. EVANGELIE EU ANGELION 2.
23 maart 2014 Zoetermeer. Galaten 2 1 Daarna ging ik na verloop van veertien jaar weder naar Jeruzalem met Barnabas en nam ook Titus mede; = na het.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
13 juli 2014 Zoetermeer. achtergrond: Paulus had het Evangelie gepredikt in Galatië (4:13) na zijn vertrek kwamen predikers die de gelovigen wilden "judaïseren"
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
Standvastig... waarin?.
Welkom in de samenkomst
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De doop in de Heilige Geest
Hand. 20:28 “Zie dan toe op uzelf en op heel de kudde, te midden waarvan de Heilige Geest u tot opzieners (episkopoi) aangesteld heeft om de gemeente van.
12 juni 2015 Maarn. Efeze 3 1 Daarom is het, dat ik, Paulus, die ter wille van Christus Jezus voor u, heidenen, in gevangenschap ben; gevangene van de.
9 juli 2015 Rotterdam. voorgaande keren het Evangelie van 1."het Evangelie van het Koninkrijk" het Evangelie van 2."het Evangelie van mij" het Evangelie.
2 augustus 2015 Den Haag. 14 Om die reden buig ik mijn knieen voor de Vader, 15 naar wie alle vaderschap in hemelen en op aarde genoemd wordt, 16 opdat.
Dankdag... 8 nov Zoetermeer.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde.
Brief aan de Galaten -8- Paulus en de anderen. Damascus – (na roeping) Arabië - tijd onbekend Damascus – 3 jaar Jeruzalem - 15 dagen Syrië en Cilicië.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
De goede Herder Pinkstergemeente de Schuilplaats Spijkenisse, 3 juli b PGS De goede Herder / 1 van van 9.
Brief aan de Galaten -5- Hoe ging het?. Paulus vervolgde de gemeente van God Gemeente(n) van God: Handelingen 20:28 1 Corinthiërs 1: 2 1 Corinthiërs 10:32.
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Levenskracht in overvloed
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Delen van Jezus lichaam
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Het Evangelie naar JOHANNES studie 27 1 juni 2017 Bodegraven.
Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
Cursus Bijbelverklarende Prediking Zaterdag 8 oktober 2016
vloeken in de kerk... over anathèma 9 april 2017 Zoetermeer.
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Christelijke vrijheid
4G. 4G Genade Genade Gratie Genade Gratie Gunst.
Hemels denken.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
de brief aan de Romeinen
Licht voor natiën 14 mei 2017 Zoetermeer.
Les 2 voor 14 oktober 2017 DE CONTROVERSE.
Gods plan Met ons.
Judaïseren? 3 december 2017 Rotterdam.
DELEN.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
WAT ZEGT DE BIJBEL OVER JOU NIEUWE RELATIE EN HET KONINKRIJK VAN GOD ?
BBQ - de sleutels - 14 oktober
Opvoeden - 24 juni
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Het Evangelie naar JOHANNES studie 34 1 februari 2018 Bodegraven.
Vorige keer Romeinen 8:14-17 Zovelen als er door de Geest van God geleid worden, die zijn kinderen van God. Want u hebt niet de Geest van slavernij.
de brief aan de Galaten (3)
Transcript van de presentatie:

BBQ - de sleutels - 30 september 2018 -

De tekst van dit jaarthema En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond en wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader, vol van genade en waarheid. Joh. 1:14

Sleutels SLEUTEL 1: Jezus eerst! SLEUTEL 2: Bijbel is door God geïnspireerd niet gedicteerd. SLEUTEL 3: schrift met schrift vergelijken… SLEUTEL 4: doen wat je wel snapt (en vragen bewaren)

Samen horen Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus. Rom. 10:17 ... Geworteld en gegrond in de liefde, zult u dan samen met alle heiligen, in staat zijn te vatten, hoe groot de breedte en lengte en hoogte en diepte is, en te kennen de liefde van Christus, die de kennis te boven gaat, opdat u vervuld wordt tot alle volheid Gods. Ef. 3:17-19

Overleg in Jeruzalem (Petrus) En toen Petrus naar Jeruzalem gegaan was, verschilden zij, die uit de besnijdenis waren, met hem van mening, en zij zeiden: U bent binnengegaan bij onbesnedenen en hebt met hen gegeten. Maar Petrus begon hun alles in geregelde orde uiteen te zetten … En toen zij dit gehoord hadden, kwamen zij tot rust en verheerlijkten God, zeggende: Zo heeft dan God ook de heidenen de bekering ten leven geschonken. Hand. 2-4 & 18

Overleg in Jeruzalem (Paulus) En sommigen, uit Judea gekomen, leerden de broeders: Indien u zich niet besnijden laat naar het gebruik van Mozes, kunt u niet behouden worden. En toen er van de zijde van Paulus en Barnabas geen gering verzet en tegenspraak tegen hen ontstond, droegen zij Paulus en Barnabas en nog enigen van hen op zich tot de apostelen en oudsten te Jeruzalem te begeven naar aanleiding van dit geschil. Hand.15:1-2

Regula Fidei Reinier Zonneveld in Blog: In elk geval hoort bij de ‘regula fidei’ het besef dat het uiterst onwaarschijnlijk is dat jij zelf de beste lezing van de geschiedenis van God kent: het ligt veel meer voor de hand dat een gemeenschap die kent.

Sleutel 5 Sleutel 5: ‘samen begrijp je het beter’ (regula fidei) Kanttekening: (Reinier in dezelfde blog) ‘Bijbelteksten hebben, en onderling ook weer in zeer verschillende mate, een zware stem in het eeuwenlange gesprek dat wij voeren over wie of wat God is. Ze hebben (misschien wel) vetorecht.’

Een ander evangelie Het verbaast mij, dat gij u zo schielijk van degene, die u door de genade van Christus geroepen heeft, laat afbrengen tot een ander evangelie, en dat is geen evangelie. Er zijn echter sommigen, die u in verwarring brengen en het evangelie van Christus willen verdraaien. Gal. 1:6-7

Nieuwe dingen Laat u niet meeslepen door veelsoortige en vreemde leringen, want het is goed dat het hart gesterkt wordt door genade, niet door voedsel; zij die het daarin zochten, hebben daar geen baat bij gevonden. Hebr. 13:9 O, onverstandige Galaten, wie heeft u betoverd, wie Jezus Christus toch als gekruisigde voor de ogen geschilderd is? Gal. 3:1-2

Wijze raad Maar er stond iemand op in de Raad, een Farizeeër van wie de naam Gamaliël was, een leraar van de wet, die in hoge achting stond bij heel het volk. Hij gaf opdracht dat men de apostelen even buiten zou doen staan. En hij zei tegen hen: … als dit voornemen of dit werk van mensen afkomstig is, dan zal het afgebroken worden, maar als het van God afkomstig is, kunt u dat niet afbreken, opdat u niet misschien ook tegen God blijkt te strijden. Hand. 5:34-35 & 38-39

Sleutel 6 Stel dat de boom goed is, dan is ook zijn vrucht goed; of dat de boom slecht is, dan is ook zijn vrucht slecht. Want aan de vrucht wordt de boom gekend. Mat.12:33 Sleutel 6: ‘Geef nieuwe dingen tijd (let op de vrucht)’

Sleutel 7 Sleutel 7 = ‘stick to the main & the plain’ (blijf bij de hoofdzaken) Wimber: ‘The question to me isn't about something being 'Vineyard' but more if what were doing is 'Biblical.' It matters not how much we package our programs, but whether were producing disciples that look like the Jesus of the Gospels. Do they know how to pray, how to give & how to read & obey the Word of God? Do they know how to win & disciple the lost? Do they know how to heal the sick? Do they live holy lives and maintain healthy relationships? Our DNA is all of Jesus, not just the parts we like.’

Sleutels SLEUTEL 1: Jezus eerst! SLEUTEL 2: Bijbel is door God geïnspireerd niet gedicteerd. SLEUTEL 3: schrift met schrift vergelijken… SLEUTEL 4: doen wat je wel snapt (en vragen bewaren) SLEUTEL 5: samen begrijp je het beter (regula fidei) SLEUTEL 6: geef het tijd (en let op de vruchten) SLEUTEL 7: blijf bij de hoofdzaken (the main & the plain)