De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg

Verwante presentaties


Presentatie over: "Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg"— Transcript van de presentatie:

1 Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg
 GEEST EN VRUCHTEN Deel 1: (Algehele Inleiding) ‘VRIJ IN CHRISTUS’ n.a.v. Galaten 5:1-7 2 juli 2017 R.Rausch ©

2

3 Meer hierover in de komende Nieuwsbrief
NIEUWE SERIE In de vakantietijd gaan we met elkaar in de vruchten van de Geest duiken. Per zondag gaan we ‘een vrucht’ bespreken 2/7 Algehele inleiding (vandaag) 9/7 Inleiding op de vrucht(en) 16/7 Liefde 23/7 Blijdschap & Vrede 30/7 Geduld 6/8 Vriendelijkheid & Goedheid 13/8 Trouw 20/8 Zachtmoedigheid & Zelfbeheersing Meer hierover in de komende Nieuwsbrief

4 GALATEN WV1995 [1] Voor die vrijheid heeft Christus ons vrijgemaakt. Houd dus stand en laat u niet opnieuw het slavenjuk opleggen.

5 GALATEN WV1995 [2] Let op mijn woorden. Ik, Paulus, zeg u: als u zich laat besnijden, zal Christus u niets baten. [3] Nogmaals verzeker ik ieder die zich laat besnijden, dat hij verplicht is de hele wet te onderhouden. [4] Als u door de wet gerechtvaardigd wilt worden, hebt u met Christus gebroken; dan hebt u de genade verbeurd.

6 GALATEN WV1995 [5] Want wij verwachten door de Geest de verhoopte gerechtigheid van het geloof. [6] Want in Christus Jezus is niet de besnijdenis of de onbesnedenheid van belang, maar het geloof dat werkzaam is door de liefde. [7] U was zo goed op weg. Wie heeft u verhinderd naar de waarheid te blijven luisteren?

7

8 ACHTERGROND ‘Barbaros’ Hoorden nergens bij, vielen sowieso buiten de ‘geschoolde volken’

9 ACHTERGROND Handelingen 15:4-5 [4] In Jeruzalem aangekomen werden ze verwelkomd door de gemeente en de apostelen en oudsten, en zij deden verslag van wat God met hen gedaan had. [5] Maar enkele gelovigen afkomstig uit de farizeese partij kwamen naar voren en stelden: ‘Ze moeten hen besnijden en van hen eisen dat ze zich aan de wet van Mozes houden.’

10 VERTROUWEND GELOOF + OVERGAVE
PAULUS’ PREDIKING [3:1] Domme Galaten, wie heeft u behekst? Jezus Christus was u toch openlijk en duidelijk voorgetekend als gekruisigd? Vgl. 1 Kor. 2:2 [3:2] Dit wil ik alleen maar van u horen: hebt u de Geest ontvangen door de wet te onderhouden of door gelovig te luisteren? [3:5] Nogmaals: Hij die u de Geest verleent en onder u machtige daden verricht, doet Hij dat omdat u de wet onderhoudt of omdat u gelovig luistert? CHRISTUS = GEKRUISIGD VERTROUWEND GELOOF + OVERGAVE = ONTVANGEN HEILIGE GEEST = CHRISTUS LEEFT IN MIJ (Vgl. Gal. 2:19-20) VRUCHTEN (VAN DE GEEST)

11 PAULUS’ TEGENSTANDERS
[2] Let op mijn woorden. Ik, Paulus, zeg u: als u zich laat besnijden, zal Christus u niets baten. [3] Nogmaals verzeker ik ieder die zich laat besnijden, dat hij verplicht is de hele wet te onderhouden. [4] Als u … door de wet gerechtvaardigd wilt worden, hebt u met Christus gebroken; dan hebt u de genade verbeurd. [5] Want wij verwachten door de Geest de verhoopte gerechtigheid van het geloof. [6] Want in Christus Jezus is niet de besnijdenis of de onbesnedenheid van belang, maar het geloof dat werkzaam is door de liefde. [7] U was zo goed op weg. Wie heeft u verhinderd naar de waarheid te blijven luisteren?

12 GALATEN WV1995 [1] Voor die vrijheid heeft Christus ons vrijgemaakt. Houd dus stand en laat u niet opnieuw het slavenjuk opleggen. [13] Broeders en zusters, u werd geroepen tot vrijheid. Alleen, misbruik de vrijheid niet als een voorwendsel voor een zondig leven, maar dien elkaar door de liefde. [14] Want de hele wet is vervat in dit ene woord: U zult uw naaste liefhebben als uzelf. [15] Maar als u elkaar blijft bijten en verscheuren, vrees ik dat u elkaar nog eens zult ombrengen. [16] Ik bedoel dit: leef volgens de Geest, dan zult u niet toegeven aan uw zondige begeerte.

13

14 Mailen mag ook: roccorausch@gmail.com
NAPRATEN? Dat kan altijd! Je kunt ook met iemand bidden. Het gebedsteam staat voor je klaar! Over de serie ‘Vrucht van de Geest’ … Meer in de komende Nieuwsbrief. Hou ook onze communicatie op Facebook in de gaten. Mailen mag ook:


Download ppt "Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg"

Verwante presentaties


Ads door Google