De luister van God.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Wat is onze visie?.
Preek: Jaap de Schipper.
De Ben Adam Psalm 8.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Welkom in deze kerkdienst
Levendmakende Kracht.
is groter dan de grootste…
God is trouw Hij gaf zijn woord
“De andere kant van de medaille”
De glorie van Christus Hoe een gemeente kan gaan groeien
Leiden vanuit intimiteit met de Vader XCEL 2010: Follow the leader.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Sta op en schitter.
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
Eén Heer: Christus Jezus
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
Beelden van de kerk.
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: Getuigen Enthousiast zijn over Jezus.
de verheerlijking op de berg
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Christus Jezus’ voorbestaan Studiedag 14 november 2015.
* Christus, het beeld en woord van God
Exodus 25:9 Volgens alles wat Ik u zal tonen, een ontwerp van de tabernakel en een ontwerp van al zijn voorwerpen, zó moet u het maken.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
OM EVEN MET JE BUUR TE BESPREKEN
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Mijn ziel is stil tot God mijn Heer Van Hem verwacht ik altijd weer Mijn heil, op Hem toch kan ik bouwen Ik wankel niet, want Hij staat vast Mijn Toevlucht.
Levenskracht in overvloed
Thema: Dat bepaal ik zelf wel? Zondag 23 juli 2017 Liturgie ♪ 89: 4,5
Leven vanuit Gods troon
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Een heilig priesterschap
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Christelijke vrijheid
Ds. M.P. Vis, St Jansklooster Ouderling van dienst : Egbert Duurkoop Organist : Erik Hofstede Schriftlezing : Exodus 34: Mattheüs 17: 1-9 Kind van.
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Leven vanuit Gods troon
God heeft zon maan en sterren in zijn hand
Licht voor natiën 14 mei 2017 Zoetermeer.
5. totdat de dag aanbreekt!
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Leven vanuit Gods troon
De onthulling van Jezus Openbaring 1
In Perspectief.
Jesaja 40: Jakob, waarom zeg je – Israël, waarom beweer je:
Gij nu zijt het lichaam van Christus
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
De redding komt van onze God die op de troon zit en van het lam!
GOD IS ‘✝︎ AL….
Verheerlijking op de berg
De kracht van Goddelijke blijdschap
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
Het Evangelie naar JOHANNES studie 34 1 februari 2018 Bodegraven.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M Dubbelman
Hemelvaart Wolken.
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Week 3 Prangende vragen, het overwinningslied en het avondmaal met het Lam (Openbaring 19)
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
De gouden kandelaar Goud i.p.v. koper (40 kilo) Geeft licht in een donkere ruimte Moesten blijven branden (olie bijvullen) Jezus is hét licht.
De Here woont voor altijd bij ons!
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

De luister van God

Wie is God?

De luister van de HEER Hebreeuws: Kavod - Gewicht: ‘Gewichtig’ = dat wat iemand glans en aanzien geeft Grieks: Doxa - Goede reputatie, aanzien, roem, eer

Kijk omhoog: wie heeft dit alles geschapen Kijk omhoog: wie heeft dit alles geschapen? Hij laat het leger sterren voltallig uitrukken, Hij roept ze bij hun naam, een voor een; door zijn kracht en onmetelijke grootheid ontbreekt er niet één. (..) Weet je het niet? Heb je het niet gehoord? Een eeuwige God is de HEER, schepper van de einden der aarde. Hij wordt niet moe, Hij raakt niet uitgeput, zijn wijsheid is niet te doorgronden. (Jesaja 40:26, 28, NBV)

Toch hebt Gij hem bijna goddelijk gemaakt, en hem met heerlijkheid en luister gekroond. (Psalm 8:6 NBG)

'Wat me zo boeit, is de volstrekte uniciteit van elk mens 'Wat me zo boeit, is de volstrekte uniciteit van elk mens. Je hebt een heel eigen persoonlijk 'ik'. Er is nog nooit iemand zo geweest als jij en er komt ook nooit zo iemand meer terug. Dat vind ik zo'n groot mysterie. In elk gezicht zie je dat unieke dat me aan God herinnert. God weerspiegelt zichzelf in ons. Hij is zo veelzijdig dat er miljarden mensen voor nodig zijn om Hem te weerspiegelen‘ (Kardinaal Simonis in een vraaggesprek in Visie 51/52, januari 2007)

De heerlijkheid van de HEERE bleef op de berg Sinaï rusten, en de wolk bedekte hem zes dagen lang. Op de zevende dag riep Hij Mozes, vanuit het midden van de wolk. De aanblik van de heerlijkheid van de HEERE op de top van de berg was in de ogen van de Israëlieten als een verterend vuur. (Ex.24:16-17 HSV)

1 (. ) De majesteit van de HEER vulde de tempel 1 (...) De majesteit van de HEER vulde de tempel. 2 De priesters konden niet naar binnen gaan, want de tempel was gevuld door de majesteit van de HEER. 3 Alle Israëlieten zagen het vuur en de majesteit van de HEER op de tempel neerdalen. Ze knielden op het plaveisel neer, bogen diep voorover en loofden de HEER: ‘Hij is goed, eeuwig duurt zijn trouw.’ (2 Kron.7:1b-3 NBV)

En zij noemde het jongetje Ikabod, en zei: De eer is weggevoerd uit Israël. Dit zei ze, omdat de ark van God als buit meegenomen was, en vanwege haar schoonvader en haar man. (1 Sam.4:21)

Vanaf wat zijn lendenen leken te zijn naar boven toe zag ik iets dat glansde als wit goud en door iets als vuur omgeven was, en naar beneden toe zag ik iets als vuur, omgeven door een stralende gloed. Zoals de boog die bij regen verschijnt in de wolken, zo zag die gloed eruit. Het was de verschijning van de gedaante van de heerlijkheid van de HEERE. Toen ik dat zag, wierp ik mij met mijn gezicht ter aarde, en ik hoorde de stem van Iemand Die sprak. (Ez.1:27-28 NBV / 28b HSV)

En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond en wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader, vol van genade en waarheid. (Johannes 1:14 HSV)

Maar Jezus antwoordde hun: Het uur is gekomen dat de Zoon des mensen verheerlijkt zal worden. Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Als de tarwekorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft hij alleen, maar als hij sterft, draagt hij veel vrucht. (Johannes 12:23-24 HSV)

Hem, die op de troon gezeten is, en het Lam zij de lof en de eer en de heerlijkheid en de kracht tot in alle eeuwigheden. (Openb.5:13 NBG)

Wat betekent het voor ons?

Wat betekent het voor ons? Want wíj zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, die ons vernederd lichaam veranderen zal, zodat het aan zijn verheerlijkt lichaam gelijkvormig wordt, naar de kracht, waarmede Hij ook alle dingen Zich kan onderwerpen. (Fil.3:20-21 NBG)

Wat betekent het voor ons? Ik ben ervan overtuigd dat het lijden van deze tijd in geen verhouding staat tot de luister die ons in de toekomst zal worden geopenbaard. (Rom.8:18 NBV)

Wat betekent het voor ons? ...maar wij zien Jezus (...) met heerlijkheid en eer gekroond. (Hebr.2:9 NBG)

Wat betekent het voor ons? De gemeente als tempel van God Ons lichaam als een tempel van God Mensen als beelddragers van God

Wij allen nu, die met onbedekt gezicht de heerlijkheid van de Heere als in een spiegel aanschouwen, worden van gedaante veranderd naar hetzelfde beeld, van heerlijkheid tot heerlijkheid, zoals dit door de Geest van de Heere bewerkt wordt. (2 Kor. 3:18 HSV)