De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jesaja 40: Jakob, waarom zeg je – Israël, waarom beweer je:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jesaja 40: Jakob, waarom zeg je – Israël, waarom beweer je:"— Transcript van de presentatie:

1 Jesaja 40:27-31 27Jakob, waarom zeg je – Israël, waarom beweer je:
‘Mijn weg blijft voor de HEER verborgen, mijn God heeft geen oog voor mijn recht’? 28Weet je het niet? Heb je het niet gehoord? Een eeuwige God is de HEER, schepper van de einden der aarde. Hij wordt niet moe, hij raakt niet uitgeput, zijn wijsheid is niet te doorgronden.

2 Jesaja 40:27-31 29Hij geeft de vermoeide kracht,
de machteloze geeft hij macht in overvloed. 30Jonge strijders worden moe en raken uitgeput, zelfs sterke helden struikelen, 31maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput.

3

4 קָןָה – ‘kawah’ = Wachten - verwachten Vertrouwen hebben Samenbinden
Meetsnoer

5 Zacharia 1:16,17 Ik ben naar Jeruzalem teruggekeerd met ​barmhartigheid; Mijn ​huis​ zal erin herbouwd worden, spreekt de HEERE van de legermachten, en het meetlint zal over Jeruzalem uitgespannen worden. Predik verder: Zo zegt de HEERE van de legermachten: Mijn steden zullen nog uitbreiden vanwege het goede, de HEERE zal Sion nog troosten en Jeruzalem nog verkiezen.

6 קָןָה – ‘kawah’ = Opstaan – opspringen
‘Als rechtvaardigen opspringen van vreugde, geeft het veel glans, maar als goddelozen verschijnen, zijn mensen ver te zoeken’ (Spr.28:12)

7 Jesaja 40:31 Maar wie de HEERE verwachten…

8 Psalm 62 6Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen,
van hem blijf ik alles verwachten. 7Hij alleen is mijn rots en mijn redding, mijn burcht, ik zal niet wankelen. 8Bij God is mijn redding en ​eer, mijn machtige rots, mijn schuilplaats is God. 9Vertrouw op Hem, mijn volk, te allen tijde, open voor Hem uw ​hart, God is onze schuilplaats. 

9 Psalm 130 (berijmd) Ik blijf den HEER verwachten; Mijn ziel wacht ongestoord; Ik hoop, in al mijn klachten, Op Zijn onfeilbaar woord; Mijn ziel, vol angst en zorgen, Wacht sterker op den HEER, Dan wachters op den morgen; Den morgen, ach, wanneer?

10 Hoop, verwachting (op God):
Psalm 25 Psalm 27 Psalm 37 Psalm 38 Psalm 39 Psalm 40 Psalm 42 Psalm 52 Psalm 55 Psalm 69 Psalm 77 Psalm 78 Psalm 97 Psalm 121 Psalm 130 Psalm 146

11 Psalm 130:5-6 5Ik zie uit naar de HEER, mijn ziel ziet uit naar hem
en verlangt naar zijn woord, 6mijn ziel verlangt naar de Heer, meer dan wachters naar de morgen, meer dan wachters uitzien naar de morgen.

12 Jesaja 50:10,11 Wie van jullie heeft ​ontzag​ voor de HEER?
Wie luistert naar de stem van zijn dienaar? Hij die door de duisternis gaat en geen licht meer ziet, en die dan vertrouwt op de naam van de HEER en vertrouwen stelt in zijn God. Maar jullie allen ontsteken vuur en wapenen je met brandpijlen. Ga door de gloed van dat vuur, brand je aan je eigen ​pijlen! Ik ben het die jullie dit laat overkomen, in vreselijke pijn zul je bezwijken.

13 Jesaja 40:31 Maar wie de HEERE verwachten, zullen hun kracht vernieuwen (HSV)

14 ‘Niets uit ons en alles uit Hem, zo komt men in Jeruzalem!’

15


Download ppt "Jesaja 40: Jakob, waarom zeg je – Israël, waarom beweer je:"

Verwante presentaties


Ads door Google