Herman Gelissen penningmeester

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
- Administratie - Analyse - Actie -
Advertisements

Tevredenheidonderzoek Maatjesproject
Presentatie over Cyberpesten
Verborgen vormen van pesten
Management & Organisatie
Hogescholen in Dialoog
Algemene vergadering KansPlus 28 mei 2011 Jaarrekening KansPlus 2010.
Mijn MaS Mijn naam Mijn klas. Titel van Foto 1 Maak een foto, waar jijzelf opstaat en waarvan jij vindt dat het kenmerkend is voor jouw stageplaats! Net.
Al doende leren training docenten
Winnaar Enexis Contracter Safety Award 2011 Visser & Smit Hanab regio Noord.
Sectorwerkstuk 4 mavo Handelingsdeel examenjaar
DIGITALE COLLAGE ESTHER
Lidia Laat kinderen dromen.
Toekomst Financiële Functie
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Nu is het plan om een map op een van de 2 computers te plaatsen en die te simpel te delen naar die andere computer ook wel SFS (Simple File Sharing) genoemd.
Empirical librarianship ceci n’est pas un texte De bibliotheek als onderzoeker Workshop - template kaartjes Jeroen Bosman & Bianca Kramer Universiteitsbibliotheek.
COACHEN; zelf aan het werk! HELICON MBO Den Bosch W43
Verschillende rollen en stijlen
Meerwaarde accountant voor de gemeenteraad bij het financieel toezicht “Het dichten van het gat”: meer benutten bestaande activiteiten en nieuwe activiteiten.
Over organisatieverandering via programmamanagement versus lean management Thea van den Berg Suzan Vos Rijkswaterstaat.
Financiën 3 decentralisaties 1 e half jaar 2015 Valkenburg aan de Geul.
Assetmanagement Een nieuwe manier van beheer. Assetmanagement in Dordrecht Wat is Assetmanagement? En wat is het verschil met de huidige werkwijze? Welke.
Jaarrekening en Jaarverslag 2011 R&A-commissie, 14 mei 2012.
Stelling: Planning & Control (P&C) is iets van financiën !
Jaarrekening en Jaarverslag 2013 R&A-commissie, 21 mei 2014.
Welkom bij onze Algemene Leden Vergadering 18 April 2016.
Landelijke raad 16 juni 2012 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Talent in Ontwikkeling
Presentatie ‘BSOB op orde’ bijeenkomsten gemeenteraden en bestuur najaar 2013.
2 e Berap Portefeuille Petra Dassen Diverse baten Gemeentefonds€ (incidenteel nadeel) OZB€ (incidenteel voordeel) Toeristenbelasting€
Grex. Gemeente Landerd 12 maart 2014 Rekenkamercie. Landerd.
Verslag Financiële Commissie Jaarrekening
Betaalbaar houden van de vwo afdeling + afgeleid maatregelen voor de HAVO 17 december HLD-
Miranda Goudsblom Adviseur Projectfinanciering
Miranda Goudsblom Adviseur Projectfinanciering
Reken je (niet) rijk.
Werkstuk nask In de week van 23 januari 2017 (week 04) voor vrijdag 27 januari 12:15, inleveren Daarna: elke werkdag te laat: 5 punten (van de 100) van.
‘Aan de slag met ouders als onmisbare partner’
Verslag bestuur over maart 2017.
Executieve functies Marije Ruben.
Dialoog aan tafel [logo organisatie].
Vernieuwen wijkparticipatie
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Mini-onderneming.
Beleid en regelgeving Les 3.
Niet Aangeboren Hersenletsel beschreven door een ervaringsdeskundige
Kassaldo en Staat van baten en lasten
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
Mini-onderneming.
Start Aandacht voor levensvragen en liefdevolle zorg in uw organisatie
Update financiële positie per eind 2015 – waarom nu een korte versie?
Hoe staan we ervoor?.
Uitdagingen voor lokale overheden
Processen Knelpunten Oplossingen
(week 045) voor vrijdag 02 januari 12:15, inleveren
Bedrijfseconomie, Ondernemerschap en Financiële Zelfredzaamheid
Tool IE-1: Het verkennen van onderzoeksopdrachten en -activiteiten
De 18+ Doos Concept presentatie
Excursiedidactiek Radboud Docenten Academie
Hoofdstuk 1 Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je?
Project English BOL niveau 4.
Presentatie aan gemeente op zaterdag
Is testen een project op zich?
Inrichting van het ICT Portfoliomanagement
voor een samenleving met veerkracht
Kansenscanner Natuurinclusieve landbouw
Mindset, targets en doelen
Transcript van de presentatie:

Herman Gelissen penningmeester Jaarrekening Herman Gelissen penningmeester

Inhoud Begroting versus Staat van baten en lasten Systeem aanpassing Proces met de accountant en controlecommissie Toelichting op resultaat Conclusies Blik op de toekomst Hier kun je de opzet van de presentatie toelichten en uitleg geven over de systeemverandering waardoor de cijfers die de ledenraad in januari 2012 hebben goedgekeurd wat afwijken van de begroting die ze nu zullen zien. De reden is dat het systeem waarmee we werkten onvoldoende aansloot bij het geven van transparantie over de financiën. We gaan deze zomer in overleg met het CBF-keur om te kijken of de nu gehanteerde systematiek ook voldoet. Ook kun je hier de controlecommissie aan het woord laten over hun bevindingen? Je kunt hier ook de controllecommissie vragen om iets te vertellen over hun ervaringen en verslag. De volgende Dia is de toelichting op het resultaat

Organisatie Controle: Ledenraad en afgevaardigde controlecommissie Beleid: Bestuur/accountant Uitvoering: Landelijk bureau Hier kun je de opzet van de presentatie toelichten en uitleg geven over de systeemverandering waardoor de cijfers die de ledenraad in januari 2012 hebben goedgekeurd wat afwijken van de begroting die ze nu zullen zien. De reden is dat het systeem waarmee we werkten onvoldoende aansloot bij het geven van transparantie over de financiën. We gaan deze zomer in overleg met het CBF-keur om te kijken of de nu gehanteerde systematiek ook voldoet. Ook kun je hier de controlecommissie aan het woord laten over hun bevindingen? Je kunt hier ook de controllecommissie vragen om iets te vertellen over hun ervaringen en verslag. De volgende Dia is de toelichting op het resultaat

Hier het overzicht van de cijfers Hier het overzicht van de cijfers. Bij elke klik verschijnt de toelichting. Zo kunnen mensen ook na de ledenraad nog zien wat er verteld is. Het is een beetje de vraag of jij dit ook prettig vindt? Laat maar weten als je het op een andere manier zou willen laten zien.

Conclusies De controlecommissie is positief over het proces van de jaarrekening. De realisatie is positiever dan de begroting waarmee we gestart zijn. De acquisitie van projecten is in 2012 boven verwachting geweest. Een aantal posten vallen echter tegen waardoor het resultaat negatief is gebleven. De groei van de inkomsten heeft de (groei van ) kosten niet helemaal goed kunnen maken. Hier kun je kort conclusies benoemen over de jaarrekening. Ik heb een voorzet gedaan op basis van ons gesprek maar misschien wil je nog meer of andere dingen noemen? Voel je helemaal vrij om het aan te passen.

Blik op de toekomst 2013 is weer een uitdagend jaar met veel projecten die in de loop van het jaar worden toegekend. De projectadministratie is verbeterd maar met de groei van het aantal projecten blijft de financiële beheersing daarvan een punt van aandacht Financiële vertaling van de flexibele schil in de begroting en realisatie moet nog een slag verder gebracht worden om daadwerkelijk te leiden tot een betere kostenbeheersing. 1. Fietsverlichting is weer toegekend, veel kleinere projecten die snel van start gaan en dat vraag veel aandacht van de organisatie. 2. De administratie en het beheer van projecten wordt in 2013 strakker gedaan dan in 2012 waardoor een post als die van de incidentele lasten niet meer voor zal komen. 3. Inhuur van derden en korte contracten vraagt een andere manier van tarifering ivm overheadkosten. Ook moet het uurtarief verhoogd worden (is gebeurd). Misschien heb je nog meer punten? Zet ze erbij ;-) groetjes Saskia