De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Niet Aangeboren Hersenletsel beschreven door een ervaringsdeskundige

Verwante presentaties


Presentatie over: "Niet Aangeboren Hersenletsel beschreven door een ervaringsdeskundige"— Transcript van de presentatie:

1 Niet Aangeboren Hersenletsel beschreven door een ervaringsdeskundige
NAHderbekeken Niet Aangeboren Hersenletsel beschreven door een ervaringsdeskundige

2 Niet Aangeboren Hersenletsel
Kan iedereen overkomen; Ook bekend als NAH; Introduceert een nieuwe jij; Is geen reden om je te verstoppen; Vraagt om speciale vaardigheden;

3 De 5 o’s 5 woorden die aangeven wat belangrijk is in het vinden van je nieuwe ik na de veelal plotselinge confrontatie met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

4 1) overzicht Hou je dossier zelf bij.
Overzicht geeft inzicht. Elk detail telt. Ook al heb je daar in de 1e instantie geen oog voor. Of geen zin in. De gemiddelde tijd die mensen nodig hebben om NAH in hun eigen leven te herkennen is 10jr! Jammer, want dit kan veel sneller. Hoe eerder je begint met een overzicht, hoe eerder je in kan zien wat er allemaal wel niet bij komt kijken. Maar ook wat NAH voor jou is. NAH omvat namelijk héél véél. Jij zal niet alles ervaren zoals de massa dit omschrijft. Jou overzicht kan je hierbij helpen. *bron: revalidatiecentrum Altrecht, interviews vanuit het Kennisplein Gehandicaptensector van Vilans.

5 Dossier opmaken Maak een eigen dossier. Met daarin;
Alle intake formulieren Start en ontslagdocumentatie Scans die gemaakt zijn NPO’s die afgenomen worden Verslagen van artsen Rapportages Dagboeken

6 Waar begin je? Wie ben jij? Wat heb je gedaan? Wat wil je doen?
Wat kan je doen?

7 2) overleg 2 weten meer dan 1
Voorkom een tunnelvisie. Toon de buitenwereld wat NAH voor jóu is. Je vrienden en familie zullen vragen hebben, jij hebt antwoorden. Collegae kunnen welwillend tegenover jou staan. Maar dan moet jij ze wel tonen waar jou behoeftes liggen. Dit is eng. Dit is nodig. Om samen verder te gaan. Maar ook; Overleg jou dossier. Je kijkt naar informatie die misschien hartstikke nieuw voor je is. Je kan niet in één keer een specialist worden in al die facetten die omschreven worden. Maar je kan wel overleggen met de specialisten die er al zijn.

8 3) Onderzoek Ontdek je plekje.
Weet wat je hebt. Wat dit voor jou is en wat je ermee kan doen. Onderzoek jou mogelijkheden.

9 Het is niet makkelijk. Maar het is er wel.
4) Onderga Het is niet makkelijk. Maar het is er wel. Neem de tijd die jij nodig hebt om alles op een rijtje te zetten Ondervind dat dingen anders gaan dan voorheen en Ontdek hoe die dingen nu wel of niet kunnen gaan.

10 Laat je nieuwe ik groeien.
5) Ontwikkel Laat je nieuwe ik groeien. Het leven stopt niet bij NAH. Met alle stappen die je zet komt er een nieuwe ik. Iemand die zich verder kan ontwikkelen. Doe dat ook!

11 Complete informatie Weet je iets niet, of mis je informatie? Ga erachteraan! Er is niks mis met een nieuwsgierig persoon.

12 Vragen? Heb je vragen aan mij? Stel ze gerust! Suzanne Smit,


Download ppt "Niet Aangeboren Hersenletsel beschreven door een ervaringsdeskundige"

Verwante presentaties


Ads door Google