De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Project English BOL niveau 4.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Project English BOL niveau 4."— Transcript van de presentatie:

1 Project English BOL niveau 4

2 Een presentatie over een ziekte
Doel Het publiek toelichten. Doelpubliek Patiënten, mensen die mogelijk informatie/toelichting nodig hebben, bv. in een ziekenhuis, in een verpleeghuis. Leerdoel Laten zien dat je de stof beheerst - planmatig werken – een Power Point maken - presenteren

3 Stappen Groepen aanmaken en het onderwerp kiezen
Het doelpubliek bepalen Een plan maken Uitschrijven wat je gaat vertellen (eerste cijfer – per deelnemer) Een PowerPoint presentatie maken Presenteren (tweede cijfer – per deelnemer)

4 Het publiek Wat weten ze al/weten ze nog niet van het onderwerp?
Wat willen/moeten ze weten van het onderwerp? Hoe belangrijk vinden ze het onderwerp? Hoeveel aandacht hebben ze? Waarom zijn ze gekomen? Wat verwachten ze?

5 Het doel Welke transformatie wil je dat je publiek maakt tijdens je presentatie? Welke antwoorden uit de dia Het publiek moeten veranderd zijn na je presentatie?  Wil je dat je publiek zich anders gaat gedragen ten opzichte van het onderwerp?

6 De middelen Persoonlijke anekdotes om het ijs te breken
Infographics om complexe informatie simpel weer te geven Afbeeldingen om het beeldend te maken Meegenomen voorwerpen om te laten zien Hand-outs om uit te delen Stellingen om je publiek aan het denken te zetten Praktijkvoorbeelden om je punt toe te lichten Onderzoeksresultaten om je geloofwaardigheid te versterken

7 Opbouwen in kop-romp-staart
Kop (Vertel wat je gaat vertellen) De inleiding - contact met je publiek maken, de mensen nieuwsgierig maken naar je verhaal. Romp (Vertel het) De kern van je presentatie - je publiek begeleiden door je presentatie heen, een duidelijke structuur. Staart (Vertel wat je verteld hebt) Het slot van je presentatie – een korte samenvatting en een conclusie.

8 PowerPoint - Less is more
Minder informatie op een dia = meer aandacht van het publiek. Mensen kunnen niet goed luisteren en lezen tegelijk. Probeer per dia maar één ding duidelijk te maken.


Download ppt "Project English BOL niveau 4."

Verwante presentaties


Ads door Google