De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tweede wereldoorlog.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tweede wereldoorlog."— Transcript van de presentatie:

1 Tweede wereldoorlog

2 Stap 1: Zoek een boek! Kies samen met je groepje(4) een boek uit,
die te maken heeft met de tweede wereldoorlog.

3 Stap 2: Vragenformulier
Vraag aan je leerkracht een vragenformulier voordat jullie het boek gaan lezen. Maak met je groepje de vragen die op het formulier staan en bewaar dit formulier goed. Vragenformulier: Kijk naar de voorkant van het boek Wat is de titel van het boek? Wie heeft dit boek geschreven? Als je naar het plaatje kijkt, waar denken jullie dan waar dit boek over gaat? In welke tijd speelt dit boek zich af? Kijk naar de achterkant van het boek Als jullie nu tekst op de achterkant hebben gelezen, waar denken jullie nu dat het boek over gaat? Hoe zal het verhaal aflopen? Bewaar dit formulier goed.

4 Stap 3: Lezen Je gaat nu het boek lezen welke jij gekozen hebt.
Je hebt vier weken de tijd om het boek te lezen. Je leest het boek thuis. Het is belangrijk dat je rustig leest. Je begrijpt dan namelijk vaak beter het verhaal. Veel plezier!

5 Stap 4: Presentatie voorbereiden
Groepsopdracht: 4 personen Presentatie over het boek (5 minuten) Vertelpantomime (5 minuten) Let op de voorwaarden!

6 Voorwaarden Presentatie over het onderwerp Vertelpantomime
Iedereen presenteert Ondersteuning van Powerpoint De titel en de schrijver van het boek worden benoemd. De kinderen vertellen door middel van het vragenformulier wat ze van het boek hadden verwacht. Er wordt een korte samenvatting gegeven van het boek. Er wordt benoemd of de verwachtingen klopten met het verhaal. Er wordt kort aangegeven wat ze van het boek vonden en of ze vaker een oorlogsboek zouden willen lezen. Vertelpantomime 1 Lezer / 3 spelers Kiest 1 bladzijde om voor te lezen, na te spelen. (Deze bladzijde laat je eerst aan de leerkracht zien, zodat hij/zij kan kijken of het een geschikte bladzijde is)

7 Succes!


Download ppt "Tweede wereldoorlog."

Verwante presentaties


Ads door Google