De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beleid en regelgeving Les 3.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beleid en regelgeving Les 3."— Transcript van de presentatie:

1 Beleid en regelgeving Les 3

2 11.5 Beleid uitdragen Als het beleid ontwikkeld en goedgekeurd is, kun je activiteiten bedenken die daarbij passen. Clienten en vrijwilligers kun je hierbij betrekken. Zo wordt het beleid ook iets van hen en niet alleen van bovenaf opgelegd. Een van de regels is dat je je houdt aan het beleid, ook al vind je dat soms moeilijk of ben je het er niet mee eens

3 communicatie De client moet weten waarom hij dingen zelf moet doen. Steeds opnieuw zal je dit gesprek aan moeten gaan. Als jij ziet dat een client toch meer zorg of begeleiding nodig heeft, dan kun je dit aangeven bij je leidinggevende. Wees kritisch maar ook menselijk!

4 11.6 Invloed op het beleid Je kunt alleen invloed op het beleid uitoefenen, als je het beleid kent. In het landelijk dagblad lees je wat het landelijke beleid is. In regionale en lokale bladen vind je informatie over het beleid van de plaats waar je werkt.

5 Raadsvergaderingen Raadsvergaderingen en commissievergaderingen staan aangekondigd in het lokale krantje, met de agenda erbij. Commissies houden zich bezig met een onderdeel. Bijvoorbeeld wmo of cultuur. Als je commissieleden kent, onderhoud daar dan goed contact mee. Bij commissievergaderingen kun je als burger je mening uiten. Dichterbij de bron kun je niet zijn.


Download ppt "Beleid en regelgeving Les 3."

Verwante presentaties


Ads door Google