De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De 18+ Doos Concept presentatie 05-07-2018.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De 18+ Doos Concept presentatie 05-07-2018."— Transcript van de presentatie:

1 De 18+ Doos Concept presentatie

2 De komende 5 jaar worden er ieder jaar meer dan 200
De komende 5 jaar worden er ieder jaar meer dan jongeren 18 jaar. Volgens het CBS

3 Symbolische grens 18- 18+

4 18- 18+ Ga je zelfstandig wonen? Heb je al een rijbewijs? Wil je wat
Van: Je mag nog (bijna) niks zonder toestemming Naar: Ga je zelfstandig Ben je al wonen? verzekerd? Wil je een Heb je al een biertje? rijbewijs? 18- 18+ Wil je een abonnement... nieuw mobieltje erbij misschien? Wil je wat geld lenen? Ga je studeren? O ja, belasting aangifte... moet Wat... ben je ook doen. je zwanger?

5 Hoera 18! Laten we allereerst vieren dat je 18 wordt. Iedere jongere die 18 jaar wordt krijgt de Doos voor zijn verjaardag.

6 De 18+ Doos? In de 18+ doos zitten toffe en nuttige kado’s die bij je leeftijd passen. De kado’s zijn gekoppeld aan voorlichting, maar dan op een leuke manier. En het ziet er vet uit. Een bijzonder kado dus.

7

8 De inhoud... Gezondheid Geld Alcohol & Drugs Huisvesting
Verzekeringen & belasting Verslaving Sex & Relaties

9 is zo bedacht vanuit ons...
Geestelijk Studiefinanciering Lichamelijk is zo bedacht vanuit ons... Voorlichting Voorproeven Alcohol & Drugs Schulden Gezondheid Geld Inschrijven bij woningstichting Huisvesting Huursubsidie Zorgverzekering Hulpvraag Verzekeringen & belasting Verslaving Sex & Relaties Preventie Belastingplicht Voorlichting Eenzaamheid

10 Maar laten we vooral ook 18 jarige vragen naar behoeftes die zij hebben.

11 Een paar voorbeelden Een gratis proefles van je lokale rijschool.
Misschien een (alcohol-vrij) biertje van je locale brouwer? Want nu mag het : ) met daarbij informatie over hoe je op een leuke manier met alcohol en / of drugs kunt omgaan en waar je heen kan als je daar vargen over hebt.

12 Een verzekering. Saaaaiiii
Een verzekering. Saaaaiiii....! Zeker, maar wel handig op het moment dat er iets met je aan de hand is. Hoe dat allemaal zit vindt je in de doos naast een maandje gratis natuurlijk. Iets over veiligheid... want dat is een ‘hot topic’ tegenwoordig.

13 Wonen. Misschien ga je dat nu wel eens helemaal niet meer bij je ouders doen even. Maar waar kun je een woning vinden en hoe zit dat met huur en toeslagen enzo? even in de doos kijken. Een mobiele telefoon met uitleg van de provider over hoe een abonnement werkt en hoe je er voor kan zorgen dat je geen overbodige schulden oploopt omdat je teveel of op een verkeerd moment met je vrienden appt.

14 Soms ervaar je het zelf misschien niet helemaal als een feest dat 18 jaar worden. Heb je problemen met je ouders, school, vrienden of gewoon met jezelf. Voor deze mensen zit er een speciaal kado in de doos. Dit kado is een een bon van (b.v.) euro voor het inhuren van iemand die je kan helpen. Dat kan een psycholoog zijn, maar ook een persoonlijke coach of iemand die je mindfulness kan leren.

15

16 De voordelen De 18-jarige De gemeente en (zorg)-instellingen
Lokale en nationale partners Krijgt op een leuke manier inzicht in wat er op hem afkomt Wordt serieus genomen als meerderjarige De 18+ doos kan afgestemd worden op lokale behoeftes Toegang tot een hele specifieke en interessante doelgroep Voorlichting op een onconventionele manier Resultaat is meetbaar (n.a.v. gebruik)

17 Roadmap (korte versie)
Uitontwikkeling concept + begroting Onderzoek naar doelgroep en wensen van pilot gemeente Partners benaderen Productie & logistiek Reacties en gebruik in kaart brengen 1e verzending

18 Zullen we dan maar?


Download ppt "De 18+ Doos Concept presentatie 05-07-2018."

Verwante presentaties


Ads door Google