De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Vodafone Augmented Reality Speurspel Een innovatief spel met als doel het vinden van de ‘schatkist’. De schat is ergens bij jou in de buurt verborgen,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Vodafone Augmented Reality Speurspel Een innovatief spel met als doel het vinden van de ‘schatkist’. De schat is ergens bij jou in de buurt verborgen,"— Transcript van de presentatie:

1 Het Vodafone Augmented Reality Speurspel Een innovatief spel met als doel het vinden van de ‘schatkist’. De schat is ergens bij jou in de buurt verborgen, en je kunt hem vinden middels het localiseren van artefacten. Ieder artefact brengt je een stap dichter bij de schat. Echter; “Je kunt er met je neus bovenop staan, maar je zult de schat pas zien als je een smartphone bij de hand hebt.” Het Vodafone speurspel is dan ook een augmented reality game, waarbij je aan vijf zintuigen alléén niet genoeg hebt… Let the game begin!

2 Vandaag vindt het Vodafone speurspel plaats! Ik kijk op mijn mobiele telefoon…Een bericht geeft aan dat het spel begonnen is, en dat ik mijn eerste artefact kan gaan zoeken. Ik zie dat het artefact zich ergens in Rotterdam bevindt. De precieze locatie wordt echter niet zomaar prijsgegeven, ik moet eerst een raadsel oplossen. Het spel is begonnen! In dit gebied bevindt zich zowel de schat als het eerste artefact. De eerste aanwijzing: “Boven de Koopgoot vind je de portemonnaie van Rotterdam…”

3 Ik ben naar de Coolsingel gefietst en zie dat andere mensen ook aan het spel meedoen, leuk! Ik ga net als die jongen mijn omgeving afstruinen op zoek naar het artefact.

4 Ik kijk door de viewer van mijn mobiele telefoon, maar zie nog niks bijzonders…

5 Even om mij heen kijken.

6 Bingo! Bij de ingang van het Beurs gebouw zie ik het eerste artefact.

7 Ik klik op het artefact om een volgende aanwijzing te krijgen.

8 Het gebied waar de schatkist zich in bevindt wordt kleiner. Nog maar een paar artefacten en ik heb de precieze lokatie van de schatkist achterhaald! Dan kan ik op de schatkist klikken en maak ik kans op één van de vele prijzen die aan het einde van de dag worden verloot. Ik ga snel verder zoeken… Je komt dichterbij! In dit gebied bevindt zich zowel de schat als het tweede artefact. De tweede aanwijzing: “Soms mis je een trein”

9 Het spel is afgerond. Tijdens de zoektocht ben ik andere mensen tegengekomen die ook aan het spel meededen, en samen zijn we verder gaan zoeken. Op momenten dat we vastzaten hebben we de Vodafone tweet bekeken waarin andere mensen ons hielpen om verder te komen. Uiteindelijk hebben we de schatkist gevonden! Het was een hele ervaring om een dergelijk spel op mijn mobiele telefoon te kunnen spelen. Erg leuk bedacht!


Download ppt "Het Vodafone Augmented Reality Speurspel Een innovatief spel met als doel het vinden van de ‘schatkist’. De schat is ergens bij jou in de buurt verborgen,"

Verwante presentaties


Ads door Google