De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door: Karlijn, Amber & Stefani. H23.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door: Karlijn, Amber & Stefani. H23."— Transcript van de presentatie:

1 Door: Karlijn, Amber & Stefani. H23.
Module gelukskunde. Door: Karlijn, Amber & Stefani. H23.

2 Gedichten over geluk. Hoe om te gaan met emoties en pijn? Niets doen Stoppen Met rust laten! Emoties en pijn hebben 'jou' niet nodig. Ze vragen niets van je. Ze hoeven niet gecontroleerd of gemanipuleerd te worden. Ze willen alleen even opkomen om vervolgens uit zichzelf weer op te lossen. Het is juist onze neiging om 'ermee om te gaan' die ze in leven houdt. Wanneer dat wordt ingezien, is de pijn bevrijd.

3 Geluk Geluk is als een vlinder. Hoe meer je hem najaagt, hoe meer hij aan je weet te ontsnappen. Maar als je je aandacht op andere dingen richt, dan komt hij naar je toe, om teder op je schouder zitten.

4 Stop met proberen Proberen gelukkig te zijn is niet de weg naar het geluk. Het kost zoveel moeite en geestelijke inspanning dat het ons weghaalt uit onze natuurlijke staat van geluk. We denken groter geluk te bereiken wanneer we harder ons best doen, maar zo werkt het niet. Hoe harder je probeert gelukkig te zijn, hoe zekerder het je ontglipt. Pas als je stopt het geluk te zoeken klopt het soms zomaar aan je deur.

5 Hemel Zoveel mensen die met hun hoofd in de wolken dromen over een hemel waar het beter is dan op aarde. Zoveel mensen die voorbijlopen aan het hier en nu door te hopen op later, op een paradijs dat in deze wereld niet te vinden is. Geef mij maar die nuchterlingen die met beide benen op de grond staan, die de ellende onder ogen durven zien en het gevoel hebben dat ze er iets aan moeten doen. Geef mij maar de mensen die proberen een hemel op aarde te scheppen.

6 Uitspraken over geluk. Geluk is als een vlinder: wanneer je hem tracht te grijpen blijft hij altijd net buiten je bereik; maar wanneer je rustig blijft zitten komt hij misschien op je hand zitten.

7 Mensen kunnen alleen gelukkig zijn als ze er niet van uitgaan dat geluk het doel van het leven is.
Geluk dat is ook zo'n woord. Op het moment dat je het uitspreekt heb je het al niet meer.

8 Het ware geluk kost weinig; als het duur is, is het niet van een goede soort.
Gelukkige mensen zijn niet gevaarlijk. Er zijn vandaag veel te weinig gelukkige mensen. Daarom is er zo veel criminaliteit. Ik zou de mensen weer graag gelukkig zien, want alleen gelukkige mensen kunnen anderen gelukkig maken.

9 Wees jezelf er zijn zoveel anderen.
Als het ongeluk in een klein hoekje zit, zit het geluk dan in de rest. Geluk is een richting geen punt.

10 Afbeeldingen over geluk.

11 The end. Gemaakt door: Karlijn, Amber & Stefani. H23.


Download ppt "Door: Karlijn, Amber & Stefani. H23."

Verwante presentaties


Ads door Google