De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vernieuwen wijkparticipatie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vernieuwen wijkparticipatie"— Transcript van de presentatie:

1 Vernieuwen wijkparticipatie
In gesprek met wijkraden 24 oktober 2016

2 Motie 155: vernieuw de wijkparticipatie
4 richtingen voor vernieuwing: Meer flexibele vormen van participatie in de wijk Meer aandacht voor betrokkenheid tijdens planvorming in plaats van aan het eind Betrokkenheid van een meer gemêleerde groep inwoners en Heldere afspraken over invloed en besluitvorming

3 Motie 155: het onderzoek Gesprekken met speciale doelgroepen en wijkraden over hoe het gaat en wat er beter kan. 200 mensen gesproken. In een aantal lopende trajecten en projecten leren van de vernieuwing die al plaats vindt. Conclusie: vernieuwing vindt plaats, maar het blijft teveel incidenteel, situationeel en niet/lastig reproduceerbaar.

4 Motie 155 10 uitgangspunten bij vernieuwing
Verbreden en verdiepen ervaring met coproductie Ervaring opdoen met nieuwe werkvormen en instrumenten voor participatie op wijk- en buurtniveau Bij de start van trajecten eerst de wijk in en samen met betrokkenen het speelveld maken. Open een proces van ‘samen bouwen’ ingaan. Ruimte zoeken in de regels rond aanbesteding, contractering en ontwerp.

5 Motie 155 10 uitgangspunten bij vernieuwing
Inwoners die niet zo makkelijk participeren opzoeken op plekken waar ze al zijn. We gebruiken taal en werkvormen die passen bij de gesprekspartners en het doel van het gesprek. We zetten digitale werkvormen in voor hen die dat makkelijk en prettig vinden. We nodigen wijkraden uit om aan de vernieuwing van de wijkparticipatie bij te dragen door –met name- een coproducerende rol aan te nemen. We willen leren: inhoudelijk, organisatorisch en in houding en gedrag. We trekken lessen en gaan het geleerde breed in de organisatie borgen.

6 Collegebesluit motie 155 Coproductie in 10 trajecten in 2017, één in elke wijk. Op basis van 10 uitgangspunten. In 3 wijken samen met bewoners en andere betrokkenen ‘de opgave’ voor de wijk bepalen. Evalueren eind Wat succesvol is omzetten in beleid. De wijkraden uitnodigen om aan de vernieuwing van de wijkparticipatie bij te dragen door –met name- een coproducerende rol aan te nemen. Daarbij (meer dan op de inhoud) de nadruk te leggen op het proces en het betrekken van een gemêleerde groep inwoners.

7 U kunt nu uw berichten insturen
Deze presentatie is geladen zonder de Sendsteps Add-In. Add-In gratis downloaden? Ga naar U kunt nu uw berichten insturen Internet 1 2 SMS 1 2 Twitter 1 2 Berichten insturen is anoniem

8 Het voorstel spreekt mij aan
jazeker een beetje helemaal niet De vraag gaat open zodra u een sessie en diavoorstelling start. Gesloten Deze presentatie is geladen zonder de Sendsteps Add-In. Add-In gratis downloaden? Ga naar Internet Dit tekstvak wordt gebruikt om de verschillende stemmethodes uit te leggen. SMS De juiste uitleg wordt hier ingevuld nadat u een sessie heeft gestart. Twitter Het is mogelijk om dit tekstvak aan te passen en te verplaatsen. # Stemmen: 0

9 Het voorstel spreekt mij aan
B. C. jazeker een beetje helemaal niet 0,0% Deze voorbeeld resultaten zullen op 0 gezet worden zodra een sessie en diavoorstelling gestart zijn. Voel u vrij om ondertussen de layout van de resultaten te veranderen (bv. de kleur) Gesloten

10 Wat spreekt aan? 1. Hier verschijnen de berichten. Pas dit aan naar de gewenste grootte, lettertype etc. Dit bericht verdwijnt na het starten van uw sessie en diavoorstelling. 2. Hier verschijnen de berichten. Pas dit aan naar de gewenste grootte, lettertype etc. Dit bericht verdwijnt na het starten van uw sessie en diavoorstelling. 3. Hier verschijnen de berichten. Pas dit aan naar de gewenste grootte, lettertype etc. Dit bericht verdwijnt na het starten van uw sessie en diavoorstelling. # Berichten: 0 Deze presentatie is geladen zonder de Sendsteps Add-In. Add-In gratis downloaden? Ga naar Internet Dit tekstvak wordt gebruikt om de verschillende stemmethodes uit te leggen. SMS De juiste uitleg wordt hier ingevuld nadat u een sessie heeft gestart. Twitter Het is mogelijk om dit tekstvak aan te passen en te verplaatsen.

11 Wat spreekt niet aan? 1. Hier verschijnen de berichten. Pas dit aan naar de gewenste grootte, lettertype etc. Dit bericht verdwijnt na het starten van uw sessie en diavoorstelling. 2. Hier verschijnen de berichten. Pas dit aan naar de gewenste grootte, lettertype etc. Dit bericht verdwijnt na het starten van uw sessie en diavoorstelling. 3. Hier verschijnen de berichten. Pas dit aan naar de gewenste grootte, lettertype etc. Dit bericht verdwijnt na het starten van uw sessie en diavoorstelling. # Berichten: 0 Deze presentatie is geladen zonder de Sendsteps Add-In. Add-In gratis downloaden? Ga naar Internet Dit tekstvak wordt gebruikt om de verschillende stemmethodes uit te leggen. SMS De juiste uitleg wordt hier ingevuld nadat u een sessie heeft gestart. Twitter Het is mogelijk om dit tekstvak aan te passen en te verplaatsen.

12 Waar moet het vanavond wat u betreft over gaan?
1. Hier verschijnen de berichten. Pas dit aan naar de gewenste grootte, lettertype etc. Dit bericht verdwijnt na het starten van uw sessie en diavoorstelling. 2. Hier verschijnen de berichten. Pas dit aan naar de gewenste grootte, lettertype etc. Dit bericht verdwijnt na het starten van uw sessie en diavoorstelling. 3. Hier verschijnen de berichten. Pas dit aan naar de gewenste grootte, lettertype etc. Dit bericht verdwijnt na het starten van uw sessie en diavoorstelling. # Berichten: 0 Deze presentatie is geladen zonder de Sendsteps Add-In. Add-In gratis downloaden? Ga naar Internet Dit tekstvak wordt gebruikt om de verschillende stemmethodes uit te leggen. SMS De juiste uitleg wordt hier ingevuld nadat u een sessie heeft gestart. Twitter Het is mogelijk om dit tekstvak aan te passen en te verplaatsen.


Download ppt "Vernieuwen wijkparticipatie"

Verwante presentaties


Ads door Google