Statuten / oprichtingsactie d.d

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
H.2.3 ondernemingen met rechtspersoonlijkheid
Advertisements

Hoe werkt een (gemengde) VvE?
Aureus Iproma Coöperatie Gezamenlijk ondernemen, met behoud van zelfstandigheid November 2013, versie 2.0 “Netwerkorganisaties zijn een sleutel om vaste.
BAV 23/11/2013 Aanzet tot een objectief onderzoek naar clubs in moeilijkheden.
WAAROM NIEUWE STATUTEN? WAAROM NIEUWE HHR? • Huidige statuten: 1983 • Praktijk op aantal punten anders • Rol KNHB komt niet naar voren • Huidige HHR: 1989.
Wat betekent de FLEX BV voor u ? 4 oktober 2012 Mr (H.) Erik Linssen Mr Astrid C.M. Fokkema-Schute Heemraadssingel CD Rotterdam.
Verhoor door AIG Uw rechten en plichten
Bouwen in eigen beheer Brug naar betaalbare woningen in leefbare wijken en dorpen.
HoekscheWaardDuurzaam
Agenda Informatiemarkt ALV Vogelwijk Energie(k) - aanvang uur Omzetting van Coöperatie naar Vereniging Vogelwijk Energie(k) – Samenstelling bestuur.
Aansprakelijkheid bestuurders
Nieuwe VZW wetgeving. Jeugdraad Lubbeek VZW wetgeving nov 2004 De nodige aanpassingen betekent: Statuten checken,waar nodig aanpassen en laten goedkeuren.
Statuten en het Huishoudelijke Reglement Vergelijking huidig-nieuw (draft) 1.
Nieuwe VZW Wetgeving 16 november Nieuwe VZW wetgeving n Vorige wet dateert van 27 juni 1921 n Nieuwe wet van 2 mei 2002 werd van toepassing op 1.
Vereniging Eigen Huis Eigen Huis Nieuwbouwcoach. Doelstelling belangenbehartiging (toekomstige) eigen woningbezitters.
VR Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde 1 KNVWS statuten Hoofdpunten voor wijziging [Statuten staan op sterrenkunde.nl/knvws]
Zorggroep Fysiotherapie Zutphen Oost Achterhoek. De stand van zaken, hoe staat het ervoor? Zorgstandaard Integrale bekostiging Ketenzorgorganisatie Monodisciplinaire.
VerenigingNederlandseConstructeurs Vereniging Nederlandse ConstructeursVNConstructeurs Beroepsvereniging voor constructeurs.
4. Besloten vennootschap
Vlaamse Atletiekliga – VLAB Handleiding voor een secretaris.
Vrijwilligersbeleid Samen werken aan de toekomst November 2005.
BELGISCHE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Wettelijk kader Kathleen Deboutte Consulente bij het Kunstenloket.
Het zorglandschap van ROHA
Huishoudelijk reglement  Doelstellingen  Bestuur  Werkgroepen  Projectverantwoording.
Algemene Ledenvergadering Agenda Opening Vaststellen agenda Ingekomen stukken, mededelingen bestuur Vaststellen verslag ALV van 14.
Stand van zaken Wessel Hendertink Bestuurslid
Vereniging Drakenburgerweg
De kunst van het oprichten van een vereniging 24 april 2008 Beurs Overheid & ICT Bert Wolthuis SDGI.
Plan van aanpak Dr. Ir. Ton Tangena (Europees octrooigemachtigde)
Overleg GMR - R.v.T. Hoorn 5 april 2017.
Wat is Het Huishoudelijk Regelement?
Ouderraad De Kinderkei. Waarom een ouderraad? Bij de wet geregeld ‘orgaan’, GGD (Gemeenschappelijke Gezondheids Dienst) Voor de gemeenschappelijke belangen.
Klaar voor de toekomst 1 november 2014.
Naar een nieuwe bestuurlijke structuur
Reglement Inwendige Orde Hoofdstuk 1 : Het ontslag van een lid van de Raad van Bestuur. Art.1 Ieder uitgesloten of ontslagnemend bestuurslid kan zich Ieder.
1 Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Vrijdag 3 oktober 2008 c.k.v. Avanti.
Algemene ledenvergadering BPOA 7 april Agenda 1.Opening 2.Mededelingen 3.Statutenwijziging 4.Rondvraag en sluiting.
De basisregels van het appartementsrecht
Algemene ledenvergadering februari Agenda 1.Opening en mededelingen 2.Verslag van de algemene ledenvergadering op 11 februari Jaarverslagen:
Algemene Ledenvergadering Jaarvergadering Dinsdag 12 april 2016 Oolderhof.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
HET NIEUWE BV-RECHT: WAT BETEKENT DAT VOOR U? 30 MEI 2016.
Stad Landen Erkeningsaanvraag Sportverenigingen.
30 november 2009 L.A.C. “Frisia 1883” Ledenvergadering LAC ‘Frisia 1883’ Maandag 1 december 2014.
Waarom een Probus website? Gerard Vogel (webmaster Probus Tubantia) – Welke informatie mag je verwachten en wat is het nut daarvan? 2.Waar en hoe.
30 november 2009 L.A.C. “Frisia 1883” Ledenvergadering LAC ‘Frisia 1883’ Maandag 30 juni 2014.
Procedure bij de gemeente Cees Ortelee. Opbouw presentatie 1. Stand van zaken bij de gemeente 2. Vervolg: Bestemmingsplanprocedure 3. Vragen.
28 oktober Wat betekent de Flex B.V. voor u? 28 oktober 2014 Mr. Peter de Lepper dlb notaris Bergen op Zoom dlb notaris.
Algemene Ledenvergadering
Organisatie (Roei)vereniging
ALGEMENE LEDENVERGADERING
Van regio naar district
Bestuursamenstelling
Administratieve Tijdlijn voor clubs
Algemene ledenvergadering 20 oktober 2017
Landelijke raad 9 december 2017
Algemene ledenvergadering 20 oktober 2017
Welkom Duurzaam Integraal Ontwerpen
Belasting en wetgeving
Oprichting Regionaal Landschap Schelde–Durme vzw
Beste ath 4..
Vereniging van Dow Gepensioneerden
Landelijke raad 8 December 2018
Doelstelling vanaf het begin
Algemene Vergadering v.v. Woudrichem
Algemene Ledenvergadering
Besturen en Communiceren
Voorstel Statutenwijziging TTW Aanpassing Huishoudelijk Reglement
Algemene Vergadering Sportraad Zwevegem
Financial Intelligence Unit of Aruba MOT
Transcript van de presentatie:

Statuten / oprichtingsactie d.d. 8-9-2010 Duurzaam Integraal Ontwerpen Statuten / oprichtingsactie d.d. 8-9-2010

Doelstelling Het doel van de vereniging is: het bundelen van de kracht van diverse bedrijven uit verschillende sectoren in de bouw, om te komen tot een verbetering van het bouwproces, onder andere door toepassing van het gedachtegoed van "Duurzaam Integraal Ontwerpen". Samenwerking zal leiden tot een optimale prijs/kwaliteitverhouding terwijl rekening wordt gehouden met de wensen van de uiteindelijke gebruiker alsmede met gevolgen van de bouw van het betreffende project voor de maatschappij en het milieu.

Bereiken doelstelling De vereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door: - haar ledenbestand zodanig te laten zijn dat optimale samenwerking gerealiseerd kan worden; - het delen van kennis met elkaar en/of elkaars werknemers en eventueel ook met derden indien dat zal leiden tot ontwikkeling van en toename van kennis bij de leden; - kansen te creëren om de toegevoegde waarde van het principe van “Duurzaam Integraal Ontwerpen" te bewijzen; - het aangaan en onderhouden van banden met onderwijsinstellingen om het principe van "Duurzaam Integraal Ontwerpen" breder bekend te maken en tevens om studenten van de betreffende onderwijsinstellingen mogelijkheden te bieden in de praktijk kennis op te doen; - het uitdragen van het principe van "Duurzaam Integraal Ontwerpen" in de bouwkolom, met name ook bij opdrachtgevers.

Lidmaatschap Natuurlijke personen en/of rechtspersonen Max. 2 per sector uit bouwkolom Toelating door bestuur Lid is een vaste aangewezen persoon Lidmaatschap is niet overdraagbaar

Contributie en andere verplichtingen Jaarlijkse contributie afh. van categorie Opkomstverplichting 2/3

Ledenregister Ledenregister wordt bijgehouden en is ter inzage voor leden Mailingen geschieden aan het ledenregister

Schorsing ……..

Beëindiging lidmaatschap Door overlijden Faillissement Opzegging van lid Opzegging door vereniging ….

Donateurs Bijzonder soort leden Geldelijke bijdrage Geen stemrecht Wel informatie

Bestuur > 3 personen Voorzitter, secretaris, penningmeester Erik, Aart-Jan, Anita benoemd bij oprichting Overige bestuursleden in algemene ledenvergadering Benoemen van commissies door bestuur Dagelijks bestuur Tekenbevoegd door 2 leden dagelijks bestuur

Algemene ledenvergadering Benoemen bestuursleden Verantwoording van bestuur Goedkeuring financieel beleid (begroting vaststellen en decharge verlenen) Kascommissie Statutenwijziging door > 2/3 van 2/3 -> notariële akte Ontbinding

Huishoudelijk reglement Werkafspraken Vastleggen wijzigende zaken (b.v. contributie, marktsectordefinitie etc)

Slotbepaling (na 18 pagina’s notariele teksten) De comparanten zijn mij, notaris, bekend en de identiteit van de bij deze akte betrokken comparanten is door mij, notaris, aan de hand van de hiervoor vermelde en daartoe bestemde documenten vastgesteld. WAARVAN AKTE in minuut is verleden te Eindhoven op de datum als in het hoofd van deze akte vermeld. Na zakelijke opgave van de inhoud van deze akte en een toelichting daarop door mij notaris aan de comparanten hebben dezen verklaard van de inhoud tijdig tevoren te hebben kennisgenomen en op volledige voorlezing geen prijs te stellen. Vervolgens is deze akte beperkt voorgelezen en onmiddellijk daarna door de comparanten en mij, notaris ondertekend. Was getekend: volgen handtekeningen.

Huishoudelijk reglement Definities Onderverdeling bouwsector Contributie (hoogte en categorie) Kwaliteitseisen/competenties leden Regeling donateurs