De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Landelijke raad 8 December 2018

Verwante presentaties


Presentatie over: "Landelijke raad 8 December 2018"— Transcript van de presentatie:

1 Landelijke raad 8 December 2018
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda

2 Inleiding De landelijke raad is de algemene ledenvergadering van Scouting Nederland (‘de Scouting Nederland groepsraad’) en het hoogste orgaan binnen Scouting NL De landelijke raad kent 48 gekozen raadsleden, 1 van elke regio & 3 namens het waterwerk. Daarnaast heeft elke regio een plaatsvervangend lid. De raadsleden vertegenwoordigen de leden/groepen uit de regio op de landelijke raad en kunnen zo invloed op het beleid van Scouting Nederland uitoefenen. Jullie inbreng is daarvoor wenselijk. Met deze presentatie geven we een toelichting van wat er besproken gaat worden en willen we jullie standpunten horen over de voorgenomen besluiten zodat we die goed kunnen vertegenwoordigen.

3 Agenda van de landelijke raad van 8 december 2018
Meningsvormend deel 2. Besluitvormend deel: - Voordrachten en stemming - Afronding financiën 2017 - Toekomstbestendig vrijwilligersbeleid - Periodieke herziening huishoudelijk reglement - Avonturenhuis Scoutinglandgoed Zeewolde - Activiteitenplan 2019 - Financiën en beheer De volledige stukken zijn te vinden op de site van Scouting Nederland.

4 1. Meningsvormend deel Toelichting Tijdens het meningsvormend deel staan er onderwerpen op de agenda die te maken hebben met het beleid van de vereniging. Alle leden van de landelijke raad, jongeren en andere leden van de vereniging die hiervoor belangstelling hebben, zijn welkom om een bijdrage aan de discussie te leveren. Onderwerp Dit keer wordt in het meningsvormend deel gesproken over ‘Maak jij Scouting Toekomstproof’. We spreken over de volgende stap die we gaan maken in het realiseren van de toekomstvisie #Scouting2025 en wat opgenomen moet worden in het meerjarenbeleid 2020 – 2022.

5 2. Besluitvormend deel: Voordrachten en stemming
Ter besluitvorming Het landelijk bestuur vraagt de landelijke raad te stemmen over de voordracht van: Herbenoeming voorzitter landelijk bestuur: Jaap Boot Herbenoeming Internationaal Commissaris/bestuurslid: Wouter Zilverberg Herbenoeming algemeen bestuurslid: Laura Neijenhuis Herbenoeming lid geschillencommissie: Jacob van Ee

6 Afronding financiën 2017 De landelijke raad heeft in juni 2018 ingestemd met het inhoudelijk behandelen van de jaarverslagen 2017 in de vergadering van december omdat de controleverklaring van de accountant pas vlak voor de landelijke raad van juni afgegeven kon worden. Ter besluitvorming: Het (financieel) jaarverslag Scouting Nederland 2017 goed te keuren en decharge te verlenen aan het landelijk bestuur voor het gevoerde beleid. Kennis te nemen van het advies van de financiële commissie.

7 Toekomstbestendig vrijwilligersbeleid
In juni is er tijdens het meningsvormend deel van de landelijke raad gesproken over een nieuwe visie op vrijwilligersbeleid. De resultaten van deze discussie en discussies in de regio’s zijn verwerkt in de concept visie uit juni. Ter besluitvorming De visie op toekomstbestendig vrijwilligersbeleid en de 5 speerpunten vast te stellen Kennis te nemen van de geplande activiteiten om invulling te geven aan de speerpunten.

8 Periodieke herziening huishoudelijk reglement 2018
Iedere 2 jaar wordt een herziening van het huishoudelijk reglement vastgesteld. In het concept dat nu wordt voorgelegd zijn de besluiten verwerkt van december 2016 t/m juni Daarnaast zijn een aantal tekstuele aanpassingen doorgevoerd om fouten te herstellen en zaken te verduidelijken. Ter besluitvorming: In te stemmen met de periodieke herziening van het huishoudelijk reglement.

9 Plan van aanpak Avonturenhuis Scoutinglandgoed Zeewolde
Het landelijk bestuur verzoekt de landelijke raad: Kennis te nemen van het plan van aanpak voor het Avonturenhuis In te stemmen met goedkeuring voor de bouw van het Avonturenhuis zoals beschreven in het plan van aanpak. In te stemmen met het aanwenden van de gift van de Nationale Postcode Loterij voor de bouw van het Avonturenhuis.

10 Activiteitenplan 2019 2019 is het laatste jaar van de meerjarenbeleidsperiode We gaan verder op de ingeslagen weg om groepen te helpen invulling te geven aan de toekomstvisie. Het activiteitenplan 2019 is volledig opgehangen aan de 5 toekomsthema’s. Belangrijke onderwerpen voor 2019 zijn: Maak Scouting Toekomstproof Dienstverlening doen we samen Doorontwikkelen met participatie en samenwerken Ter besluitvorming Het landelijk bestuur vraagt de landelijke raad in te stemmen met het activiteitenplan 2019.

11 Financiën en beheer Het landelijk bestuur vraagt de landelijke raad
de begroting 2019 incl. nota van toelichting goed te keuren. Kennis te nemen van het advies van de financiële commissie.


Download ppt "Landelijke raad 8 December 2018"

Verwante presentaties


Ads door Google