De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Doelstelling vanaf het begin

Verwante presentaties


Presentatie over: "Doelstelling vanaf het begin"— Transcript van de presentatie:

1 Doelstelling vanaf het begin
Versnellen en vergemakkelijken: moet leiden tot meer succesvolle lokale initiatieven; en Vergroten en/of versterken van de rol van lokale energie- initiatieven in de energietransitie; en Ondersteunen in de toekomstbestendigheid van de initiatieven (zowel qua professionalisering, financiën als beheer). [Toegevoegd op ]

2 Middelen die we willen gebruiken
Deze doelstellingen willen de initiatieven realiseren door: Het leren van elkaar en het delen van kennis, aanpakken en werkwijzen (à la werkplaats Friesland); en Belangenbehartiging en bewustwording; en Het creëren van projectondersteuning voor snellere realisatie van projecten [Aangepast op n.a.v. toevoeging 3e doel; was eerst ‘op termijn ontzorging van de leden’].

3 Waarden als uitgangspunt
De waarden die de initiatieven als uitgangspunt hebben gekozen zijn: Wederkerig Klantgerichtheid Toegankelijk/laagdrempelig Open Transparant Overstijgend (boven individuen uit / collectief) Professioneel.

4 Resultaten 16 mei 2018 (nav gestelde vragen)
Welke entiteit is gewenst: 67% voor coöperatie, 8% voor coöperatie of vereniging, 17% voor vereniging en 8% voor handhaving platform. Is het gewenst dat projectondersteuning wordt opgenomen: 100% voor ja, unaniem. Wie betaalt: wisselende antwoorden, grote meerderheid voor belanghebbenden, waarbij ook de provincie vaak wordt genoemd en bijna unaniem de kennishaler. Voor welke diensten wordt betaald: wisselende antwoorden, onderscheid algemeen en specifiek. Wat delen we vrij met elkaar: wisselende antwoorden, van basis tot zoveel mogelijk.

5 Conclusie en beslispunt
Er is draagvlak voor het oprichten van een coöperatie die alle 3 geformuleerde doelen en de 3 geformuleerde middelen tot haar taak rekent. Voorstel: De genoemde 3 doelen en 3 middelen opnemen in statuten van een op te richten coöperatie PLEI.

6 Voorstel voorwaarden lidmaatschap
Gevestigd in Overijssel. Een coöperatie, stichting of vereniging of startende initiatieven die de intentie hebben één van deze rechtspersonen op te richten, Met de intentie lokaal gedragen duurzame energieprojecten zelf uit te voeren, waarbij plaatselijke burgers participeren. Bereid om samen te werken en kennis te delen, al dan niet tegen vergoeding (in geld of in natura/tijd). Bereid een door de ALV vastgestelde bijdrage te betalen.

7 Voorstel vervolgtraject
Instellen van een bouwbestuur a.i., bestaande uit een groep van 5 vertegenwoordigers van de aspirant-leden mandaat geven aan bouwbestuur a.i. om: concept-statuten/lidmaatschap-eisen op te stellen en draagvlak hiervoor te peilen; businessplan op te stellen; ALV / Programmaraad-vergadering van voor te bereiden waarin uitgangspunten statuten/lidmaatschap worden vastgesteld en bouwbestuur benoemd. Oprichting van de coöperatie uiterlijk 1 september te laten passeren Tijdens de ALV van november 2019 wordt: bouwbestuur vervangen door een door de leden gekozen bestuur; een Raad van Toezicht benoemd.


Download ppt "Doelstelling vanaf het begin"

Verwante presentaties


Ads door Google