De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Landelijke raad 9 december 2017

Verwante presentaties


Presentatie over: "Landelijke raad 9 december 2017"— Transcript van de presentatie:

1 Landelijke raad 9 december 2017
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda

2 Agenda Meningsvormend deel. 2. Besluitvormend deel:
- Voordrachten en stemming - Uitkomsten onderzoek Scouting in de praktijk - Aanpassing tuchtrechtorganisatie - Notitie Scoutinglandgoed Zeewolde - Activiteitenplan 2018 - Financiën en beheer

3 Meningsvormend deel Tijdens het meningsvormend deel staan er onderwerpen op de agenda die te maken hebben met het beleid van de vereniging. Alle (plv) leden van de landelijke raad, jongeren en andere leden van de vereniging die hiervoor belangstelling hebben, worden van harte uitgenodigd een bijdrage aan de discussie te leveren. Dit keer wordt in het meningsvormend deel gesproken over het (meer) betrekken van leden bij beleidsontwikkeling en besluitvorming in de vereniging.

4 Voordrachten en stemming
Ter besluitvorming: Het landelijk bestuur vraagt de landelijke raad te stemmen over de voordracht van: Herbenoeming vice-voorzitter landelijk bestuur: Wieteke Koorn Herbenoeming Internationaal Commissaris/bestuurslid: Wendy Beenakker Herbenoeming algemeen bestuurslid: Philip Komen Herbenoeming algemeen bestuurslid: Maurice van der Leeden Benoeming algemeen bestuurslid: Laura Neijenhuis

5 Uitkomsten onderzoek Scouting in de praktijk
Ter informatie: In 2010 is de nieuwe spelmethode geïntroduceerd. Dit jaar is een onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van deze spelmethode in de activiteitenprogramma’s van groepen. Aan dit onderzoek hebben leidinggevenden, praktijkbegeleiders, jeugdleden en ouders deelgenomen. Tijdens de landelijke raad wordt een samenvatting van de uitkomsten gepresenteerd en via de website geplubliceerd.

6 Aanpassing tuchtrechtorganisatie
Ter besluitvorming: In 2014 is besloten aan te sluiten bij de gezamenlijke registratielijst ongewenst gedrag en het tuchtrecht extern te organiseren bij Stichting Tuchtrecht Vrijwilligerswerk. Deze stichting zal haar taken per 31 december 2017 beëindigen en overdragen aan Instituut Sportrechtzaak (ISR). Om als Scouting aan te kunnen sluiten bij ISR dienen de statuten en huishoudelijk reglement te worden aangepast. Hierover wordt besloten tijdens de LR van 9 juni Om de tussenliggende periode te overbruggen, dient een overgangsbepaling in het HR opgenomen te worden. Het bestuur vraagt de landelijke raad met deze (tijdelijke) overgangsbepaling in te stemmen.

7 Notitie Scoutinglandgoed Zeewolde
Ter besluitvorming: Zoals tijdens de landelijke raad van 10 juni jl. is afgesproken, ligt er nu een notitie over de ontwikkeling van het Scoutinglandgoed Zeewolde. Het landelijk bestuur verzoekt de landelijke raad in te stemmen met: Het uitgangspunt dat toekomstige investeringen van een dekkend financierings- en exploitatievoorstel voorzien moeten zijn. De voorwaarde dat grote toekomstige investeringen ter besluitvorming aan de landelijke raad worden voorgelegd. Het loslaten van de fasering van de 4 deelprojecten A /t/m D.

8 Ter besluitvorming: Activiteitenplan 2018
Instemming met activiteitenplan 2018, waaronder: Meer focus op groepen om aan de slag te gaan met toekomstthema’s Vervolg regioprojecten (spelkwaliteit, bestuursontwikkeling en continuïteit groepen in combinatie met project Meisjes in Scouting) Bundelen van krachten voor Nawaka en Roverway 2018

9 Stand van zaken Scoutinglandgoed Zeewolde
Ter informatie: Kort voor de landelijke raad wordt een actueel overzicht van de stand van zaken rondom het landgoed verstrekt (inclusief stappenplan voor de verdere ontwikkeling van het landgoed).

10 Ter besluitvorming: Ter kennisname: Financiën en beheer
Het landelijk bestuur vraagt de landelijke raad de begroting 2018 incl. nota van toelichting goed te keuren. Ter kennisname: Het advies van de financiële commissie De begroting 2018 incl. toelichting van Scoutinglandgoed BV.


Download ppt "Landelijke raad 9 december 2017"

Verwante presentaties


Ads door Google