Gods plan Met ons.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Één GOD, één stad, één kerk!
Levend Water (= de Heilige Geest)
Relaties Van levensbelang…….. Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair.
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
4 De kracht van de Geest.
Psalm 8 1 ¶ Voor de koorleider. Op de wijs van De Gatitische. Een psalm van David. HEER, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde. U die aan.
5 De eenheid van de Geest.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Gemeenteopbouw door werken met gemeenthema’s Hans Burger
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
HOEZO BIDDEN?.
Gaven gegeven ... totdat Efeze
Jezus is niet dood ……… Hij heeft wel de Geest gegeven !!
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
Koen Minderhoud 30 november 2014
Leven zoals past bij God
de Heilige Geest van de Hemelse God
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Zitten - Wandelen - Standhouden
Welkom Voorganger: Mevr. J. Koole Ouderling van dienst: Wouter Verkerk
Efeze 4: Efeze 4:10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
2 augustus 2015 Den Haag. 14 Om die reden buig ik mijn knieen voor de Vader, 15 naar wie alle vaderschap in hemelen en op aarde genoemd wordt, 16 opdat.
Dankdag... 8 nov Zoetermeer.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
 Naderen tot de Vader.  “Verscholen?”  Gods telefoonnummer… Dit zegt de HEER, die de aarde heeft gemaakt, die haar heeft gevormd en gegrondvest, wiens.
Levenskracht in overvloed
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
10. De Geest, het woord en gebed
Gemeenteproject ‘Samen één’
Delen van Jezus lichaam
U voerde gevangenen mee,
Gegeven... totdat 27 november 2016 Zoetermeer.
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
1.
om er als Jezus God en je naaste mee te dienen
Efeziërs (2) WELKOM 1.
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
Hemels denken.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
Leren denken vanuit Christus
9 – Is er maar één waarheid?
Mensen Kringen ‘Oosterpark’ 1.
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Hoe streng is jouw God? 1.
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Vergeten "totdat"s 11 december 2016 Zoetermeer.
De Heerlijkheid van God
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Talentontwikkeling in onderling samenspel in de gemeente.
Oudejaarsdienst Dhr J. Smit, Belt-schutsloot O. v
Jezus is Heer!.
GOD IS ‘✝︎ AL….
Opvoeden - 24 juni
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Openbare geloofsbelijdenis
God heeft altijd een plan B
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
Ik ben de kerk.
Wees krachtig!!.
Efeziërs 1: 3-5 3Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen.
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

Gods plan Met ons

Efeziërs 3 (NBV) 10 Zo zal nu door de kerk de wijsheid van God in al haar schakeringen bekend worden aan alle vorsten en heersers in de hemelsferen, 11 naar het eeuwenoude plan dat hij heeft verwezenlijkt in Christus Jezus, onze Heer, 12 in wie wij vrijelijk toegang hebben tot God, vol vertrouwen door ons geloof in hem.

Kerk/gemeente/gemeenschap Efeziërs 4 10 Hij die is afgedaald is dezelfde als hij die opsteeg, tot boven de hemelsferen, om alles met zijn aanwezigheid te vullen. 11 En hij is het die apostelen heeft aangesteld, en profeten, evangelieverkondigers, herders en leraren, 12 om de heiligen toe te rusten voor het werk in zijn dienst. Zo wordt het lichaam van Christus opgebouwd, 13 totdat wij allen samen door ons geloof en door onze kennis van de Zoon van God een eenheid vormen, de eenheid van de volmaakte mens, van de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus.

14 Dan zijn we geen onmondige kinderen meer die stuurloos ronddobberen en met elke wind meewaaien, met wat er maar verkondigd wordt door mensen die tot alles in staat zijn wanneer ze anderen listig en doortrapt op een dwaalspoor willen brengen. 15 Dan zullen we, door ons aan de waarheid te houden en elkaar lief te hebben, samen volledig toe groeien naar hem die het hoofd is: Christus. 16 Vanuit dat hoofd krijgt het lichaam samenhang, en wordt het ondersteund en bijeengehouden door alle gewrichtsbanden. Ieder deel draagt naar vermogen bij tot de groei van het lichaam, dat zo zichzelf opbouwt door de liefde.

Eenheid Samenhang Elkaar tot steun Aanvullend Dorre doodsbeenderen

Geestelijke zegeningen Efeziërs 1 3 Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen heeft gezegend.

Wijsheid van God Door ons word deze wijsheid in al zijn schakeringen bekend gemaakt Kennis uit het woord Openbaring door de Heilige Geest Leren kennen door relatie

Efeziërs 3 13 Ik vraag u dan ook de moed niet te verliezen wanneer ik lijd omwille van u, want daaraan kunt u eer ontlenen. 14 Daarom buig ik mijn knieën voor de Vader, 15 die de vader is van elke gemeenschap in de hemelsferen en op aarde. 16 Moge hij vanuit zijn rijke luister uw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door zijn Geest, 17 zodat door uw geloof Christus kan gaan wonen in uw hart, en u geworteld en gegrondvest blijft in de liefde. 18 Dan zult u met alle heiligen de lengte en de breedte, de hoogte en de diepte kunnen begrijpen, 19 ja de liefde van Christus kennen die alle kennis te boven gaat, opdat u zult volstromen met Gods volkomenheid.

hemelsferen Vorsten en heersers Geestelijke wereld Geestelijke gaven Geestelijke strijd

Efeziërs 6 12 Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen. 13 Neem daarom de wapens van God op om weerstand te kunnen bieden op de dag van het kwaad, om goed voorbereid stand te kunnen houden.

Eeuwenoude plan Redding door Jezus offer De kerk als het lichaam van Christus Opbouwen, bemoedigen, troosten Eenheid Getuigenis naar de wereld om ons heen Het Koninkrijk van God