De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oudejaarsdienst Dhr J. Smit, Belt-schutsloot O. v

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oudejaarsdienst Dhr J. Smit, Belt-schutsloot O. v"— Transcript van de presentatie:

1 Oudejaarsdienst Dhr J. Smit, Belt-schutsloot O. v
Oudejaarsdienst Dhr J. Smit, Belt-schutsloot O.v.d : Greet Lindenberg Organist : Jan Mark v/d Berg

2 Wat de toekomst brenge moge, op de melodie van : The Rose
Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Heren hand; moedig sla ik dus de ogen naar het onbekende land. Leer mij volgen zonder vragen; Vader, wat Gij doet is goed! Leer mij slechts het heden dragen met een rustig kalme moed!.

3 Heer, ik wil uw liefde loven, al begrijpt mijn ziel U niet
Heer, ik wil uw liefde loven, al begrijpt mijn ziel U niet. Zalig hij, die durft geloven, ook wanneer het oog niet ziet. Schijnen mij uw wegen duister, zie, ik vraag U niet: waarom? Eenmaal zie ik al uw luister als ik in de hemel kom.

4 Laat mij niet mijn lot beslissen: zo ik mocht, ik durfde niet
Laat mij niet mijn lot beslissen: zo ik mocht, ik durfde niet. Ach, hoe zou ik mij vergissen, als Gij mij de keuze liet! Wil mij als een kind behand’len, dat alleen de weg niet vindt: neem mijn hand in uwe handen en geleid mij als een kind.

5 Waar de weg mij brengen moge, aan des Vaders trouwe hand, loop ik met gesloten ogen naar het onbekende land.

6 Welkom en mededelingen

7 Intochtslied Lied (psalm) 105: 1 en 2 (Looft God de Heer en laat ons blijde)  

8

9

10

11

12 Bemoediging en groet

13 Lof en dank: Efeziërs 1: 3-8 (NBV)
Gezegend zij de God en Vader van onze ​Heer​ ​Jezus​ ​Christus, die ons in de hemelsferen, in ​Christus, met talrijke geestelijke zegeningen heeft gezegend. In ​Christus​ immers heeft God, voordat de wereld gegrondvest werd, ons vol ​liefde​ ​uitgekozen​ om voor hem ​heilig​ en zuiver te zijn, en hij heeft ons naar zijn wil en verlangen voorbestemd om in ​Jezus​ ​Christus​ zijn ​kinderen​ te worden,

14 tot eer van de grootheid van Gods ​genade, ons geschonken in zijn geliefde Zoon. In hem zijn wij door zijn bloed verlost en zijn onze ​zonden​ ​vergeven, dankzij de rijke ​genade​ die God ons in overvloed heeft geschonken.

15 Samenzang: Lied 513 (God heeft het eerste woord)

16 Liedboek 513

17 Liedboek 513

18 Liedboek 513

19 Liedboek 513

20 Eén in Christus: Efeziërs 2:8-10 (NBV)

21 Door zijn ​genade​ bent u nu immers gered, dankzij uw geloof
Door zijn ​genade​ bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. Want hij heeft ons gemaakt tot wat wij nu zijn: in ​Christus​ ​Jezus​ geschapen om de weg te gaan van de goede daden die God heeft voorbereid.

22 Gebed

23 Lied 412: 1 en 6 (Wij loven U, o God…)

24

25

26

27

28 Het nieuwe leven: Efeziërs 5:1-2 en 8b-1015-20 (NBV)
Volg dus het voorbeeld van God, als ​kinderen​ die hij liefheeft, en ga de weg van de ​liefde, zoals ​Christus, die ons heeft liefgehad en zich voor ons gegeven heeft als offer, als een geurige gave voor God. Ga de weg van de ​kinderen​ van het licht. Het licht brengt goedheid voort en ​gerechtigheid​ en waarheid. Onderzoek wat de wil van de ​Heer​ is.

29 Let dus goed op welke weg u bewandelt, gedraag u niet als dwazen maar als verstandige mensen.

30 Gebruik uw dagen goed, want we leven in een slechte tijd
Gebruik uw dagen goed, want we leven in een slechte tijd. Wees niet onverstandig, maar probeer te begrijpen wat de ​Heer​ wil. Bedrink u niet, want dat leidt tot uitspattingen, maar laat de Geest u vervullen en zing met elkaar psalmen, hymnen en liederen die de Geest u ingeeft. Zing en jubel met heel uw ​hart​ voor de ​Heer​ en dank God, die uw Vader is, altijd voor alles in de naam van onze ​Heer​ ​Jezus​ ​Christus.

31 Lied (psalm) 81: 1 en 4 (Jubel God ter eer…)

32

33

34 Uit eerbied voor Christus: Efeziërs 5: 21-33 (NBV)
Aanvaard elkaars gezag uit eerbied voor ​Christus. Vrouwen, erken het gezag van uw man als dat van de ​Heer, want een man is het hoofd van zijn vrouw, zoals ​Christus​ het hoofd is van de kerk, het lichaam dat hij gered heeft. En zoals de kerk het gezag van ​Christus​ erkent, zo moeten vrouwen in ieder opzicht het gezag van hun man erkennen.

35 Mannen, heb uw vrouw lief, zoals ​Christus​ de kerk heeft liefgehad en zich voor haar heeft prijsgegeven om haar te ​heiligen, haar te ​reinigen​ met water en woorden en om haar in al haar luister bij zich te nemen, zodat ze zonder vlek of rimpel of iets dergelijks zal zijn, ​heilig​ en zuiver. Zo moeten mannen hun vrouw ​liefhebben, als hun eigen lichaam. Wie zijn vrouw liefheeft, heeft zichzelf lief.

36 Niemand haat ooit zijn eigen lichaam, integendeel: men voedt en verzorgt het, zoals ​Christus​ de kerk, want dat is zijn lichaam en wij zijn de ledematen. ‘Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich hechten aan zijn vrouw, en die twee zullen één lichaam zijn.’ Dit mysterie is groot – en ik betrek het op ​Christus​ en de kerk. Maar ook voor elk van u geldt dat ieder zijn vrouw moet ​liefhebben​ als zichzelf, en dat een vrouw ontzag moet hebben voor haar man.

37 Houd stand: Efeziërs 6: 10-17, 23-24 (NBV)
Ten slotte, zoek uw kracht in de ​Heer, in de kracht van zijn macht. Trek de ​wapenrusting​ van God aan om stand te kunnen houden tegen de listen van de ​duivel. Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen.

38 Neem daarom de wapens van God op om weerstand te kunnen bieden op de dag van ​het kwaad, om goed voorbereid stand te kunnen houden. Houd stand, met de waarheid als ​gordel​ om uw heupen, de ​gerechtigheid​ als ​harnas​ om uw borst, de inzet voor het ​evangelie​ van de ​vrede​ als ​sandalen​ aan uw voeten, en draag bovenal het geloof als ​schild​ waarmee u alle brandende ​pijlen​ van hem die ​het kwaad​ zelf is kunt doven.

39 Draag als ​helm​ de verlossing en als ​zwaard​ de Geest, dat wil zeggen Gods woorden.
Vrede​ zij met de broeders en zusters, en ​liefde​ en geloof, van God, de Vader, en van ​Jezus​ ​Christus, de ​Heer. Genade​ en onvergankelijkheid zij met allen die onze ​Heer​ ​Jezus​ ​Christus​ ​liefhebben.

40 Lied 185: 1 en 2 Evangelische Liedbundel (Leer mij uw weg, o Heer)

41

42

43

44 © Joh. De Heer (met toestemming van CCLicentie)

45 Verkondiging

46

47

48 Lied 43: 1, 2 en 4 Opwekking (In Gods overwinning)
1. In Gods overwinning trekken wij ten strijd. Samen in zijn leger, Hem ten dienst gewijd. Christus, onze Koning, stelt Zich aan het hoofd. Hij heeft ons de zege) in de strijd beloofd.)2x

49 2. Als een machtig leger, vol van Geest en kracht, gaan wij achter Jezus, die ons 't leven bracht. Nergens heerse tweedracht. Eén geloof, één Heer, één in hoop en liefde,) juichend Hem ter eer.)2x

50 4. Volg uw Meester, kind'ren, sluit u vast aaneen
4. Volg uw Meester, kind'ren, sluit u vast aaneen. Hef het schild als pijlen suizen om u heen. Hem zij eer, aanbidding, roem en heerlijkheid. Zingen wij tot glorie) Hem in eeuwigheid.)2x

51 Wij belijden

52 Lied 705: 1 (Ere zij aan God de Vader)

53 Liedboek 705

54 Liedboek 705

55 Dankgebed  

56 Collecte : kerk

57 Lied 425 (Vervuld van uw zegen)

58 Liedboek 425

59 Liedboek 425

60 Zegenbede

61 Een gezegend nieuwjaar


Download ppt "Oudejaarsdienst Dhr J. Smit, Belt-schutsloot O. v"

Verwante presentaties


Ads door Google