Skyline van New York.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Spirituele rijkdom in de christelijke traditie
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
De gevolgen van de zonde
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
die niet om jou zou huilen.
Vrijheid?!.
Godsdienst.
Sleutels van het koninkrijk Onbewust asociaal: laat die ander eerst eens naar zichzelf kijken! GKv van glashelder -> naar ??? Wie zegt dat we de waarheid.
Godsdienst 1 1.
Echt of nep?.
Welkom.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Troonswissel in de hemel?. Nieuw op de troon Psalm bij verovering van Jeruzalem? Psalm bij verovering van Jeruzalem? Genesis 14: Abram en Melchisedek.
Leiden vanuit intimiteit met de Vader XCEL 2010: Follow the leader.
Vrede: - Romaans: pax, peace - Germaans: vrede, Friede (-> vriend, vrijen) - Hebreeuws:shalom.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
‘De weg, de waarheid en het leven’?
Preek Jesaja 35.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Jij mag leven onder een open hemel
Lekker gegeten??.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
3.1 tot 4.13 Doop en verzoeking.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Hoe kan het leeg ongelovig hart een ruimte voor God worden?
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Aswoensdag.
De STRIJD om ons denken.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Persoonlijkheid van de Geest
Transformatie van denken
mijn hart en leven zoekt, die mij gevonden heeft;
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Namens de hoogste baas checken of de huisstijl in het filiaal wel tot zijn recht komt. Is er aandacht voor kinderen bij Walibi? Kun je met.
Geloofsgemeenschap De Goede Herder
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
Wat geven we kinderen mee?
De Bijbel is up-to-date, up-to-date God spreekt door de verhalen
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Hoe streng is jouw God? 1.
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
MAKE LOVE – MAKE WAR Efeze 6:12
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Van toen af aan was David doordrongen van de Geest van de HEER
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
Mogelijke Jezusbeelden
Lucas 3.
Ben jij een tevreden mens…?
Om wie gaat het? Marcus 1/1: Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God Marcus 1/ 2,3: Het staat geschreven bij de profeet Jesaja: “Let.
BenT U een tevreden mens…?
Jij bent in de kring getreden,
Je bent opgewekt: sta dus op. Wees 1. gericht op Christus; 2
Samenbindende krachten
Genesis 1:1-3 “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde.
Het leven is best ingewikkeld
Geest van hierboven, leer ons geloven, hopen, liefhebben
HET EVANGELIE.
Transcript van de presentatie:

Skyline van New York

Tim Noble en Sue Webster Wat is echt? Wat is deze stad? Is het meer dan een hoop troep? Vervuiler van de wereld? Schone schijn?

Het goede leven. Sigaretje, glaasje wijn, de liefde.

Troep, afval. Is het meer dan alleen maar een projectie, mooi weer spelen? Wie zijn wij werkelijk? Wat is echt? Wat is nep? Dubbele bodems.

Echt of nep Wat is echt, wat is nep? Het duiveltje of het engeltje, twee stemmen in je hoofd. Innerlijke discussie. Wie ben je? Wie wil je zijn? Gelijkwaardig of zit de een dieper dan de ander? Ben je werkelijk de Zoon van God?

Echt of nep Gustav Doré Discussie in het hoofd van Jezus. ? Hoe reëel is de duivel? Verouderd idee? Bijbel is soberder en psychologischer dan veel stripfiguren en middeleeuwse voorstellingen. In de stilte komen de demonen van je leven op je af. De duivel, personificatie van het kwaad in de wereld. De schaduw van alle troep en afval in de wereld. Maar wel vermomd. Vermomd als persoon, terwijl hij geen persoon is, eerder een on-persoon. Het demonische heeft persoonlijke trekken maar je zou het een onpersoon kunnen noemen, een zwart gat, een parasiet. Zwart gat dat opslurpt en vernietigt tegenover een eeuwige ster. Het demonische heeft persoonlijke trekken maar je zou het een onpersoon kunnen noemen, een zwart gat, een parasiet. Zwart gat dat opslurpt en vernietigt tegenover een eeuwige ster. Een parasiet, een zwart gat waar alle positieve energie in opgeslorpt wordt. Gustav Doré

Echt of nep De Mol. Wie is de mol, de grote saboteur die doet of hij je vriend is? Wie is de vijand, de grote vijand? Christus is aangewezen als nieuwe leider, bevrijder, in de lijn van Mozes, David. Maar hij richt zich niet tegen een specifieke persoon als de grote vijand, maar tegen de kwade macht achter alle vijanden. Vol van de Geest van zijn doop: jij Gods Zoon! Maar nu de confrontatie met de tegenstem. Een bovenmenselijke, geestelijke anti-kracht.

Jezus’ toelatingsexamen Echt of nep Jezus’ toelatingsexamen Paradijs, Adam. Woestijn. 40 dagen, de omzwerving in de woestijn voor het beloofde land. Onze strijd maar dan wel ook namens ons, in onze plaats. Slaagt Hij? En krijgen wij toegang tot het paradijs, het beloofde land?

Jezus’ toelatingsexamen Waar gaat ‘t echt om? Echt of nep Jezus’ toelatingsexamen Waar gaat ‘t echt om? De grote vragen van het leven. Wat is de diepste realiteit? Wat is echt en wat is nep? Is leven met God reëel in deze woestijn van het leven vanuit zijn bevestigende stem? -

Jezus’ toelatingsexamen Waar gaat ‘t echt om? Echt of nep Jezus’ toelatingsexamen Waar gaat ‘t echt om? Brood of luisteren naar God Religie niet als toevoeging aan een prettig leven, maar als kern als t moeilijk is. Honger, weken lang. Bij werkloosheid, voedselbank, ziekte. Waar leef je van? Voor Christus: de stem van God: ik hou van je.

Jezus’ toelatingsexamen Waar gaat ‘t echt om? Echt of nep Jezus’ toelatingsexamen Waar gaat ‘t echt om? Brood of luisteren naar God Macht of overgave ‘t Gaat om een nieuwe wereld, verandering, politiek. Herstel van economie, opbloei van de cultuur. Kijk, ik heb het in mijn macht. Ja, inderdaad, daar gaat ‘t om maar hoe kom je er? Hoe krijg je dat voor elkaar? Door de stijl van de duivel: graaien, je toe-eigenen of door overgave aan God, De weg van het kruis, van de liefde, van jezelf weggeven?

Jezus’ toelatingsexamen Waar gaat ‘t echt om? Echt of nep Jezus’ toelatingsexamen Waar gaat ‘t echt om? Brood of luisteren naar God Macht of overgave Wantrouwen of vertrouwen Ik zou het eerst maar even checken of God er wel echt bij is. Vertrouw je God, bij voorbaat ook als alles er op wijst dat Hij er niet is. Moet je eerst een bewijs voor je je durft over te geven? Christus gaat voor: vertrouwen tegen ervaringen in. Overgave, zonder zichzelf te handhaven. Geslaagd voor zijn toelatingsexamen en wij in Hem, met Hem.

Echt geen nep Jij bent mijn lieve zoon Jij bent mijn lieve dochter Hij valt terug op de stem bij zijn doop: jij bent mijn zoon. Jij bent mijn dochter. Mijn geliefde zoon, mijn geliefde dochter, in jou vind ik vreugde. Jullie voor je kinderen, om ze weerbaar te maken voor het echte leven. Wij samen vanuit de stem van God over ons leven. Je komt vanzelf in de woestijn, voor de grote keuzes. God houdt van je. Dat is echt geen nep. Jij bent mijn lieve zoon Jij bent mijn lieve dochter