De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Om wie gaat het? Marcus 1/1: Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God Marcus 1/ 2,3: Het staat geschreven bij de profeet Jesaja: “Let.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Om wie gaat het? Marcus 1/1: Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God Marcus 1/ 2,3: Het staat geschreven bij de profeet Jesaja: “Let."— Transcript van de presentatie:

1 Om wie gaat het? Marcus 1/1: Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God Marcus 1/ 2,3: Het staat geschreven bij de profeet Jesaja: “Let op, ik zend mijn bode voor je uit, hij zal een weg voor je banen. Luid klinkt een stem in de woestijn: maak de weg van de Heer gereed, maak recht zijn paden!”

2 De Drie-eenheid Marcus 1/9-11:
…..Op het moment dat Jezus uit het water omhoogkwam, zag hij de hemel openscheuren en de Geest als een duif op zich neerdalen en er klonk een stem uit de hemel: “Jij bent mijn geliefde Zoon, in jou vind ik vreugde”. Genesis 1/ 2: De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar de Geest van God zweefde over de wateren.

3 Verdere parallel met begin van de schepping
Marcus 1/12,13: Meteen daarna dreef de Geest hem de woestijn in…. Daar werd hij door Satan op de proef gesteld. Anders dan Adam en Eva bezweek Jezus niet voor de verleidingen van de duivel.

4 Eerste woorden van Jezus
Marcus 1/15: De tijd is aangebroken, het Koninkrijk van God is nabij: komt tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

5 Vragen bij het lezen van Marcus
Wat zijn de kenmerken van het Koninkrijk volgens de woorden en het gedrag van Jezus? Hoe toont Jezus zijn koningschap?

6 Voorbeelden Marcus 2/1-5: - Jezus vergeeft onze zonden Marcus 3/23-28:
- Jezus zegt dat hij Heer en Meester is over de sabbat. Jezus vereenzelvigt zich met God. Spreekt met eigen gezag “Ik ben”- uitspraken

7 De rust van Jezus Slapen in de boot Voedselverstrekking aan duizenden
Confrontatie met de bezetene bij de Gerasenen Dochter van Jaïrus

8 Waar het om gaat! Reinigingsvoorschriften
Botsingen met religieuze leiders Van nature ongeschikt om met God te verkeren Moderne denken

9 Jezus en de Thora Marc 7/19: - Zo verklaarde hij alle spijzen rein
Matt 5/18: - Ik verzeker jullie: zolang de hemel en de aarde bestaan, blijft elke jota, elke tittel in de wet van kracht, totdat alles gebeurt zal zijn. Vervulling (ook van de reinigingswetten)

10 Volgende keer Start bij het dramatische hoogtepunt in de openbaring van Jezus aan zijn discipelen. Daarna: de tocht naar het kruis. Lezen van hele evangelie van Marcus vergt één uur.


Download ppt "Om wie gaat het? Marcus 1/1: Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God Marcus 1/ 2,3: Het staat geschreven bij de profeet Jesaja: “Let."

Verwante presentaties


Ads door Google