Landschap Sint-Oedenrode

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bels Lijntje van spoorverbinding naar fietsverbinding naar verbinding van grensbewoners.
Advertisements

Een Dijk van een Kust Water kust Land.
Comité Bossenwaard Bossenwaard Comité vertegenwoordigt in volmacht :
Presentatie Recreatie & Toerisme Datum 9 juni 2005.
De kern van Corio-Glana
Ruimtelijke ordening en de verwachte waterproblematiek in Nederland
Stefan Hartman Promovendus Basiseenheid Planologie
Paragraaf 4 Werken met de atlas.
(Gebieds)kenmerken Regio Groningen en Assen
BMF Tilburg 15 april Brabant in een dynamische context Veranderend landelijk gebied Afnemende bevolkingsgroei Afname biodiversiteit Klimaatverandering.
Presentatie herijking VVP, openRAADhuisavond 9 oktober Naar een herijking van het VVP Verkenning van dilemma’s en opgaven.
Aanleiding Wateroverlast 1998, 1999, 2000, 2001
4. Landschapsinrichting in “De Bergen” Landschap beoordelen Overblijfsel omwalling van een Keltische burcht = HISTORISCHE WAARDE ook RECREATIEVE WAARDE.
Herijking van de Ecologische Hoofdstructuur Toelichting op PBL-analyses en beleidsopties voor Provinciale Staten en de Manifestpartners in Gelderland Jeannette.
Bestuurlijke keuzevrijheden 1 december BESTUURLIJKE KEUZEVRIJHEDEN Niet los te zien van BEVOEGDHEDEN van OVERHEDEN.
Meebewegen met landelijke ontwikkelingen Keuzes vastleggen Helderheid
Probleemverkenning Klimaat en Water 27 november 2007.
Geschikt wonen voor iedereen (GWI) Mw. M.P. Heerkens Wethouder Sociale Zaken, Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Grondbeleid 14 oktober 2009 Woonzorgzones.
Stimuleringskader Groen-Blauwe diensten Stika Kempenland 16 April 2014
Samenwerken aan waterdoelen en ruimtelijke kwaliteit Visie en dilemma’s bij De Stichtse Rijnlanden.
Vitale opgaven voor de Stad bestuursvergadering ZON, 4 febr. 2014
ZANDWETERING SCHALKHAAR
Watertuinen Workshop “De weg van het water” Dordrecht, 2 maart 2006 Roel Valkman.
Vitale opgaven voor de Stad november 2014
Presentatie Vechtcode. 18 november 2014Vechtplassen Commissie Vechtcode Wat is de opgave? Wat is de Vechtcode ? Hoe is de Vechtcode uitgewerkt? Hoe kan.
“Het beste uit de ELI-jeugd naar boven” Presentatie Jeugdcommissie Algemene Ledenvergadering Eli 17 November 2014.
Matthijs Buurman Provincie Groningen POV 9 oktober 2014
De regionale wateropgave: Van visie tot realisatie.
MEER LELYSTAD. inhoud Achtergrond project Invulling project (Proces) Uitwerking project (Product)
Gouda Titel Water zijn nieuwe plek geven en investeren in veerkracht Kernboodschap 1.
Bodegraven Noord Stuurgroep Veenweiden Gouwe Wiericke
Schorvoort toelichting masterplan Doel opmaak: -Sturen ruimtelijke ontwikkeling door een integrale planopmaak -vastleggen principes en aandachtspunten.
Op naar uitvoeringsprojecten. Wat vragen we? En wat kunt u van ons verwachten? Door Jan Kerkhof voorzitter initiatiefgroep Dommelvallei.
Het Waterschap in Alblasserdam Arie Bassa, Heemraad Inez Wissingh, Accountmanager.
Vlaams Parlement, Brussel 10 december 2015 Onderzoeksresultaten en beleidsrelevantie.
REGIO RONDE NAJAAR 2015 Bergen op Zoom, 21 oktober 2015, uur Dagvoorzitter: Maartje Janssen.
2 vwo 4 Water: soms teveel, vaak te weinig § 2-5
2 hv 4 Water: soms teveel, vaak te weinig § 2-5
Werkconferentie economische vitaliteit, 1 november 2012Jan Sijtsma outube.com/watch?v=S9ISlgCG3bA ‘de KUNST van het VERBINDEN’
Gebiedsbureau Weert-Nederweert-Leudal Ambitienota
IDOP Zeeland Een visie van en voor het dorp. Agenda Inleiding Proces Visie op hoofdlijnen Leefbaarheidsagenda Vervolgtraject.
Programma Natuur en Water Radenconferentie Midden-Holland 11 februari 2013 Jan Vente.
Duurzaamheidbalans Oisterwijk Wat waren we van plan? 2006: Resultaten meten van deze coalitieperiode: beginstand en eindstand.
Deltapoort Samenhang door Samenwerken Jan Edens Programmamanager Deltapoort Dordrecht, 18 februari 2009.
Regio Nijmegen Presentatie Decentralisatie AWBZ & Jeugdzorg en het gedwongen kader 4 november 2013.
1 Peel – Raamstelling Waterader voor de regio Symposium Peelraamstelling 25 mei 2016 Peter van Dijk - Waterschap Aa en Maas.
I n t r o d u c t i e | Samenwerking | Ondernemingsplandoelen | Landbouw en natuur 2.0 Duurzame dragers: boeren, burgers en biodiversiteit.
Programma a) Presentatie Geert Versteijlen, film gemeente Landerd, Hetty Tindemans Stuurgroep en partners Visie: Maashorstmanifest e Meerjarenplan.
Provinciaal Meerjarenprogramma (pMJP) Essentie WILG: sturingsfilosofie Het rijk stuurt op hoofdlijnen De provincies heeft de regierol: Provincie.
Gebiedsontwikkeling Groote Waterloop Henk Heling en Peter van Oers Integrale gebiedsontwikkeling.
Welkom Werkatelier Dommelvallei Donderdag 16 juni –17.30 uur
Dorpsraad Blitterswijck
PROJECTEN IN HET BARGERVEEN
Programma Ruimte & Wonen
Themabijeenkomst Dommelkwartier
Visie Geffen–Oss.
360° agenda voor toekomst: 9 belangrijke vragen
Plattelandsontwikkelingsprogramma
Structuurschets RONDOM KAMPERLAND.
2 hv 4 Water: soms teveel, vaak te weinig § 2-5
Gemeentelijk Rioleringsplan Haarlem voor periode 2018 t/m 2023
Structuurschets Veerstalgebied Gouda
afronding kern: - landelijk natuurnetwerk - “gouden ei”
Nationale Omgevingsvisie
Informatie bijeenkomst
Informatiebijeenkomst Lampenbroek
Bewonersavond 20 maart 2019.
Klimaatadaptatie en waterkwaliteit
Voorkant optie 1. (moet nog worden herzien)
Strategisch Project Opgewekt Pajottenland
Transcript van de presentatie:

Landschap Sint-Oedenrode Leeft met water 29 november 2016 Stan Elings, Rob Jansen, Wethouder J.T. van Burgsteden en Clemens Kerstholt AAN DEZE PRESENTATIE KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND

Inhoud 1. Opgave 2. Kansen 3. Dommelmozaïek 4. Projecten in Sint-Oedenrode Kienehoef Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning. De Neul ‘t Laar Zuidelijke bypass

Sint-Oedenrode leeft en werkt met water 1. Motto Sint-Oedenrode leeft en werkt met water ‘Versterken van het unieke landschap’ Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

1. Projecten in Sint-Oedenrode Streekpark Kienehoef De Neul ‘t Laar Zuidelijke bypass Keringen rondom Dommel in kern Sint-Oedenrode (buiten deze presentatie) 1. 2. 5. 3. Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning. 4.

2. Kansen Uitwerken Plan Dotterbloem Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

2. Kansen Watersysteem Doelen Ruimte voor water: Vasthouden Infiltreren Lokaal benutten (watermachine) Verbinden van fragmenten. Klimaatadaptatie: Verdrogingsbestrijding Buffer piekbuien Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

2. Kansen Waar willen we water bergen in een zeer natte periode? Inundatiekansen 2035 Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

2. Kansen Hoe voorkomen we verdroging van natuur en landbouw? Droogteprognose 2035 Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

2. Kansen Hoe genieten we van het unieke landschap? Verbinden van routes Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

2. Kansen Wat is het kenmerk van het unieke landschap? Dommelmozaïek Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

3. Dommelmozaïek ‘Manifest Dommelvallei’ Een manifest waarin een twintigtal organisaties elkaar gevonden hebben in de ambitie om een impuls te geven aan de ruimtelijke ontwikkeling van de Dommelvallei. Het is een beweging waarin stedelijke functies, landbouw een natuur elkaar versterken. Het watersysteem is hierbij een belangrijk verbindend element en vormgeven als zes zogenoemde ‘watermachines’. Hierin ligt de grotere ruimtelijke opgave om droogt in de zomers en natte voeten in de winters te voorkomen. Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

4. Projecten in Sint-Oedenrode Overzichtskaart 1. Streekpark Kienehoef De Neul ‘t Laar Zuidelijke bypass 2. 3. Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning. 4.

4. Visie Kienehoef ‘Watersysteem zichtbaar maken en verbinden, vergroten beleving’ Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

4. Kienehoef Maatregelen op korte termijn Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

4. Visie De Neul ‘Versterken natuur, recreatie en gebruik’ Referenties Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

4. De Neul Maatregelen op korte termijn Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

4. Visie ‘t Laar ‘Beekdalontwikkeling en verbinden van routes’ Referenties Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

4. ‘t Laar Maatregelen op korte termijn Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

4. ‘t Laar Maatregelen op korte termijn Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

4. Zuidelijke bypass Referentie ‘Water bergen, vasthouden, benutten en koppelen’ Referentie Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.

De discussie gaat verder aan de tafel Denkt u met ons mee? De discussie gaat verder aan de tafel Inleiding van de plek: het beekdal van de Aa Mensen meenemen naar de plek, beelden van herkenning.