De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bels Lijntje van spoorverbinding naar fietsverbinding naar verbinding van grensbewoners.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bels Lijntje van spoorverbinding naar fietsverbinding naar verbinding van grensbewoners."— Transcript van de presentatie:

1 Bels Lijntje van spoorverbinding naar fietsverbinding naar verbinding van grensbewoners

2 Bels Lijntje is meer dan een kaarsrechte verbinding, het is een weefsel.

3 Bels Lijntje en ontmoeting. Ontmoeting van recreanten, agrariërs, horeca, ondernemers, natuurvorsers & cultuurmakers

4 Of cowboys pioniers zijn valt nog te bezien. Maar van de avonturen van Bonanza hebben velen gesmuld. De Coöperatie Bels Lijntje wil als pioniers het avontuur aangaan.

5 We willen van Bels Lijntje een ‘Sterk Merk’ maken. Waarbij ‘Slow’ als tegenhanger van ‘Fast’ centraal staat.

6 Bels Lijntje als proeftuin zijn voor een andere manier van recreatie, een tegenhanger van de fun van het pretpark naar het vertoeven in het groen, Green Leisure

7 We zijn er trots op dat we een maand geleden de Coöperatie Bels Lijntje hebben opgericht. Met dank aan Vitaal Leisure Landschap die het financieel heeft mogelijk gemaakt deze coöperatie handen en voeten te geven.

8 Het unieke van het Bels Lijntje is een recht spoor/fietslijn over een meanderende grenslijn. De ontregeling die het grensland op deze manier met zich meebrengt heeft een bijzondere kwaliteit.

9 Voor de Coöperatie Bels Lijntje staan de productie van lokaal voedsel, vormgeving, gezondheid, beweging, natuurbeleving en ecologische waarde en de afstemming op elkaar van al deze ingrediënten voor een ‘Slow Leisure Landschap’ centraal.

10 Aandacht voor het lokale en voor de leefomgeving moet gaandeweg de basis vormen voor een inspirerend leefklimaat.

11 Kunst, cultuur en design kunnen daarbij het vliegwiel zijn dat de economische en sociaal-maatschappelijke motor op gang brengt.

12 Nee, dit is geen Tilburgse wietplantage. Het is ter inspiratie van het groenontwikkelfonds dat de provincie Brabant onlangs in het leven heeft geroepen ter versterking van het groen rondom de stad en om de verbinding stad/platteland te kunnen intensiveren.

13 De Coöperatie Bels Lijntje gaat stap voor stap, tree voor tree op weg naar de doelen die ze zich heeft gesteld. Uw inbreng is bijzonder welkom.

14 Want we doen het samen, samen staan we sterk in de verbinding, in het weefsel dat het Brabant van weleer weer een beetje tevoorschijn haalt.

15 Daar gaan we: volle kracht vooruit………………


Download ppt "Bels Lijntje van spoorverbinding naar fietsverbinding naar verbinding van grensbewoners."

Verwante presentaties


Ads door Google