De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Structuurschets Veerstalgebied Gouda

Verwante presentaties


Presentatie over: "Structuurschets Veerstalgebied Gouda"— Transcript van de presentatie:

1 Structuurschets Veerstalgebied Gouda

2 Structuurschets Veerstalgebied Gouda
Platform Binnenstad Historische Vereniging “die Goude” Het Gouds Watergilde Waterambassadeurs samen op zoek naar: Binnenstad in Balans Samen zonden we een brief aan de formateur met verzoek deze aan alle raadsleden en het College te overhandigen. Ons doel was te voorkomen dat toezeggingen die al jarn zijn gedaan en herhaald zouden sneuvelen voor korte termijn uitgaven. ER is in de afgelopen jaren een behoorlijke aanslag gedaan op de vetrouwensrelatie tussen de gemeente (politici) en de burgerbelangengroepen.

3

4 Stedebouwkundige visie
RUIMTELIJKE AMBITIES VAN HET COLLEGE EN DE RAAD VAN DE STAD GOUDA De karakteristiek van het rivierlandschap is bepalend voor de ontwikkelingsrichting van de rivier, met haar zellingen, oevers en dijken. Terugbrengen van de stad naar de rivier: Het IJsselfront / Veerstalgebied moet weer een ‘venster aan de rivier’ worden in plaats van de ‘achterdeur van de stad.’ Het doorvaarbaar maken van de Goudse binnenstad: ‘het water moet weer gaan leven”. Versterken van de identiteit van Gouda als ‘waterstad’ door het creëren van meer open water; zowel ruimtelijk, als functioneel, als in de beleving. Meer ruimte bieden voor het cultuurtoeristisch aanbod in de binnenstad.

5

6

7

8 Het is van belang dat: alles op alles wordt gezet om de Dijkverzwaring en de ontwikkeling van het Veerstalgebied samen te laten vallen. nu al met de voorbereidingen wordt begonnen. Projecten voor co-financiering kunnen vanaf 1 jan 2014 zijn ingediend. de werkelijke realisatie ligt in de periode

9


Download ppt "Structuurschets Veerstalgebied Gouda"

Verwante presentaties


Ads door Google