De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Programma Ruimte & Wonen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Programma Ruimte & Wonen"— Transcript van de presentatie:

1 Programma Ruimte & Wonen
Radenconferentie Midden-Holland 11 februari 2013 Marco Kastelein

2 Waar leidt het programma toe?
Zorgen voor ruimtelijke kwaliteit in relatie tot wonen, werken en bereikbaarheid. evenwichtige verdeling van deze functies ontwikkeling van woningbouwlocaties te realiseren Hoogwaardige woonontwikkeling met optimale verweving met groen, water, duurzaamheid en landschap. Versterking regio met als basis Groene Hart en Water. Zorgen voor balans tussen de hoge omgevingskwaliteiten en het waarborgen van vitale gemeenschappen.

3 Wat hebben we al op regionaal niveau?
Ruimtelijke Agenda Midden-Holland (RAMH; 2010). Verkenning Woningmarkt en Samenhang Midden-Holland. Op Weg naar een Agenda Wonen (VWSMH; 2011). De Nieuwe Regio. Visie op Regionale Samenwerking (DNR; 2012). Mee bezig: Regionale Agenda Wonen (RAW).

4 Regionale inzet De regio moet verschil maken.
Centrale aansturing van de gezamenlijke (bovenlokale) opgaven Stelselmatige effectieve belangenbehartiging in gremia binnen en buiten de regio.

5 Wat doet Ruimte? Een verbeterd wegennetwerk Een hoogwaardig OV-netwerk
Een fijnmazig recreatief netwerk Vitale kernen Een vitale economie Een vitale en duurzame woningvoorraad Versterken van het Groene Hart Tegengaan verrommeling Leven met water

6 Wat doet Wonen? Het waarborgen van de productie (van woningen).
Het beter benutten van de (woon)kwaliteiten van de regio. Het voorzien in de (woon)behoefte van specifieke groepen.

7 Vragen aan u als raad (1) Welke regionale onderwerpen moeten volgens u in ieder geval terugkomen in de programma’s? Welke 3 speerpunten zijn wat u betreft essentieel per programma?

8 Vragen aan u als raad (2) Hoe willen de raadsleden verder betrokken worden bij de invulling van de visie ‘De Nieuwe Regio’?


Download ppt "Programma Ruimte & Wonen"

Verwante presentaties


Ads door Google