Gegarandeerde Aflevering. p. 2  Referte : unieke identificatie van berichten, vragen en antwoorden Vraag / Antwoord : De afzender dient voor elke vraag.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Optimale flexibiliteit in de verkrijging van royementsgegevens
Advertisements

Ingave via het scherm Algemene beschrijving van de toepassing De toepassing is opgebouwd uit drie niveaus : Niveau 1 : verzending en afzender Niveau 2.
Eerste aanvraagEerste aanvraag: start periode 3 jaar In aanvraag 3 maand Interne zelfcontrole In aanvraag Initiële audit geslaagd Certificaat behaald In.
On-line toevoeging, annulering en wijziging van fiches. Algemene beschrijving van de functionaliteit Als er wijzigingen moeten aangebracht worden aan fiches.
Wat gebeurt er als ik in een Word-document …
Work shop nieuwe functionaliteit Roy-data Nieuwe bevragings- en procesmogelijkheden release voorjaar 2014 Tjeerd Wierda.
Presentatie Adobe Interactive Forms voor J-formulieren SA en SK.
A CCOUNT AANMAKEN BIJ BADMINTON V LAANDEREN
Klik op “Tijdelijke werkloosheid invoeren”. Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in of gebruik uw elektronische identiteitskaart.
DHO Technische Architectuur
Overdracht Zorgverlener en Zorgaanbieder
1 nüMaps Lifetime Europe: installatie procedure. 2 Product verpakking.
Welkom Dinsdag 11 maart Presentatie BRON-HO NBO: Programma vandaag Ervaringen vanuit de Instellingen Ervaringen vanuit DUO Gebruik en.
Flowcharts Abonneeherkenning
Collectieve en Individuele valbeveiliging
Samenwerking POD MI, KSZ, RR en DVZ Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
Tom Laforce Batch Bestanden. Inhoud  1 Wat zijn batchbestanden?  2 Batch basis Commando’s.
Uitwisseling tussen DHO en Kinderbijslag
Inleidend probleem Data structuur (hiërarchie van classes)
DHO – Web Services Resultaten
Testen upgrade Blackboard
Vraag 1) juist/onjuist. De plichten van de patiënt:
Cryptografische algoritmen en protocols (4) Cursus informatiebeveiliging Eric Laermans – Tom Dhaene.
Coördinatiecel Vlaams e-government Slide 1 Stellingen workshop digitale stedenbouwkundige vergunningen.
Klik hier als u voor de eerste keer op de website komt.
Briefwisseling Deontologie E.Boydens en E. Nieuwdorp.
Belgacom Bizmail ONEway voor Leveranciers
Workshop nieuwe release Roy-data september Agenda Aanleiding en uitgangspunten nieuwe release Roy-data 1 x nieuwe zoekfunctionaliteit, 4 logistieke.
Handboek verzenden van Nieuwsbrief Caribbean.nl 12 september 2012 Ga naar CRM Personen Kies Open zoekvraag.
System Measurement Program SAP Basis Release 4.6C Quick Guide to perform a System Measurement.
Hoe toegang krijgen tot de nieuwe webapplicatie? Ga naar onze website:
System Measurement Program SAP Basis Release 6.40
DEMO: Hoe werkt de nieuwe registratieprocedure van BEA?. De demo loopt automatisch, u moet niet klikken om verder te gaan.
Burger een elektronische brievenbus waarin de burger op een gecentraliseerde en beveiligde manier officiële documenten kan ontvangen de tool is zo ontworpen.
Veldenmodel Selectielijst
MAAK UW KEUZE Kleren kiezen Kleren wijzigen Kleren inladen.
Invoersessie 1 Na de CRF. Mogelijke werkwijze 1. Nazicht studentensets 1. Nieuwe voor nieuwe studieprogramma's. 2. Aangepaste studieprogramma's SS-aanpassen.
Cursus Innen - Betalingen GouwBelastingen Programma Betalingen Inlezen en verwerken betalingsbestanden Digitale dagafschriften Digitale betalingsopdracht.
Variabelen. Wat zijn variabelen? In een programmeertaal zijn er “dingen” nodig die ervoor zorgen dat het programma informatie voor korte of langere tijd.
2 Online registratietool Handleiding 3 Inhoudstafel Als individu aansluiten bij een groep p 4p 4 Een nieuwe groep aanmaken en beheren p 13p 13 Personen.
Voorontwerp-bestemmingsplan "West III" 1 Voorontwerp-bestemmingsplan “West III” Inspraakavond 12 juli 2007.
B1 GOOGLE FORMS Lieven Vananderoye. Google Forms: Doelstellingen 1.Je kan een nieuw formulier aanmaken. 2.Je kan een verschillende vragen opstellen,
Technische Architectuur. p. 2 Instellingen Q WS SSL Certificaat voor digitale handtekening Cert SSL client certificaat Web service Consumer SSL server.
SharePoint Machtigingen In de Private en Public cloud.
Edukoppeling Implementatie aanpak Edustandaard Architectuurraad 23 juni 2016.
SharePoint Alles over metadata In de Private en Public cloud.
Toelichtingsnota: VOCL in het grond- water en geen bron op het KP Bart VANDENBOSSCHE Afdeling Milieupolitie en Bodem Departement Identificatie van verontreinigde.
Aanvraagproces AMIF.
Recht op leerlingenvervoer:
VVDH Commissie africhting
VVDH Commissie africhting
On-line toevoeging, annulering en wijziging van fiches.
Algemene beschrijving van de toepassing
Recip-e werking en uitrol
Pinterest URL >.
Vraag en antwoord Datum: 28 september 2017.
Technische Architectuur & Discimus
Afstemmen op elkaar doorheen voorbereidend gesprek
De digitale Omgevingsvergunning verkavelingen en bijstellingen verkavelingen December 2017.
Klik op “Tijdelijke werkloosheid invoeren”
Webinar SharePoint Standaard Werkstromen
Functieclassificatie - impact Vlimpers
Dematerialisatie, toegang tot info en versturen van digitale rapporten
Wet op de privacy.
introductie Wikiopdrachten
Wet op de privacy.
Wet op de privacy.
Instructie inloggen docent
EEN SPEL MAKEN MET SCRATCH
DCAT-AP Vlaanderen voorlegging als standaard
Transcript van de presentatie:

Gegarandeerde Aflevering

p. 2  Referte : unieke identificatie van berichten, vragen en antwoorden Vraag / Antwoord : De afzender dient voor elke vraag een unieke referte te versturen. Deze wordt bij het antwoord terug gegeven opdat het mogelijk is vraag en antwoord te correleren.  HTTP(S) is geen gegarandeerd protocol dus … –Het bericht werd verwerkt, de gevraagde acties werden uitgevoerd, maar er loopt iets mis bij het versturen van het antwoord –Het bericht is niet correct aangekomen bij de ontvanger en werd niet verwerkt … voor de afzender is er geen zekerheid of de berichten werden verwerkt –Vraagrefertes die bij de originele vragen werden gebruikt, MOETEN opnieuw als vraagreferte opgegeven worden –Het is niet noodzakelijk om de vragen in een identiek bericht te sturen Gegarandeerde Aflevering

p. 3 Niet Gesplitst Gesplitst VerwerktNiet Verwerkt Gegarandeerde aflevering

CRUD Patronen

p. 5  Object: Een object bestaat steeds uit volgende elementen. ObjectID: Deze referentie is uniek voor elk object en wordt aangemaakt door O&V. Objectelementen: Dit zijn de elementen die een bepaald object beschrijven. Referenties: Referenties die naar andere objecten verwijzen CRUD Terminologie

p. 6  Het aanmaken van een object vereist steeds het versturen van het aan te maken object: Verplicht op te nemen: Objectelementen, Referenties Mag niet opgenomen worden: ObjectID  Het antwoord bevat de referentie (ObjectID) die werd aangemaakt voor het object.  De instelling dient deze referentie te bewaren zodat bij latere vragen in verband met dit object deze referentie kunnen gebruiken.  Indien de aanmaak niet kon verwerkt worden, wordt dit aangegeven door een Uitzondering en zal er geen Inhoudelement zijn. CRUD Patronen : Aanmaak

p. 7  Als een instelling een object, dat eerder werd aangemaakt, wil raadplegen, dient het de door O&V aangemaakte referentie (ObjectID) te versturen via het vraagelement.  O&V stuurt de volledige inhoud van het object via het antwoord terug.  Indien het object niet gevonden wordt, zal enkel een uitzondering worden meegegeven CRUD Patronen : Raadpleeg

p. 8  Bijna identiek met Aanmaken, op ObjectID na  Voor het wijzigen van een object dient men het object dat men wil wijzigen in zijn volledigheid te versturen: de ObjectID, alle objectelementen (zowel de gewijzigde als de niet gewijzigde) en alle referenties.  In het antwoord staat het ObjectID, puur ter bevestiging van de succesvolle verwerking.  Indien de wijziging niet kon verwerkt worden, wordt dit aangegeven door een Uitzondering en zal er geen Inhoudelement zijn. CRUD Patronen : Wijzig

p. 9  Voor het verwijderen dient enkel het ObjectID meegegeven te worden.  Het antwoord bevat het ObjectID ter bevestiging van de verwerking terug.  Ook hier zal bij een fout een uitzondering verstuurd worden in plaats van de inhoud. CRUD Patronen : Verwijder

Volgende stappen

p. 11  Uitklaren veranderingen t.o.v. DHO Afstemming met MAGDA binnen Vlaamse overheid Communiceren  Certificaten Besprekingen aan de gang om af te stappen van commerciële certificaten  Testomgeving Hergebruik of nieuwe … Volgende stappen

Vragen ? Dirk Vanderlooven