Mat 4:17 ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ Mat 4:17.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Jezus en de wet van Mozes.
1. Jezus laat zijn wonden zien
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Video clip scheermesjes fabrikant….
Tussen Pasen en Pinksteren.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
De wet van God en de wet van Christus
Wie was Jezus? Deel II Wie was jezus?.
Woord van Leven April 2014.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Hoe kun je Geloven? 1.
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
Maar wat zeg jij?.
Jezus over het koninkrijk
Woord van Leven November 2009.
Preek: Jaap de Schipper.
It’s Alive! Vier het leven!.
Godsdienst.
Godsdienst.
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
De doop?. Johannes ‘de doper’ Matteüs 3:1-6 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het.
is groter dan de grootste…
Geloven en nu….
Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven
Wat héb jij met Jezus Christus
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
Voorjaarsconferentie Dalfsen van U is het koninkrijk! Wie zegt u dat ik ben? Matth.16:1-20 Gerard H. Kramer.
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
Jezus Christus, de zoon “Als Jezus nu terug zou komen op aarde, dan zou hij zich er over verbazen dat hij zo veel becommentarieerd wordt, en dat er zo.
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
Wandelen met de Ontzagwekkende
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Met Lucas in het voetspoor van Jezus
3.1 tot 4.13 Doop en verzoeking.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
de verheerlijking op de berg
VREUGDE.
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Heb je de kerk nodig? Kun je geloven zonder kerk?.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
5. De zichtbare en onzichtbare oorlog. “Toen Johannes in de gevangenis over het optreden van de messias hoorde, stuurde hij enkele van zijn leerlingen.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Rusten in Christus. « » Mt 5:18 « Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen,
2. Het werk begint.
♪ 145:2,5 ♫ KND ✝ Mat 11:1-19 ♪ 442:1,2 ♫ Opw:520 ✝ Gedicht ♪ 898:1-4 ♪ 913:1-4 ✝ Zegen ♪ 425:1.
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Les 15 Jezus sterft Wat doe ik hier vandaag?
Matteüs 13:44-46 Jezus vertelde aan de mensen een verhaal:
Welkom op de eerste alpha avond!
De Kerk Elkaar liefhebben kun je niet alleen
Transcript van de presentatie:

Mat 4:17 ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ Mat 4:17

Matteüs 16:13-28 Johannes de Doper, Elia (v 14) Petrus neemt het woord (v 16) Lijden aangekondigd (v 21) Geloofsbelijdenis van Petrus: « Je bent de Christus, de zoon van de levende God», v 16 Verzoeking: geen lijden Matteüs 17:1-13 Joh. de Doper, Elia (v 3, 10-13) Petrus neemt het woord (v 4) Lijden aangekondigd (v 12) Getuigenis van God: « Dit is mijn geliefde zoon, in hem vind ik vreugde, luister naar hem! », v 5 Verzoeking: op de berg blijven

13 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘ Wie zeggen de mensen dat de Mensenzoon is?’ 14 Ze antwoordden: ‘Sommigen zeggen Johannes de Doper, anderen Elia, weer anderen Jeremia of een van de andere profeten.’ 15 Toen vroeg hij hun: ‘En wie ben ik volgens jullie?’ 16 ‘U bent de messias, de Zoon van de levende God,’ antwoordde Simon Petrus. Mat 16 :13-19

1. « Wie is Jezus voor jullie ? » Welke antwoorden verwacht je indien je dit zou vragen aan vrienden en kennissen ? Hebben de mensen vandaag nog interesse in deze vraag ? Zo ja, hoe kun je helpen om het goede antwoord te vinden ? Indien niet, waarom ? En hoe te reageren ?

13 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘ Wie zeggen de mensen dat de Mensenzoon is?’ 14 Ze antwoordden: ‘Sommigen zeggen Johannes de Doper, anderen Elia, weer anderen Jeremia of een van de andere profeten.’ 15 Toen vroeg hij hun: ‘En wie ben ik volgens jullie?’ 16 ‘U bent de messias, de Zoon van de levende God,’ antwoordde Simon Petrus. Mat 16 :13-19

13 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘ Wie zeggen de mensen dat de Mensenzoon is?’ 14 Ze antwoordden: ‘Sommigen zeggen Johannes de Doper, anderen Elia, weer anderen Jeremia of een van de andere profeten.’ 15 Toen vroeg hij hun: ‘ En wie ben ik volgens jullie ?’ 16 ‘U bent de messias, de Zoon van de levende God,’ antwoordde Simon Petrus. Mat 16 :13-19

1.Wat zou jij antwoorden op de vraag wie Jezus is? Wat vooral spreekt je aan in hem? Welke invloed heeft hij op je dagelijkse leven? 2.Kun je begrijpen dat de messiasverwachting in Jezus’ tijd zich vooral toespitste op politieke en militaire bevrijding? Bestaat die tendens nog vandaag om de religieuze verwachtingen aan te passen aan de onmiddellijke noden? Is dit zonder gevaar?

KEFAS KEFAS

1.Hoe kun je concreet Christus tot hoeksteen maken van je leven / je kerk? Is er een verband met de waarden van Gods Koninkrijk, zoals Jezus ze verkondigde in woord en daad? 2.Wanneer Jezus het heeft over de oprichting van zijn kerk, waar heeft hij het dan over? Een gebouw – een (lokale) gemeenschap van gelovigen – een groep zoekenden – een kerkgenoot­schap – het geheel van alle gelovigen (de ‘onzichtbare kerk’)… 3.Hoe kun je een levende steen zijn en daadwerkelijk bijdragen tot de (op)bouw van de kerk (zie 1 Petrus 2:4,5)? Wat zijn volgens jou de kenmerken van een ‘levende steen’?

1.Hoe verklaar je dat Petrus ‘Satans spel speelt’ (hij handelde toch uit religieuze overtuiging?)? Kan ons dat overkomen? 2.Hoe reageren als dit zou gebeuren met iemand van de kerk? Met een hard ‘Ga weg!’? 3.Hoe begrijp jij Jezus’ uitnodiging om het kruis op te nemen en hem te volgen? Is dit een verheer­lijking van vervolging?

1.Kun je de aantrekkingskracht van het spectaculaire begrijpen - in het dagelijkse leven? in het kader van godsdienst en kerk? Zijn hieraan gevaren verbonden? 2.Je kunt je makkelijk voorstellen dat ook voor Jezus de verleiding reëel was om zich te ‘installeren’ op de berg. Misschien is het ook voor ons / voor de kerk een verleiding? Heeft uw kerk de neiging om in een ivoren toren te leven? 3.Voor Jezus betekende ‘afdalen naar het dal’: zich weer onder de mensen begeven, oog hebben voor hun noden en eraan tegemoet komen. Hoe kan je kerk ‘afdalen naar het dal’?