2. Het werk begint.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Het Koninkrijk van God.
Gezegend wie op God vertrouwt
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Jezus en de wet van Mozes.
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
VERBOND “opdat het u welga !”.
Bestemming God eren ….
Maar wat zeg jij?.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
I. Zalving. Zalving, wadisdadan? De Nederlandstalige term messias is afgeleid van de stam masjiach משיח, een Hebreeuws woord dat bijna altijd verwijst.
Jezus houdt van alle dove kinderen
Godsdienst.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
De doop?. Johannes ‘de doper’ Matteüs 3:1-6 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het.
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Welkom.
Thema voor vanavond is:
WELKOM!.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
‘voor de kinderen’.
Onze Vader in de hemel.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Jakobus 2:
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Met Lucas in het voetspoor van Jezus
3.1 tot 4.13 Doop en verzoeking.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Jezus volgen kan niet in deeltijd
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Psalm 89:1 Lezen Johannes 3:22-36 LB 456B:1,2,3,4,8 Tekst Johannes 3:27-30 LB 439:1,2,3 LB 342 LB 447:1-3.
Jezus’ lessen - de grote strijd. “Vanaf dat moment begon Jezus zijn verkondiging. ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’”
Strijdmakkers « En Hij stelde er twaalf aan, opdat zij met Hem zouden zijn en opdat Hij hen zou uitzenden om te prediken. » (Marcus 3: 14)
Overwinning in de woestijn. “Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus was gedoopt en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend 22 en daalde.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
5. De zichtbare en onzichtbare oorlog. “Toen Johannes in de gevangenis over het optreden van de messias hoorde, stuurde hij enkele van zijn leerlingen.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Mat 4:17 ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ Mat 4:17.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Welkom Voorganger: ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: Jenny Boersma
Regina ZONDAGEN 2- AdVENT c. B
Welkom op de eerste alpha avond!
HET EVANGELIE.
Transcript van de presentatie:

2. Het werk begint

3:1 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea 3:1  In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: 2 ‘Kom tot inkeer, want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ 3:3 Dit was de man over wie de profeet Jesaja sprak toen hij zei: ‘Luid klinkt een stem in de woestijn:

Woestijn MiDeBaR = een plaats zonder woorden MeDeBaR = het spreken “In die tijd trokken velen die rechtvaardig wilden leven en wilden vasthouden aan de wet naar de woestijn. Daar vestigden ze zich samen met hun kinderen, hun vrouwen en hun vee, want de toestand was ondraaglijk geworden.” 1 Makkabeeën 2:29,30

In die tijd trad Johannes de Doper op in de woes-tijn van Judea In die tijd trad Johannes de Doper op in de woes-tijn van Judea. Hij verkon-digde:  ‘Kom tot inkeer, want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ boodschap van een koninklijke heraut ommekeer, vernieu-wing van denken koningschap binnen handbereik

In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde:  ‘Kom tot inkeer, want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ Denk samen na over alle woorden en begrippen die in dit schriftgedeelte voorkomen. Wat kunnen wij er uit leren? Welke nuances vind jij belangrijk, en waarom? Bespreek samen het verband tussen Koningschap van God – nabijheid – bekering. In welke mate bevat dit alles ook een concrete boodschap voor ons (als individu / als kerk)?

Jesaja 40:1-11 3 Dit was de man over wie de profeet Jesaja sprak toen hij zei: ‘Luid klinkt een stem in de woestijn: “Maak de weg van de Heer gereed, maak recht zijn paden.”’ 4 Johannes droeg een ruwe mantel van kameelhaar met een leren gordel; hij voedde zich met sprinkhanen en wilde honing. (Mat 3:3,4)

Wat leren we uit het feit dat Matteüs een parallel maakt tussen het herstel na de ballingschap en de tijd van Jezus’ leven hier op aarde? Wat leert dit ons aangaande Jezus’ opdracht? Lees Jesaja 40:1-11 en ga na wat Jezus op zijn manier invulde. “De weg bereiden…” Zou dat ook tot onze taak kunnen behoren? Zo ja, in welke zin? Hoe kunnen wij dat concreet doen? Johannes en Elia… Overloop eens het leven en de boodschap van Elia (1 Koningen 17-19). Welke zijn de gelijkenissen / de verschillen?

“Uit Jeruzalem, uit heel Judea en uit de omgeving van de Jordaan stroomden de mensen toe,  en ze lie-ten zich door hem dopen in de rivier de Jordaan, terwijl ze hun zonden beleden.” (Mat 3:5,6)

Wat betekent jouw doop voor jou? Spreek hierover met elkaar… Belijden: wat lijkt je het belangrijkste: openlijk / publiekelijk of vanuit het hart? Waarom?

Toen hij zag dat veel farizeeën en sadduceeën op zijn doop afkwa-men, zei hij tegen hen: ‘Addergebroed, wie heeft jullie wijsgemaakt dat je veilig bent voor het komende oordeel? 8 Breng liever vruchten voort die een nieuw leven waardig zijn, 9 en denk niet dat je bij jezelf kunt zeggen: Wij hebben Abraham als vader. Want ik zeg jullie: God kan uit deze stenen kinderen van Abraham verwek­ken! 10 De bijl ligt al aan de wortel van de boom: iedere boom die geen goede vrucht draagt, wordt omgehakt en in het vuur geworpen. (Mat 3:7-10)

Hoe denk jij over ‘angst voor het oordeel’ als motivatie Hoe denk jij over ‘angst voor het oordeel’ als motivatie? Komt dit nog voor in onze tijd? Hoe is het met jouw motivatie? Er zijn tijden geweest waar wij als kerk in onze verkondiging heel erg de nadruk legden op het oordeel. Sommigen willen daar ook naar terug… Vind je dat een goed idee? Waarom wel / niet? Hoe zou ‘wij zijn kinderen van Abraham’ vandaag kunnen klinken?

11 Ik doop jullie met water ten teken van jullie nieuwe leven, maar na mij komt iemand die meer vermag dan ik; ik ben zelfs niet goed genoeg om zijn sandalen voor hem te dragen. Hij zal jullie dopen met de heilige Geest en met vuur; 12 hij houdt de wan in zijn hand, hij zal zijn dorsvloer reinigen en zijn graan in de schuur bijeenbrengen, maar het kaf zal hij verbranden in onblusbaar vuur.’ (Mat 3:11,12)

Probeer zelf eens het verschil te Probeer zelf eens het verschil te verwoorden tussen de manier waar- op Johannes en Jezus hun opdracht begrepen en uitvoerden. Wat zouden de concrete implicaties kunnen zijn voor ons? Rekening houdend met de basisbetekenis van de woorden: Wat betekent volgens jou ‘gedoopt worden met de heilige geest’ en met vuur? Bespreek het citaat van Erasmus: ‘God stuurde de Geest in de vorm van een duif, niet in de vorm van een arend of een havik.’ Vind je het zinvol? Waarom wel / niet?