Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Ik wens je De kracht van god.
Lied 328:1-3 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart dat naar U hoort uw genade binnenstromen. Heilig ons, dat wij U geven.
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
U zij de glorie, opgestane Heer! opwekking 213
Zingen Vers 1 U zij de glorie, opgestane Heer! U zij de victorie,
De dood in de pot 2Koningen
Zzz 2Koningen 11: Kronieken 22/23 2Koningen 11: Kronieken 22/23.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
De opstanding.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Shalom!.
Welkom op TOV!.
Welkom op TOV!.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012
Welkom in deze eredienst
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Welkom Israelzondag.
WELKOM IN DE CHRISTUS TRIUMFATORKERK
Zingen Vers 1 Laat ieder ‘s HEREN goedheid prijzen,
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
In deze dienst zal Ds. A. P. Feijen voorgaan. Na de zegen zingen we Gz. 95 Schriftlezing: Mk 15: 40 – 16: 20 Tekst: Mk 16: 6 – 7.
Programma 2e paasdag, 9 april 2012
Lekker gegeten??.
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Zingen Vers 1 Jezus, leven van mijn leven, Jezus, dood van mijnen dood
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Paasviering 2015 CBS Op de Zandtange.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Welkom in deze kerkdienst
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Welkom EERSTE PAASDAG 2015 Opgestaan voor jou en mij.
PalmZondag Goedemorgen gemeente, welkom in deze eredienst
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger deze dienst Ds. A.G.M. Weststrate De eerste woorden van de Opgestane.
welkom in deze eredienst - Pasen Voorganger: Johan Helfferich
Preek 1 Koningen 17: Louis Hersent
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
O Heer, wat ben ik moe!.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Welkom.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Vers 1 Zingt vrolijk, looft de naam des HEREN, rechtvaardigen, brengt God uw dank. Het past oprechten Hem te eren met een nieuw lied en citerklank. Laten.
Zingen Vers 1 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem,
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Johannes de Heer nr. 25 1/4 DAAR JUICHT EEN TOON Daar juicht een toon Daar klinkt een stem Die.
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
3e Advenszondag 13 december 2015
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
We lezen: Handelingen 2: Handelingen 2: Handelingen 2: 22 – 33 De preek gaat over: Handelingen 2: 17 Voorganger: Dhr. D. Heek Alle liederen.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: Ongelooflijk, maar waar.
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Paaswake We komen in stilte de kerk binnen.
Transcript van de presentatie:

Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange

Aansteken van de paaskaars Gebed

We zingen lied 178: 1, 2 en 4 Jezus om uw lijden groot, om uw leven en uw dood, die volbrengen ‘t recht van God, Kyrie eleison.

Lied 178: 1, 2 en 4 Heer, om uw zachtmoedigheid, Vorst die op een ezel rijdt en om Sions onwil schreit, Kyrie eleison.

Lied 178: 1, 2 en 4 Om het brood, Heer, dat Gij breekt, om de beker die Gij reikt, om de woorden die Gij spreekt, Kyrie eleison.

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Hosanna, hosanna! Hosanna, hosanna! We maken een rij. Hosanna, hosanna! Want de Koning komt voorbij. Gezegend is Hij, Die komt in de naam, Die komt in de naam van de Heer. Hosanna, hosanna! Hij rijdt door het land. Hosanna, hosanna! Neem een palmtak in je hand.

Gezegend is Hij, Die komt in de naam, Die komt in de naam van de Heer. Hosanna, hosanna! De vijand opzij! Hosanna, hosanna! En dan eindelijk weer vrij. Gezegend is Hij, Die komt in de naam, Die komt in de naam van de Heer. Hosanna, hosanna! Maar zie je het niet? Hosanna, hosanna! Onze Koning heeft verdriet!

Gedicht door de kinderen van groep 4. In de tuinen van Gethsemané neemt Jezus drie discipelen mee. Hij zegt: “Blijf wakker, ‘t duurt niet lang. Ik wil nu bidden, ik ben bang.“

Maar de discipelen zijn zo moe, hun ogen vallen al gauw toe. Jezus is dan alleen en stil zegt Hij: “Vader, doe wat U wilt.” Als de discipelen met Hem gaan komt de verrader er al aan. Judas geeft Hem gemeen een kus: “Dit is de Heer, dit is hem dus.”

We zingen lied 182:1 Jezus, leven van ons leven, Jezus, dood van onze dood. Gij hebt U voor ons gegeven, Gij neemt op U angst en nood. Gij moet sterven aan uw lijden, om ons leven te bevrijden. Duizend, duizendmaal, o Heer, Zij U daarvoor dank en eer.

De kinderen van groep 5 en 6 vertellen het verhaal “Geroepen om op te staan”.

We zingen het lied: Kom kind’ren laat ons zingen Kom kind’ren, laat ons zingen. De grote dag breekt aan. Het is de dag van Pasen: De Heer is opgestaan! De vrouwen op paasmorgen zijn naar het graf gegaan. Maar zie, het graf is open: De Heer is opgestaan!

Nu breekt er voor de mensen, een heel nieuw leven aan. Ook onze stemmen juichen: “De Heer is opgestaan”!

Gedicht door de kinderen van groep 3.

Een engel zei: “Hij is hier niet, wees blij, maak je geen zorgen. Het graf is leeg, dus zing een lied Op deze paasfeestmorgen.” Ja, Here God, wij loven U omdat U ons liet weten, dat Jezus leeft, heel dicht bij U en ons nooit zal vergeten.

We zingen het lied: Daar juicht een toon Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem. Een heerlijk morgenlicht breekt aan, de Zoon van God is opgestaan!

Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon die sterke Held. Hij steeg uit ‘t graf, door eigen kracht, want Hij is God bekleed met macht.

Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan. Een leven door Zijn dood bereid. Een leven in Zijn heerlijkheid.

Bijdrage door de leerlingen van groep 7 en 8.

We zingen samen het lied: Hij is machtig! Hij is machtig, Hij is krachtig, Hij is prachtig en waarachtig, Hij is machtig, Jezus de Heer. Hij is machtig, Hij is krachtig, Hij is prachtig en waarachtig, Hij is machtig, Jezus de Heer.

Meisjes: Jongens: Alle macht, In de hemel, En op aarde, Is Hem gegeven!

Hij is machtig, Hij is krachtig, Hij is prachtig en waarachtig, Hij is machtig, Jezus de Heer. Hij is machtig, Hij is krachtig, Hij is prachtig en waarachtig, Hij is machtig, Jezus de Heer.

Meisjes: Jongens: En geen ding, Is onmogelijk, Voor degene, Die Hem gelooft, Die Hem gelooft!

Hij is machtig, Hij is krachtig, Hij is prachtig en waarachtig, Hij is machtig, Jezus de Heer. Hij is machtig, Hij is krachtig, Hij is prachtig en waarachtig, Hij is machtig, Jezus de Heer.

Dankgebed door de kinderen van groep 7/8.

We zingen samen het lied: U zij de glorie! U zij de glorie, opgestane Heer! U zij de victorie, nu en immermeer. Uit een blinkend stromen daald’ een engel af, heeft de steen genomen, van ‘t verwonnen graf.

U zij de glorie, opgestane Heer! U zij de victorie, nu en immermeer. Ziet hem verschijnen, Jezus onze Heer! Hij brengt al de zijnen in Zijn armen weer. Weest dan volk des Heren, blijd’ en welgezind en zegt telkenkere: “Christus overwint!”

U zij de glorie, opgestane Heer! U zij de victorie, nu en immermeer. Zou ik nog vrezen, nu Hij eeuwig leeft, die mij heeft genezen, die mij vrede geeft? In zijn godd’lijk wezen is mijn glorie groot, niets heb ik te vrezen in leven en dood.

U zij de glorie, opgestane Heer! U zij de victorie, nu en immermeer.

. Fijne paasdagen!