Werk voor Iedereen van het Leger des Heils. blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils2 Het Leger des Heils Stichting Welzijns- & Gezondheidszorg.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Funkties moderne verzorgingsstaat; • -zorgen • -verheffen • -verbinden • -verzekeren.
Advertisements

IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Resultaatgericht Samenwerken
Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
Reactie op tienpuntenplan CDA. Waardering voor het plan  Komt vanuit het seniorenplatform van het CDA, senioren zijn serieus genomen  Thema’s sluiten.
DE WMO: kansen of bedreigingen voor de ouderenzorg
PRESENTATIE AM GROEP SZW DAGEN 2011 Een praktijkvoorbeeld
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
Wmo-AWBZ in regio Alblasserwaard- Vijfheerenlanden
HoekscheWaardDuurzaam
Professionals als sleutel tot succes. Programma Inloop en kennismaking De professional in een veranderende context Succesvol veranderen Het fundament.
Inhoud presentatie  Problematiek  Doel “PB-inkoopshop”  Het concept  Conclusies  Planning.
Leger des Heils ZWN Grijs Genoeg(en)
AANVULLENDE UITKERING SOCIALE ZEKERHEID Politiek Beraad 9 oktober 2012.
Pilot Wmo-Wwb Amsterdam Conferentie Werk maken van ondersteuning: relatie Wmo-Wwb 5 oktober 2006.
1 Combinatiefuncties in het onderwijs Presentatie door de landelijke projectgroep combinatiefuncties onderwijs Tbv de gemeenten die versneld toetreden.
Maatschappelijk Aanbesteden
Nieuwe Wmo – Platform VO
Project NAC KWARTIER. Agenda -Welkom -Samenwerkende partners -Doel Project -Resultaat -Planning -Rondleiding -Afsluiting.
Synthese: “Zorg voor verslaafde dak- en thuislozen in Utrecht.”
De Wet maatschappelijke ondersteuning NAAM Bert Holman DATUM februari PLAATS Eindhoven.
Iedereen zet zich in Tegenprestatie of Maatschappelijke bijdrage.
Zorg nieuwe stijl.
Samen werken aan een gezonde regio!
Stichting Brouwershuis ‘Ruimte voor Iedereen’ Stichting Brouwershuis Roel Baas, 27 juni 2007.
Wet Maatschappelijke Ondersteuning Januari Achtergronden (1) Vermaatschappelijking van de zorg. Mensen met veel zorgbehoeften willen in de maatschappij.
Kennisatelier Stage 23 april 2009
SUPPORTTEAM NAH Vlaams-Brabant Sociale Plattegrond - oktober 2014.
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
Jongeren met een beperking
Burgerinitiatieven.
Vernieuwing Voortgezet Onderwijs Lelystad Presentatie persbijeenkomst 28 november 2012 Ambitie: uitstekend opgeleide en kansrijke leerlingen Doelstelling:
Presentatie voor basisvrijwilligers
De brug van theorie naar praktijk...
Voorheen-Wajongers en de gemeenten 20 mei 2015 Betty Noordhuizen, Judith van der Veer en Marian van der Klein.
De WMO…, toch nog beter dan verwacht? Hans kuijpers 24 mei 2007.
Den Azalee is veel meer dan tweedehands ! We bieden toekomst aan mens en milieu.
Training Capaciteitsgerichte benadering Jasper Kimenai en Hechmi Souguir uur.
1 Onderscheid Ethish beleggen, Duurzaam beleggen en Verantwoord beleggen Ethisch beleggen Hierbij is sprake van een zuiver idealistisch motief. “Ethische.
Op weg naar een Samenlevingsgerichte School De [naam school] wil ………………………
Presentatie titel BIMBDK01 Bedrijfskundige thema’s Week 2
‘Gisteren is morgen niet’ Nationale Bibliotheekcongres Eindhoven 9 december 2015 ‘Cocreatie voor een andere Bibliotheek’
De economische kringloop
Tafel dagbesteding gemeenten
MEEDOEN WERKT! PRESENTATIE participatiewet in opdracht van Min. SZW.
Les: Ondernemings plan LBB – Module Groen Ondernemen Coen van Wetering.
Gluren bij de buren Bestrijding van thuisloosheid Lessen uit Amsterdam Alert, 36 (3),
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Ontstaan Siza Siza (1950) Kleine woonvormen, activiteitencentra, gezinsvervangende tehuizen (LG en VG) Het Dorp (1962) Grote woonvorm (LG) ‘s Koonings.
Landelijke studiedag Ypsilon 14 november 2015 Het succes van goed wonen.
Jeugdhulp K ip met de gouden eieren door slimme en betere samenwerking tussen 1e en 2e lijn in de lokale jeugdzorg Henny Luppes Manager Welstad Stadskanaal.
1. Zo lang als verantwoord en mogelijk, thuis blijven wonen. Een goed uitgangspunt. Dat kon met Thuiszorg, dagbesteding, thuishulp.
Presentatie Regionaal beleidsplan Noord-Nederland 1 Concept Regionaal Beleidsplan Noord-Nederland.
De Amsterdamse vrijwilligersorganisatie De Regenboog Groep.
Titel van de presentatie RIBW AVV en In de Weerd
Aan de slag met loondispensatie De praktijk in beeld.
Transities sociale domein VV Uitleg Introductiefilmpje roltraproltrap Kanteling Het gesprek Begrippen.
Presentatie WVS-groep Woensdrecht 3 november 2009.
Welkom bij het project: Zeg het Ons! Een kwaliteitsonderzoek voor en door mensen met een verstandelijke beperking.
Social Return Inzet van inkoop t.b.v. sociale doelstellingen Patrick de Lange Senior Adviseur RadarAdvies.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
ViaVia Info-presentatie
CIRCULAIRE ECONOMIE EN WERKGELEGENHEID BEST PRACTISE KRINGLOOP ZUID
Overheveling AWBZ naar Wmo en de rol voor HR
Missie statement Het ter beschikking stellen van kennis en expertise ter bevordering van de arbeidsparticipatie van mensen met een grote afstand tot.
Welke leerpunten nemen we mee van de eerste twee jaar?
De zorgboerderij.
Versterk de Jobcoach IN de school
Samenwerking essentieel voor
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

Werk voor Iedereen van het Leger des Heils

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils2 Het Leger des Heils Stichting Welzijns- & Gezondheidszorg Professionele zorgorganisatie. Zonder onderscheid des persoons verleent zij materiële en immateriële hulp. Voor mensen zonder helper. 14 werkeenheden 235 vestigingen 3500 medewerkers hulpvragers.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils3 Ontstaan van Werk voor Iedereen Ontwikkeling innovatief hulp- en zorgaanbod. Parallel ‘Plan van Aanpak Maatschappelijke Opvang’. Doel: dak- en thuislozen een traject bieden op: wonen, zorg, inkomen en werk/dagbesteding.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils4 Ontstaan van Werk voor Iedereen Het Plan werpt zijn vruchten af. Het ontbreken van werk blijft een obstakel. Daarom bijzondere aandacht voor werk. Ambitie -> een betaalde baan voor iedere cliënt, die daartoe mogelijkheden heeft.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils5 Toegevoegde waarde Leger des Heils Kent complexe problematiek van mensen in de marge van de samenleving. Is een spin in het web.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils6 Basisvoorwaarden WerkZorgWonen Cliënt Rol Jobcoach

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils Werk voor Iedereen van het Leger des Heils7 Uitgangspunten Intake Competentieprofiel en Motivatietraject Voorbereidend traject Training en presentatie Werkervaring Leerwerkplek van Werk voor Iedereen Betaald werk Begeleiding jobcoach

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils8 Uitgangspunten IntakeGeen klantcontacten Wel klantcontacten Interne locatie Externe locatie Betaalde baan

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils95/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils9 Deelnemende cliënten ± dak- en thuislozen worden ondersteund door het Leger des Heils ± zonder werk maar met verblijfplaats Werk voor Iedereen start met circa 300 kandidaten

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils10 De verschillende disciplines Outlet/kleding GroenFood Overig Logistiek

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils11 Outlet/kleding - Outlet store Hier zullen nieuwe goederen/kleding tegen schappelijke prijzen worden verkocht.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils12 Outlet/kleding - Wasserij In eerste instantie wordt er kleding en textiel van eigen locaties gewassen. In de toekomst zullen ook externe klanten benaderd worden.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils13 Logistiek Ondersteunt ondermeer de 50|50 outlet stores.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils14 Groen - Tuincentra Verkoop van (zelfgekweekte) bloemen en planten tegen schappelijke prijzen.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils15 Groen - Kwekerij Kweken van bomen, bloemen en planten voor onze tuincentra en t.b.v. andere klanten.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils16 Food - Pastaproductie Productie van verse, biologische pastaproducten.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils17 Food - Lunchroom Soep & Zo Kleine lunchroom in Ede waar men keuken- en restaurantervaring op kan doen.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils18 Food - Catering SenS Verzorgt met verse ingrediënten soep, sap en broodjes voor bedrijfskantines en kleine horeca.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils19 Food - Maaltijdproductie centrale keuken Maaltijdproductie voor eigen eenheden en externe klanten.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils20 Food - Pastarestaurants Restaurantconcept waar hoogwaardige, natuurlijke producten tegen schappelijke prijzen verkocht worden.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils21 Food/Groen - Hotel en congrescentrum Belmont Naast de hotel- en congresfunctie heeft Belmont enkele tientallen leerwerkplekken die voortdurend worden ingevuld.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils22 Overig - Klussendienst Voeren allerlei verschillende klussen uit voor interne en externe klanten. Momenteel is een klussendienst actief in Dordrecht.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils23 Overig - Inboedelophaaldienst Ter ondersteuning van de afdeling nalatenschappen ontruimt deze dienst woningen van mensen die middels een testament de inboedel aan het Leger des Heils nagelaten hebben.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils245/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils24 Overig - Inpakken / verpakken Productielocatie waar voor verschillende opdrachtgevers inpakwerk wordt gedaan. Het werk is grotendeels routinematig. Het is wel de bedoeling dat er geregelde doorstroom plaatsvindt.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils255/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils25 Steun van externe partijen StartFoundation: helpt mensen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om op de arbeidsmarkt te komen. Financiële ondersteuning van de projectorganisatie (25% van de totale projectkosten). Expertise van StartFoundation. Eén dag per week.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils265/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils26 Steun van externe partijen Lokale overheden: Re-integratiegelden om begeleiding door jobcoaches mogelijk te maken AWBZ dagbestedingvoor begeleiding van cliënt in bedrijven. Locale steun van gemeenten aan bedrijfsactiviteiten.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils27 Bijdragen aan Werk voor Iedereen Doneren - geld Adviseren Opleiden Doneren - goederen Leerwerkplekken beschikbaar stellen WvI producten/diensten promoten WvI producten/diensten afnemen Ruimte beschikbaar stellen

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils28 Kortom - een unieke samenwerkingsmogelijkheid Maatschappelijk Betrokken Ondernemen a la carte! Samenwerken op de manier die het beste bij u past. Concrete manier om bij te dragen. Een initiatief dat meetbare resultaten levert in eigen woon/werkomgeving.

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils29 een innovatieproject van het Leger des Heils Zeehaenkade LC Utrecht

blad5/30/2016Werk voor Iedereen van het Leger des Heils30 Jos Habets John Jalving Rien Timmer Gitta de Zwart