De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Samenwerking essentieel voor

Verwante presentaties


Presentatie over: "Samenwerking essentieel voor"— Transcript van de presentatie:

1 Samenwerking essentieel voor
succesvolle integratie en inburgering van vluchtelingen zowel lokaal als regionaal

2 Begeleidingsactiviteiten
VWSB biedt al meer dan 25 jaar begeleiding aan vluchtelingen. Elk verhaal en elke situatie is anders: vraagt veel flexibiliteit. Wij begeleiden bij: - maatschappelijke integratie - inburgering - taalcoaching - juridische procedures en gezinsherenigingen - vinden van opleiding en werkplek

3 Midden in de samenleving
Vluchtelingen voelen zich thuis in de gemeente. Meer dan 60 vrijwilligers die op verschillende manieren ondersteuning bieden. Goed contact met (vrijwilligers-)organisaties op het gebied van welzijn, financiën, sport, scholen, huisvesting maar ook met werkgevers en beroepsopleidingen. Goede samenwerking met RSD, COA, gemeente.

4 Veranderopgave inburgering
Gevolg van verhoogde instroom vluchtelingen uit 2015 en 2016. Regie wordt opnieuw bij gemeenten gelegd. Voorbereidingen op wetswijziging per 1 januari 2021 worden al in gang gezet  overheid stelt 40 miljoen beschikbaar tot 2021. Ontzorgen bij aankomst in de gemeente alleen in zeer bijzondere situaties. Gemeenten binnen de RSD starten 2 pilotprojecten. - duale trajecten = combinatie inburgering + werk - vrouwelijke nareizigers/migranten = versterken positie van vrouwen

5 Vragen aan de gemeenteraad
Vraag 1: Deelt u de stelling: Samenwerking is essentieel bij succesvolle inburgering vluchtelingen? Hoe ziet de gemeenteraad de rol van VWSB in de uitwerking van de ‘veranderopgave inburgering’. Vraag 2: Wat is de visie van de gemeenteraad op ‘maatwerk bij de arbeidsparticipatie van vluchtelingen’, en hoe wil de gemeenteraad haar couleur locale inbrengen binnen een regionale uitwerking van de veranderopgave inburgering?

6 - Vraag 3: Hoe ziet u de invloed van regionale samenwerkingsverbanden als de Utrecht10 in relatie tot de samenwerking met lokale organisaties als VWSB?


Download ppt "Samenwerking essentieel voor"

Verwante presentaties


Ads door Google