De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De zorgboerderij.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De zorgboerderij."— Transcript van de presentatie:

1 De zorgboerderij

2 VOORSTELLEN Clemence Dezaire, verzorgende IG,
Samen met mijn man ben ik eigenaar van Zorgboerderij Ravensbosch in Arensgenhout bij Hulsberg Daarnaast hebben wij een biologisch melkgeitenbedrijf met 400 melkgeiten. Op onze zorgboerderij bieden wij dagactiviteiten aan voor ouderen, van maandag tot en met vrijdag Per dag ontvangen we max.12 bezoekers Iedere dag is professioneel zorgpersoneel aanwezig We mogen ons gelukkig prijzen dat we ook dagelijks vaste vrijwilligers hebben die ons ondersteunen bij de activiteiten.

3

4 Wat is een zorgboerderij?
Een zorgboerderij is een agrarisch bedrijf, waar mensen met een hulp- of zorgvraag een passende dagbesteding kunnen vinden. Persoonlijke aandacht een een persoonlijke benadering, gericht op het behoud van eigen redzaamheid en gezondheid. Bezoekers zijn thuiswonende mensen, veelal met lichamelijke of geestelijke achteruitgang. Waarbij structuur bieden en ontlasting van de mantelzorg een grote rol spelen. Bezoekers worden meestal via de huisarts, praktijkondersteuner of casemanager dementie naar ons doorverwezen. Via de WMO van de gemeente kan er een indicatie voor dagbesteding worden aangevraagd. Thuiswonende mensen met een WLZ indicatie kunnen via overbruggingszorg deelnemen. Tevens hoort een PGB tot de mogelijkheden. Vervoer wordt meestal door de zorgboerderij geregeld. Vanwege de vervoerskosten wordt vaak een bepaalde kilometer grens aangehouden. Als mensen te ver van betreffende zorgboerderij wonen, wordt meestal door de zorgboer gekeken naar mogelijkheden bij collega’s, dichter in de buurt. Doelgroepen voor een zorgboerderij: Jongeren/Jeugd, Geestelijke gezondheidszorg, Lichamelijk en verstandelijk gehandicapten, Re-integratie en Ouderen. Professionele zorg en begeleiding: Dagbesteding, Dagbehandeling, Logeren, Verzorging, Wonen, Arbeidstoeleiding.

5 Activiteiten De boerderij, dieren, buitenlucht en omgeving is voor onze doelgroep vaak heel herkenbaar van vroeger. Naar behoefte kan men meehelpen met het voorbereiden van de warme maaltijd, het werken in de moestuin of het verzorgen van het kleinvee. Wandelen, Knutselactiviteiten, houtbewerking in onze blokhut, bloemschikken, muziek of cognitieve activiteiten behoren tot de mogelijkheden. Een aangename groene plek om te vertoeven, te ontmoeten en op gezonde manieren actief te zijn.

6

7

8 Samenwerkingsverband
Wij zijn 5 jaar geleden gestart met onze zorgboerderij, waarbij wij een samenwerkingsverband met Sevagram zijn aangegaan. Wij huren professioneel zorgpersoneel via hen in. Ook zijn wij aangesloten bij CLZ, Coöperatie Limburgse Zorgboeren In 2015 bij de overgang van de AWBZ naar de WMO hebben 60 Limburgse zorgboeren zich verenigd in deze Coöperatie. Deze zorgboeren zijn ook allen lid van de LLTB en werken met een landelijk kwaliteitssysteem.

9 Wat biedt de zorgboerderij?
Vaste gezichten en geborgenheid Eén van de belangrijkste kenmerken is hun kleinschaligheid. De zorgboer zelf zorgt samen met het personeel en vrijwilligers voor de begeleiding. Dit betekent iedere dag dezelfde gezichten. Zorg op maat Ieder mens is anders. Net als iedere zorgboerderij. Met 60 zorgboerderijen door heel Limburg, is er altijd wel een plek die aan uw specifieke behoeften voldoet. Hoge kwaliteit Wij vinden het belangrijk dat de kwaliteit van zorg op een zorgboerderij meetbaar en zichtbaar is. Daarom werken alle zorgboeren van CLZ met het kwaliteitssysteem “Kwaliteit laat je zien” dat vergelijkbaar is met HKZ-certificering. Tevens beschikken wij over een zoönosekeurmerk. Hiermee wordt de maximale veiligheid in omgang tussen mens en dier geborgd. Financieringsvormen Vanuit meerdere financieringsvormen kan ondersteuning worden geleverd. Makkelijk afspraken maken Vanwege de kleinschaligheid is het makkelijk om afspraken te kunnen maken, omdat men direct bij de juiste persoon terecht kan.

10 Dank voor uw aandacht


Download ppt "De zorgboerderij."

Verwante presentaties


Ads door Google