De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving 320.01 De Warenwet Horizontale besluiten Verticale besluiten Warenwetbesluit Levensmiddelenadditieven.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving 320.01 De Warenwet Horizontale besluiten Verticale besluiten Warenwetbesluit Levensmiddelenadditieven."— Transcript van de presentatie:

1 Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving De Warenwet Horizontale besluiten Verticale besluiten Warenwetbesluit Levensmiddelenadditieven Warenwetbesluit Etikettering levensmiddelen Warenwetbesluit Bereiding en behandeling van levensmiddelen Warenwetregeling Hygiëne van levensmiddelen WWB Vlees, gehakt en vleespro- ducten WWB Visserij- producten Verorde- ning Handels- normen slacht- pluimvee WWB Eieren WWB Zuivel Sheet Toezicht: Keuringsdienst van Waren

2 Eisen aan een hygiënebeheersysteem Eisen aan een HACCP- systeem volgens de Warenwetregeling Hygiëne van levensmiddelen Eisen aan een HACCP- systeem volgens de Codex Alimentarius (1977) Risicoanalyse Vaststellen van de punten in het proces waar gevaren kunnen optreden Aanwijzen van de kritische punten Vastleggen en uitvoeren van doeltreffende controle- en bewakingsprocedures op die kritische punten Toetsen van de werkzaamheid van het zelfcontrolesysteem Risicoanalyse Bepalen van de Critical Control Points (CCP’s) Vastleggen van grenswaarden Vastleggen van een bewakingssysteem (monitoring) voor de CCP’s Vastleggen van corrigerende maatregelen Verificatie (toetsing van de werkzaamheid) van het HACCP-systeem Documentatie van alle processen en resultaten Sheet

3 Het HACCP-‘hygiënegebouw’ Product- en productiespecifieke maatregelen om (specifieke) gezondheidsrisico’s voor de consument te voorkomen volgens de Principes van het HACCP-concept (Hazard Analysis and Critical Control Points) Fundamentele hygiënemaatregelen Reiniging, desinfectie en ongediertebestrijding Temperatuur en relatieve luchtvochtigheid in productie- en opslagruimten Voldoende scheiding van processtappen en productielijnen (voorkomen van kruisbesmetting) Persoonlijke hygiëne Bouwkundige en technische voorwaarden Inrichting en toestand van productieruimten en installaties Hygiëneconcept voor een levensmiddelenproducerend bedrijf volgens Untermann, F. (1977), DLR. Sheet


Download ppt "Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving 320.01 De Warenwet Horizontale besluiten Verticale besluiten Warenwetbesluit Levensmiddelenadditieven."

Verwante presentaties


Ads door Google