De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving"— Transcript van de presentatie:

1 Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving
320.01 Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving De Warenwet Horizontale besluiten Warenwetbesluit Levensmiddelenadditieven Warenwetbesluit Etikettering levensmiddelen Warenwetbesluit Bereiding en behandeling van levensmiddelen Warenwetregeling Hygiëne van levensmiddelen Verticale besluiten Verorde-ning Handels- normen slacht- pluimvee WWB Vlees, gehakt en vleespro- ducten WWB Visserij- producten WWB Eieren WWB Zuivel Toezicht: Keuringsdienst van Waren Sheet

2 Eisen aan een hygiënebeheersysteem
320.02 Eisen aan een hygiënebeheersysteem Eisen aan een HACCP- systeem volgens de Warenwetregeling Hygiëne van levensmiddelen Eisen aan een HACCP- systeem volgens de Codex Alimentarius (1977) Risicoanalyse Vaststellen van de punten in het proces waar gevaren kunnen optreden Risicoanalyse Aanwijzen van de kritische punten Vastleggen en uitvoeren van doeltreffende controle- en bewakingsprocedures op die kritische punten Bepalen van de Critical Control Points (CCP’s) Vastleggen van grenswaarden Vastleggen van een bewakingssysteem (monitoring) voor de CCP’s Vastleggen van corrigerende maatregelen Toetsen van de werkzaamheid van het zelfcontrolesysteem Verificatie (toetsing van de werkzaamheid) van het HACCP-systeem Documentatie van alle processen en resultaten Sheet

3 Bouwkundige en technische voorwaarden
320.03 Het HACCP-‘hygiënegebouw’ Product- en productiespecifieke maatregelen om (specifieke) gezondheidsrisico’s voor de consument te voorkomen volgens de Principes van het HACCP-concept (Hazard Analysis and Critical Control Points) Fundamentele hygiënemaatregelen Reiniging, desinfectie en ongediertebestrijding Temperatuur en relatieve luchtvochtigheid in productie- en opslagruimten Voldoende scheiding van processtappen en productielijnen (voorkomen van kruisbesmetting) Persoonlijke hygiëne Bouwkundige en technische voorwaarden Inrichting en toestand van productieruimten en installaties Hygiëneconcept voor een levensmiddelenproducerend bedrijf volgens Untermann, F. (1977), DLR. Sheet


Download ppt "Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving"

Verwante presentaties


Ads door Google