De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De essentie van administratieve organisatie 1 van 5 Hoofdstuk 12 De HRM -functie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De essentie van administratieve organisatie 1 van 5 Hoofdstuk 12 De HRM -functie."— Transcript van de presentatie:

1 De essentie van administratieve organisatie 1 van 5 Hoofdstuk 12 De HRM -functie

2 De essentie van administratieve organisatie 2 van 5 HRM HRM op strategisch niveau: –draagt bij aan het realiseren van de bedrijfs- doelstellingen; –dient in balans te zijn met andere bedrijfsdoelstellingen (samenhang); –draagt bij aan de toegevoegde waarde van de onderneming. Dit kan inzichtelijk gemaakt worden met een zogenoemde Balanced Scorecard.

3 De essentie van administratieve organisatie 3 van 5 Voorbeeld Balanced Scorecard Verschillende perspectieven in de Balanced Scorecard

4 De essentie van administratieve organisatie 4 van 5 HRM HRM op tactisch niveau: –behelst vooral het voorzien in een concrete personeelsbehoefte. Fasen: –instroom (registratie in personeelsbestand en salarisadministratie); –doorstroom (op basis van beoordelingen); –uitstroom (eveneens bijwerken van personeels- en salarisadministratie).

5 De essentie van administratieve organisatie 5 van 5 Controleaspecten 1. Gericht op het voorkomen van het uitbetalen van een te hoog salaris of te lang doorbetalen van salaris (afstemming brutoloonlijst met standenregister). 2. Gericht op het toekennen en betalen van het juiste brutosalaris (afstemming salaris- administratie en arbeidsovereenkomst). 3. Gericht op een juiste uitbetaling van het nettoloon (controle op bruto-netto- berekening).


Download ppt "De essentie van administratieve organisatie 1 van 5 Hoofdstuk 12 De HRM -functie."

Verwante presentaties


Ads door Google