De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SWOT Analyse Wat is het? Analytische tool die kan helpen om ideeën te kiezen, rekening houdend met diverse interne en externe factoren: Een interne kijk:

Verwante presentaties


Presentatie over: "SWOT Analyse Wat is het? Analytische tool die kan helpen om ideeën te kiezen, rekening houdend met diverse interne en externe factoren: Een interne kijk:"— Transcript van de presentatie:

1 SWOT Analyse Wat is het? Analytische tool die kan helpen om ideeën te kiezen, rekening houdend met diverse interne en externe factoren: Een interne kijk: de sterktes en de zwaktes van het idee ‘an-sich’ als antwoord op de vraag van de klant. Een externe kijk: de mogelijkheden en bedreigingen voor een effectieve implementatie van het idee. (e.g. Magnolia, APS, box content)

2 SWOT Analyse: Wat is het?
Stap 1: identificeer sterktes: wat zijn de voordelen van het idee, wat maakt dit idee anders, vernieuwend, ongezien, … Stap 2: identificeer zwaktes: wat zijn de nadelen van dit idee: wat maakt dit idee zwak, al uitgemelkt, te vaak gedaan, te weinig aantrekkelijk voor de doelgroep, … Stap 3: identificeer kansen: wat zijn de unieke gevolgen van de realisatie van dit idee voor alle betrokken partijen? Stap 4: identificeer bedreigingen: wat kan de realisatie van dit idee in de weg staan, wat zijn eventuele obstakels, … Stap 5: noteer de antwoorden in het kader op de volgende slide. Stap 6: Definiëer acties om sterktes en mogelijkheden extra in de verf te zetten, extra te benutten. Suggereer maatregelen om de zwaktes en bedreigingen in te beperken of weg te werken. (e.g. Magnolia, APS, box content)

3 SWOT Analyse Wat is het? Sterktes Zwaktes Kansen Bedreigingen
1. 2. 3. Zwaktes Kansen Acties om de sterktes te vermeerderen teneinde de kansen beter te benutten Acties om je zwaktes te verbeteren teneinde de kansen beter te benutten Bedreigingen Acties om je sterktes te gebruiken teneinde de bedreigingen te omzeilen Acties om zwaktes te verbeteren teneinde de bedreigingen te omzeilen (e.g. Magnolia, APS, box content)

4 Swot-analyse Acties Opportuniteiten Bedreigingen Sterkten Zwakten
Hoe kunnen we gebruik maken van onze sterkten om de kansen te benutten? Welke zwakten moeten we wegwerken om de geboden kansen te benutten? Hoe kunnen we gebruik maken van onze sterkten om de bedreigingen af te wenden? Welke zwakten moeten we wegwerken om de bedreigingen af te wenden. Acties Opportuniteiten Bedreigingen Sterkten Zwakten


Download ppt "SWOT Analyse Wat is het? Analytische tool die kan helpen om ideeën te kiezen, rekening houdend met diverse interne en externe factoren: Een interne kijk:"

Verwante presentaties


Ads door Google