De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ViaVia Info-presentatie

Verwante presentaties


Presentatie over: "ViaVia Info-presentatie"— Transcript van de presentatie:

1 ViaVia Info-presentatie

2 Je kent dat wel ….. Je hebt een vraag, een probleem of een klusje…..
... en je weet niet wat je ermee moet.

3 Je kent dat wel ….. Je hebt wel (even) wat tijd,
talent, kennis, vaardigheden, expertise of ervaring, wilt mensen best helpen….. ... en je weet niet wat je ermee moet.

4 ViaVia helpt ….. door een loket te vormen waar je met een vraag terecht kunt, verwijst je door naar de juiste instantie, stichting of vereniging, brengt je in contact met iemand die jou kan helpen, helpt je op weg of denkt mee, soms zelfs direct met een antwoord of de oplossing.

5 ViaVia helpt ….. door contact te leggen tussen ‘vragers’ en ‘aanbieders’, ‘voor’ en ‘door’ alle inwoners van Maasbree, door een database aan te leggen van mensen en organisaties die hulp aanbieden.

6 ViaVia helpt ….. niet ‘in plaats van’ al actieve mensen en organisaties, maar ondersteunend en aanvullend, als laagdrempelige ingang, vraagbaak en knooppunt.

7 Actiepunten Inventariseren en informatie verzamelen (behoefte, vraag/aanbod) (wat is er al ? verenigingen, stichtingen, instanties, faciliteiten, personen) Organiseren (locatie (fysiek) e/o kanaal (digitaal), bezetting loket, wie doet wat / waar ?) Informeren (PR, filmpje TJ, Vraag & Aanbod, faciliteiten, gemeenschap, verenigingen, stichtingen, instanties, personen)

8 ViaVia Kadernota

9 Missie Stimuleren van de gemeenschapszin in de samenleving. Door verbindende factoren te realiseren tussen mensen onderling, waardoor individueel, sociaal-maatschappelijk isolement wordt doorbroken, en mensen weer meer voor elkaar (willen) betekenen. Stimuleren van het “sociaal weefsel”.

10 Visie In deze tijd waarin veel beweging is, er sprake is van verschraling in de zorg en burgers worden gestimuleerd om hun bijdrage te leveren aan de participatie-maatschappij, worden veel initiatieven genomen om het welzijn te vergroten. Wij vinden het belangrijk dat er een centrale plek wordt ontwikkeld, die een verbindende rol gaat spelen tussen bestaande vrijwilligersorganisaties/verenigingen professionele welzijnsorganisaties nieuwe initiatieven particuliere behoeften

11 Doel Het creëren van netwerken binnen de gehele gemeenschap.
Zodat er structuren ontstaan die de basis vormen voor, en voorzien in de behoefte aan, sociale contacten tussen alle geledingen, jong en oud, van die gemeenschap.

12 Doelstelling Het ontwikkelen en onderhouden van een - laagdrempelige - centrale plek waar iedereen terecht kan met zowel vraag als aanbod ter bevordering van sociale binding en welbevinden van de inwoners van Maasbree.


Download ppt "ViaVia Info-presentatie"

Verwante presentaties


Ads door Google