De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 1 oktober 2016 ‘Zij die bijeengekomen waren, vroegen hem: ‘Heer, gaat u dan binnen afzienbare tijd het koningschap.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 1 oktober 2016 ‘Zij die bijeengekomen waren, vroegen hem: ‘Heer, gaat u dan binnen afzienbare tijd het koningschap."— Transcript van de presentatie:

1 Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 1 oktober 2016 ‘Zij die bijeengekomen waren, vroegen hem: ‘Heer, gaat u dan binnen afzienbare tijd het koningschap over Israël herstellen?’ Hij antwoordde: ‘Het is niet jullie zaak om te weten wat de Vader in zijn macht heeft vastgesteld over de tijd en het ogenblik waarop deze gebeurtenissen zullen plaatsvinden. Maar wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van mij getuigen in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria, tot aan de uiteinden van de aarde.’ (Handelingen 1:6-8) Wij zijn getuigen voor Jezus en verkondigen zijn spoedige terugkeer. “Goede God, zegen onze tienden en gaven en help ons om deze op een wijze manier te gebruiken, tot zegen van uw naam.”

2 Mijn antwoord op Gods zegeningen Sabbat 8 oktober 2016 ‘ Broeders en zusters, met een beroep op Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u.’ (Romeinen 12:1) Laten wij vandaag onszelf aan de Heer geven, inclusief onze gaven. “Accepteer mij als een levend offer voor u Heer, tot verheerlijking van uw naam. Accepteer ook de tienden en gaven die we voor u brengen als daad van gehoorzaamheid en aanbidding.”

3 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 15 oktober 2016 ‘Voor hen die het evangelie bekendmaken geldt hetzelfde: de Heer heeft bepaald dat zij door te verkondigen in hun levensonderhoud mogen voorzien.’ (1 Korintiërs 9:14) Door het geven van onze tienden en gaven ondersteunen we het werk van de kerk en de predikanten die hun leven inzetten voor het werk van de Heer. “Dank u voor alle zegeningen die we van u mogen ontvangen Heer. We brengen nu onze tienden en gaven en vragen er uw zegen over.”

4 Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 22 oktober 2016 ‘Ik verzeker u dat ze naar vermogen hebben gegeven, ja, zelfs boven hun vermogen. Uit eigen beweging hebben ze ons dringend verzocht mee te mogen doen aan de collecte, waarmee de heiligen in Jeruzalem zullen worden ondersteund.’ (2 Korintiërs 8:3, 4) Open uw harten en deel uw materiële zegeningen met hen die het moeilijk hebben. “Goede God, dank u voor voorbeelden in de Bijbel van mensen die delen. Help ons ook om ruimhartig te geven.”

5 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 29 oktober 2016 ‘Laten we daarom het goede doen, zonder op te geven, want als we niet verzwakken zullen we oogsten wanneer de tijd daarvoor gekomen is.’ (Galaten 6:9) Paulus moedigt ons aan het goede te blijven doen, ongeacht of we het resultaat ervan zien. Wees goed voor elkaar en wellicht worden de resultaten op een dag zichtbaar. “Goede God, u wordt nooit moe om het goede te doen. Help ons ook om iedere dag positief en vol goede moed te benaderen.”

6 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 5 november 2016 ‘Ik weet wat het is om gebrek te lijden, maar ook wat het is om in rijkdom te leven. Ik heb alles aan den lijve ondervonden: overvloed en honger, rijkdom en gebrek.’ (Filippenzen 4:12) Paulus daagt ons uit om tevreden te zijn met wat er in ons leven op ons pad komt. Tevredenheid leidt tot een grotere neiging om te delen en te geven. Deel uw zegeningen met uw omgeving. “Lieve God, help ons om onszelf niet met anderen te vergelijken die misschien meer lijken te hebben dan wij. Help ons daarentegen om tevreden te zijn en te delen met hen die minder hebben.”

7 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 12 november 2016 Sinds 1990 steunen de gebedsdaggaven projecten voor evangelisatie wereldwijd. Ook in Nederland worden de gaven aangewend om het evangelie op diverse manieren verder te verspreiden. U leest erover in het boekje voor de gebedsweek. Geef ruimhartig aan deze jaarlijkse collecte zodat het werk van de Heer voortgang kan vinden. “Lieve Heer, u was bereid uzelf te offeren voor ons. Help ons om ook een offer te brengen zodat anderen u ook kunnen leren kennen.”

8 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 19 november 2016 ‘Wat u ook doet, doe het van harte, alsof het voor de Heer is en niet voor de mensen.’ (Kolossenzen 3:23) Oorspronkelijk werd deze tekst geschreven voor slaven, maar ook wij kunnen ons de tekst ter harte nemen. Doe alles wat u doet alsof het voor de Heer is. “Zes dagen per week doen we onze werkzaamheden Heer. Op de zevende dag brengen we u onze gaven en tienden. Help ons om er op een goede manier mee om te gaan en het te besteden voor uw werk.”

9 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 26 november 2016 ‘Toen we bij u waren, hebben we herhaaldelijk gezegd dat wie niet wil werken, niet zal eten.’ (2 Tessalonicenzen 3:10) Werken is een zegen, mits we er op een goede manier mee omgaan. Ga uw werkgewoonten eens na. Zijn ze een last voor u en uw omgeving of juist een zegen? “Dank u dat u ons werk te doen geeft Heer. Help ons om voor velen tot zegen te zijn. Zegen degenen die moeite hebben om werk te vinden.”

10 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 3 december 2016 ‘Draag de rijken van deze wereld op niet hoogmoedig te zijn en hun hoop niet in zoiets onzekers te stellen als rijkdom, maar op God, die ons rijkelijk van alles voorziet om ervan te genieten. En draag hun op om goed te doen, rijk te zijn aan goede daden, vrijgevig, en bereid om te delen.’ (1 Timoteüs 6:18) Doe iets goeds vandaag. Wees rijk in het doen van goede daden. “Here God, u bent goed. Help ons om van uw goedheid te leren en deze in praktijk te brengen, ongeacht of we rijk zijn of arm. Onze hoop blijft gericht op u.”

11 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 10 december 2016 ‘Hij heeft ons gered door het bad van de wedergeboorte en de vernieuwende kracht van de heilige Geest, die hij door Jezus Christus, onze redder, rijkelijk over ons heeft uitgegoten. Zo zijn wij door zijn genade als rechtvaardigen aangenomen en krijgen we deel aan het eeuwige leven waarop we hopen..’ (Titus 3:5-7) Het eeuwige leven is een gift van God. Wij kunnen daar door onze daden niets aan toevoegen of vanaf nemen. Laat die gedachte ons niet weerhouden om goede daden te doen, maar ons er juist toe stimuleren. “Dank u Jezus dat u uw leven voor ons heeft gegeven. Hoe kunnen we de betekenis van dit offer ooit ten volle begrijpen? Help ons om vrijgevig te zijn zoals u dat ook bent.”

12 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 17 decwember 2016 ‘Want God is niet zo onrechtvaardig dat hij vergeet wat u hebt gedaan, hoeveel liefde u aan zijn naam hebt betoond door sinds jaar en dag steun te verlenen aan de gelovigen.’ (Hebreeën 6:10) Er zijn vele manieren om goede rentmeesters te zijn. Laten we blijven investeren in mensen en in het werk van de kerk om zo de naam van de Heer groot te maken. “We rekenen op uw rechtvaardigheid Heer. Zegen onze gaven vandaag. Mag het zijn dat ze gebruikt kunnen worden om uw naam te verheerlijken en in het doen van goede daden.”

13 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 24 december 2016 ‘Luister, geliefde broeders en zusters: heeft God niet juist hen die naar wereldse maatstaven arm zijn, uitgekozen om rijk te zijn door het geloof en deel te krijgen aan het koninkrijk dat hij heeft beloofd aan wie hem liefhebben?’ (Jakobus 2:5) God kijkt naar motieven, niet naar rijkdom. Arme mensen kunnen innerlijk rijk zijn. God is er voor iedereen. Hij vraagt van ons allen, rijk of arm, om ons vertrouwen in hem te stellen. “Dank u Heer, dat u naar ons hart kijkt en niet hoe rijk we zijn of hoe we eruit zien. We geven onszelf aan u. Aanvaard onze gift als teken van onze liefde voor u.”

14 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 31 december 2016 ‘De volken raasden in woede, maar nu laat u uw woede razen. De tijd is gekomen om een oordeel te vellen over de doden; en om uw dienaren, de profeten, te belonen, evenals de heiligen en degenen die, jong en oud, ontzag hebben voor uw naam; en ook om hen die de aarde vernietigen nu zelf te vernietigen.’ (Openbaring 11:18) De tweede komst van Jezus is de vervulling van zijn belofte aan de gelovigen, maar ook voor het herstel van de aarde. Wij zijn aangesteld als rentmeesters over de aarde. Laten we er goed mee omgaan. “Dank u Heer, voor de prachtige planeet waar we op mogen leven. Vergeef ons voor onze onvoorzichtigheid of zelfs het uitwonen van de aarde. Open onze ogen en help ons zien hoe we goede rentmeesters van de aarde kunnen zijn.”


Download ppt "Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 1 oktober 2016 ‘Zij die bijeengekomen waren, vroegen hem: ‘Heer, gaat u dan binnen afzienbare tijd het koningschap."

Verwante presentaties


Ads door Google