De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Landschap van barmhartigheid  1. Gered, in plaats van verlorenheid (h.1)  2. Gerechtvaardigd, in plaats van veroordeeld (h.2-4)  3. Verzoent met God,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Landschap van barmhartigheid  1. Gered, in plaats van verlorenheid (h.1)  2. Gerechtvaardigd, in plaats van veroordeeld (h.2-4)  3. Verzoent met God,"— Transcript van de presentatie:

1

2 Landschap van barmhartigheid  1. Gered, in plaats van verlorenheid (h.1)  2. Gerechtvaardigd, in plaats van veroordeeld (h.2-4)  3. Verzoent met God, in plaats van vijandschap (h.3)  4. Eeuwig leven, in plaats van een (eeuwige) ‘dood; (h.5)  5. Dienstbaar aan God, in plaats van onder de zonde (h.6-7)  6. Kinderen van God, in plaats van slaven van angst (h.8)  7. Onderdeel van Gods nieuwe schepping, in plaats van alleen het oude (h.8)  8. Gods weg met Israël, en de unieke rol van Jezus ( ‘genade ) (h.9-11)

3 Romeinen 12 Broeders en zusters, met een beroep op Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u.

4 Romeinen 12 Broeders en zusters, met een beroep op Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u.

5 TL - TO GO

6 INDICATIEF - Aantonende wijs - Hij zit -Realiteit/feit -Gave -Rom. 1-11 IMPERATIEF -Aansporende wijs -Zit! -Aansporing/gebod -Opgave -Rom. 12-15

7

8 Romeinen 12 Broeders en zusters, met een beroep op Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u. U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en hem welgevallig is.

9 Romeinen 12 Broeders en zusters, met een beroep op Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u. U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en hem welgevallig is.

10 Aansporingen 1. Wees verheugd door de hoop die je hebt (Rom. 12:12) 2. Leg daarom de leugen af en spreek de waarheid tegen elkaar (Ef. 4:25) 3. Laat u leiden door de Geest, dan bent u niet gericht op eigen begeerten (Gal. 3:16) 4. God heeft ons niet geroepen tot zedeloosheid, maar tot een heilig leven (1 Thes. 4:7) 5. Verdraag elkaar en vergeef elkaar als iemand een ander iets te verwijten heeft (Col. 3:13) 6. Blijf bidden en blijft daarbij waakzaam en dankbaar (Col. 4:2) 7. Wees in niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank Hem in al uw gebeden (Fil. 4:6)

11 Romeinen 12 Broeders en zusters, met een beroep op Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u. U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en hem welgevallig is.


Download ppt "Landschap van barmhartigheid  1. Gered, in plaats van verlorenheid (h.1)  2. Gerechtvaardigd, in plaats van veroordeeld (h.2-4)  3. Verzoent met God,"

Verwante presentaties


Ads door Google